Ako želite savršeno oblikovane noge i guzu, ovo su najbolje vježbe za vas!

Ako želite savršeno oblikovane noge i guzu, ovo su najbolje vježbe za vas mamaklik.jpg

Ako želite savršene noge i guzu, predlažemo vam ove 4 vježbe koje možete izvesti u samo 15 minuta kod kuće i bez ikakvih rekvizita!

Fitness instruktorka Christine Thomason izdvojila je 4 vježbe čije svakodnevno ponavljanje dovodi noge i zadnjicu u stanje o kakvom smo oduvijek maštale. Ako želite savršene noge i guzu, ovo su najbolje vježbe za vas!

Ne treba vam nikakva oprema, niti sati u teretani, sve što vam je potrebno je čvrsta volja i upornost, prirodna težina tijela i svega 15 minuta vremena tokom kojih ćete aktivno ponavljati sljedeće vježbe za savršeno oblikovane noge i guzu.

Prije treninga obavezno je da zagrijete mišiće, kako se tokom vježbi ne biste povrijedili. Poželjno je da navedene vježbe ponovite po 10 puta svaku i nakon prvog kruga, uradite još dvije serije od po 5 vježbi, kako biste poslije nekog vremena zaista vidjeli željene rezultate.

1. Bridge hip cook lift za savršene noge i gluteus

Lezite na leđa i savijte koljena. Stopala položite na pod i neka vam ona budu glavni oslonac. Podignite desnu nogu prema stomaku i koljeno obuhvatite s obje ruke. Oslonite se na lijevu nogu i podižite samo kukove. Ponovite postupak po 10 puta na svakoj nozi, a zatim bez pauze pređite na sljedeću vježbu.

2. Čučnjevi za savršene noge i guzu

Stanite uspravno a noge postavite u širini kukova. Savijte koljena, zadnjicu zabacite pozadi i spuštajte naniže sve dok vam bedra ne budu paralelna s podom. Tokom spuštanja ruke stavite ispred sebe kako bi vam leđa bila prava i kako biste što bolje održali balans. Zatim se lagano uspravite. I ovu vježbu ponovite 10 puta.

3. Iskorak unazad za zategnute noge i stražnjicu

Stanite uspravno sa nogama u širini kukova. Podignite desnu nogu i napravite korak unazad. Spuštajte se naniže sve dok vam desno koljeno lagano ne dotakne pod. Neka vam kukovi uvijek budu blago izbačeni unaprijed. Lagano se podignite. Ovu vježbu naizmjenično ponavljajte na obje noge tako da sa obje strane uradite po 10 ponavljanja.

4. Bočni čučanj za oblikovanje nogu i zadnjice

Raširite noge više od širine kukova. Prebacite težinu na desnu nogu, bokove lagano zabacite pozadi i savijte desno koljeno, dok vam je lijeva noga potpuno ravna. Pokušajte da se spustite tako da vam desno bedro bude paralelno s podom u poziciji čučnja. Kako biste bolje održali ravnotežu, tokom izvođenja vježbe ruke izbacite prema naprijed. Vratite se u prvobitan položaj i cijeli postupak ponovite s osloncem na lijevoj nozi. Vježbu ponovite tako da na obje noge odradite po 10 ponavljanja.

noge odradite po 10 ponavljanja.

Kada ste uspješno odradili sve vježbe odradite još dvije serije, kako biste postigli što bolje i vidljivije rezultate i uspješno oblikovali regiju nogu, zadnjice i donjeg stomaka.

Izvor: ljepotaizdravlje.ba
Foto: GettyImages

Booty Building za SAVRŠENU GUZU: Najbolje vježbe za stražnjicu kod kuće

BALETSKE VJEŽBE ZA RUKE kod kuće: Graciozno držanje i savršeni mišići bez tegova!

10 razloga zašto je vožnja bicikla odlična za kompletno tijelo i više od toga