Strije u trudnoći: Kako ih se riješiti i postoji li preventiva?

Strije u trudnoći – kako ih se riješiti i postoji li preventiva? Ukoliko se tijelo širi brže od kože,ona puca i dolazi do pojave ožiljaka tokom njenog zarastanja – strija

Ukoliko se tijelo širi brže od kože,ona puca i dolazi do pojave ožiljaka tokom njenog zarastanja – strija. Otkud strije u trudnoći i kako ih se riješiti i postoji li preventiva?

Strije se pojavljuju kod čak 80 odsto trudnica. Strije u trudnoći najčešće nastaju pred kraj drugog tromjesečja. Različiti faktori dovode do nastanka strija, bez obzira na to da li ste u drugom stanju ili ne.

Kada nastaju strije?

Vjerovatnoća da će se one javiti zavisi od:

  • tipa kože
  • rase
  • godina starosti
  • ishrane i
  • hidratacije

Poznato je da su nastanku strija posebno podložni adolescenti. Međutim tu si bodi–bilderi i osobe sa viškom kilograma. Svima njima zajednički su smanjena elastičnost kože. Tu je i nagli fizički razvoj koji dovodi do pucanja elastičnih vlakana u dermisu kože. Nisu pošteđene ni buduće mame.

Strije u trudnoći

Prema statistikama strije se pojavljuju kod čak 80 odsto trudnica. Najčešće nastaju pred kraj drugog tromjesečja. Pojavljuju se  na stomaku, donjem dijelu leđa, kukovima i zadnjici.

Početni stadijum nastanka strija?

Početni stadijum nastanka strija prepoznaćete po pojavljivanju tankih tamno roze linij. Ovaj proces može pratiti i nadraženost kože. Vremenom, ovi ožiljci postaju svjetliji i stoga su starije strije bijele boje. Ipak, bile one nove ili stare, ono što im je zajedničko jeste da ih nije moguće u potpunosti ukloniti.

Univerzalna prirodna njega lica i tijela za blistav ten i elastičnu kožu

Kako umanjiti vidljivost strija?

Čim stomak počna da raste postavlja se pitanje otkud strije u trudnoći i kako ih se riješiti i postoji li preventiva?

Rješenje ovog problema je, u pravilnoj primjeni provjerenih i, najvažnije, za trudnice bezbjednih preparata među kojima se po kvalitetu sastojaka i rezultatima izdvaja Bio-Oil, vodeći svjetski proizvod za njegu ožiljaka i strija.

Ovaj proizvod pomaže u prevenciji nastanka strija, poboljšava izgled ožiljaka i neujednačenog tena. Efikasan je i za kožu koja stari kao i za dehidriranu kožu.

Formulacija Bio-Oil-a je kombinacija ekstrakata biljaka i vitamina sjedinjenih u uljanoj bazi. Sastojci biljnog porijekla u Bio-Oil-u su ulje nevena, lavande, ruzmarina i kamilice, a proizvod sadrži i vitamine A i E, koji pospješuju formiranje novog sloja kolagena i dubinski hrane kožu.

Može se koristiti:

  • za njegu kože tijela
  • za njegu kože lica
  • prije trudnoće
  • u trudnoći
  • nakon trudnoće

Revolucionarni sastojak ovog proizvoda je PurCellin Oil™, koji mijenja uljanu konzistenciju, čineći ga laganim za nanošenje i nemasnim, što osigurava da će sva svojstva biljnih ekstrakata i vitamina biti dobro apsorbovana u kožu.

Ukoliko se tijelo širi brže od kože,ona puca i dolazi do pojave ožiljaka tokom njenog zarastanja – strija. Otkud strije u trudnoći i kako ih se riješiti i postoji li preventiva?

Kako upotrebljavati Bio-Oil i smanjiti strije?

Gotovo da nema trudnice koja ne želi da sazna otkud strije u trudnoći i kako ih se riješiti i postoji li preventiva? Za maksimalan efekat Bio-Oil treba utrljavati kružnim pokretima dva puta dnevno, tokom perioda od najmanje tri mjeseca, a na novim ožiljcima može se primenjivati tek kada ožiljak zaraste.

MamaKlik  

STRIJE: Kako spriječiti njihov nastanak? Uzroci i preventivna njega kože