Najbolje vježbe protiv celulita s kojma ćete se riješiti “narandžine kore”

Najbolje-vježbe-protiv-celulita-s-kojma-ćete-se-riješiti-narandžine-kore-mamaklik-3.jpg

Kada birate najbolje vježbe protiv celulita, važno je odabrati one koje će vam poboljšati cirkulaciju u organizmu, što će djelovati na ubrzavanje metabolizma i sagorijevanje suvišnih masnoća ali i na detoksikaciju.

Vjerujemo da se slažete s nama kada vam kažemo da nam nikad nije dosta članaka koji promovišu najbolje vježbe protiv celulita. On je sveprisutan u životima žena, a riješiti ga se je gotovo nemoguće. Također, vjerujemo da nije potrebno ponavljati na kojim dijelovima tijela se najviše nakuplja, dovoljno je da se pogledate u ogledalo.

Kada vam kažu da ste bokove naslijedile od mame, a nos od tate, znate da vam pričaju o genetici, protiv koje se je teško boriti.

Neke žene nemaju toliko izražen celulit dok druge nisu te sreće.

On sa starosnom dobi postaje sve vidljiviji, sve dublji i sve ga se teže riješiti ako za tijelo ne brinite kontinuiranim vježbanjem.

Naravno, svaka vježba je pozitivna za tijelo, no ne djeluju sve vježbe jednako na suzbijanje celulita.

Dakle, ako ga zaista želite svesti na najmanju moguću mjeru (ne želimo reći da će celulit nestati, jer od tog sna smo odavno odustali), potrebno je odabrati vježbe koje će vam poboljšavati cirkulaciju u organizmu, što će pak djelovati na ubrzavanje metabolizma, detoksikaciju i sagorijevanje suvišnih masnoća, a sa tim i eliminaciju celulita.

Najbolje vježbe protiv celulita

Najbolje vježbe protiv celulita su brzo hodanje, trčanje i plivanje.

Naime, celulit je između ostalog rezultat loše cirkulacije, a ova tri načina vježbanja su najbolja za poticanje te cirkulacije.

Tačnije, hodanje, trčanje i plivanje će vam pomoći da masnoće i toksini koji su zarobljeni ispod kože, ponovno dođu u vaš krvotok, te da ih sagorite i izbacite iz organizma.

Takođe, ove vježbe, kao i druge kardiovaskularne vježbe potiču znojenje, što pomaže tijelu da se detoksifikuje.

Najbolje-vježbe-protiv-celulita-s-kojma-ćete-se-riješiti-narandžine-kore-mamaklik-3.jpg

Kojim tačno vježbama se riješiti celulita?

Iako su hodanje, plivanje i trčanje najbolje vježbe protiv celulita, postoji niz vježbi koje možete odabrati.

Evo naše liste fizičkih aktivnosti sa kojima možete eliminisati celulit:

Plivanje – vježbate ramena, kvadricepse i ostale mišiće na butinama, listove i ruke

Hodanje – vježbate kvadricepse i ostale mišiće na butinama, stražnjicu, listove i ruke

Vožnja biciklom – vježbate noge, stražnjicu, kvadricepse i ostale mišiće na butinama, listove

Orbitrek – vježbate noge, stražnjicu, kvadricepse i ostale mišiće na butinama, listove

Veslanje – vježbate leđa, ruke i noge

Steper – vježbate noge, stražnjicu, kvadricepse i ostale mišiće na butinama, listove

Hokej – vježbate noge, stražnjicu, kvadricepse i ostale mišiće na butinama, listove

Squash – vježbate noge, stražnjicu, kvadricepse i ostale mišiće na butinama, listove

Aerobne vježbe protiv celulita

Najbolje-vježbe-protiv-celulita-s-kojma-ćete-se-riješiti-narandžine-kore-mamaklik-3.jpg

Čučnjevi

Radite pravilne čučnjeve, što znači da vam koljena na smiju prilikom čučnja prelaziti nožne prste, leđa vam moraju biti ravna, glavu morat držati upravno. Kada ste u čučnju morate imati osjećaj oslanjanja na pete. Noge neka vam budu paralelno u širini bokova.

Čučnjevi u raskoraku

Kada radite ovu vježbu, osim što morate imati kontrolu na ravnotežom, morate paziti da vam koljeno prednje noge ne prelazi nožne prste. Raskorak neka bude veliki, tako da prednja noga u najdonjoj poziciji čučnja budu pod pravim kutom, a zadnja daleko iza.

Magareći udarac

Možda ovaj naziv je smiješan, ali vjerujte neće vam biti do smijeha, kada započnete raditi ovu vježbu. Kada kleknete na sve četiri, dignite jednu nogu savinutu u koljenu pod pravim kutom te ju dižite i spuštajte tako da zatežete mišiće stražnjice. Nogu cijelo vrijeme morate držati pod ravnim kutom.

Podizanje noge na pilates lopti

Sjednite na loptu za pilates i uspravite leđa, ruke stavite na bokove ili sa svake strane lopte kako bite imali bolju ravnotežu. Polako počnite dizati jednu nogu, tako dugo dok ju ne izravnate. Prsti vam cijelo vrijeme moraju biti zategnuti prema gore. Radite ovu vježbu polako, svaki pokret neka bude naglašen. Napravite što je više ponavljanja moguće.

Zatezanje bokova

Lezite na leđa s pogrčenim koljenima i rukama sa svake strane tijela. Jedno stopalo prebacite preko koljena duge (pogledajte na slici). Donji dio leđa izravnajte s podom, pritisnite trbušne mišiće i dignite bokove visoko, tako da vam se abdomen izravna nogama. Držite u gornjem položaju oko pet sekundi, dobro zategnite sve mišiće i polako spuštajte. Ne savijajte leđa kada ste u gornjem položaju.

Ovo je samo dio vježbi koji će vam pomoći u razgradnji celulita. Također, ove vježbe koje smo vam prikazali i savjetovali najučinkovitije su protiv celulita, ali to ne znači da i brojne druge sportske aktivnosti neće dati rezultata. Upravo suprotno! Ono što je na kraju najvažnije zapamtiti je da vježbate radi zdravlja, a ne radi izgleda.

Izvor: Žena.hr

10 razloga zašto je vožnja bicikla odlična za kompletno tijelo i više od toga

Pilates vježbe za cijelo tijelo: Lagani trening za fantastičnu figuru (VIDEO)

IDEALNE VJEŽBE ZA OBLIK TIJELA koji imate: Za prave rezultate birajte trening prema svojoj građi!