NAJBOLJE VJEŽBE ZA PODIZANJE GRUDI: Kućni trening za čvrste dojke

NAJBOLJE-VJEŽBE-ZA-PODIZANJE-GRUDI-Kućni-trening-za-učvršćivanje-dojki-.jpg

Veće, bolje oblikovane grudi san su gotovo svake žene na svijetu.
Ako ste svakodnevno u teretani ili se bavite sportom, znate kako je za formiranje bilo kojeg dijela tijela potrebno malo truda.
Donosimo vam najbolje vježbe za podizanje grudi koje možete raditi kod kuće!

Lijepo definisane i čvrste grudi jedan su od glavnih aduta i muškaraca i žena. Čvrsta prsa kod muškog roda pokazuju muževnost, snagu i superiornost, dok kod žena akcentuju seksualnost, ženstvenost i ljepotu. Ako su nakon poroda ili promjene tjelesne mase vaše grudi postale oslabljene i spustile se, ove vježbe za podizanje grudi bi vam mogle pomoći.

Donosimo jednostavne vježbe za podizanje grudi koje možete raditi kod kuće kako bi definisali svoje mišiće.

Krećemo sa sklekovima, ali ne dajte da vas to pokoleba, vježbe za podizanje grudi koje slijede u nastavku su daleko jednostavnije!

Vježbe za podizanje grudi koje možete raditi kod kuće

1. Sklekovi su odlične vježbe za podizanje grudi

Sklekovi su temeljna vježba za izgradnju savršenog tijela. Oni prvo angažuju prsne mišiće, tricepse, prednji dio ramenih mišića i međurebrene mišiće.

Velik broj mišića trupa je angažiran za vrijeme izvođenja sklekova; oni omogućavaju stabilizaciju za pravilnu tehniku izvođenja.

Sklekovi kao vježba za grudi jednostavni su i ne zahtjevaju nikakvu opremu, no bitno je znati dobru tehniku.

Sklekove izvodite tako da se okrenete licem prema polozi, a oslonite se na nožne prste i dlanove.

Pazite da tijelo držite u ravnoj linija, a dlanove postavite u širini ramena. Savijanjem podlatkica spustite se prsima što više podu i istim se putem vratite nazad. Za bolje jačanje mišića grudi raširite ruke.

NAJBOLJE-VJEŽBE-ZA-PODIZANJE-GRUDI-Kućni-trening-za-učvršćivanje-dojki-.jpg

2. Guranje zida dlanovima za čvršće grudi

Stanite nasuprot zidu udaljeni za dužinu ruke. Naslonite se dlanovima na zid. Krenite gurati zid što jače možete. Gurajte u intervalima po 10 sekundi. Kada osjetite da su se ruke umorile, malo ih protresite pa nastavite. Ponovite ovo 10 puta.

Nakon guranja zida spojite dlanove ravno ispred grudi i gurajte jedan o drugi što jače možete. Gurajte do 5 sekundi i nakon toga se opustite. Ponovite ovu vježbu 10 puta.

3. Dobro držanje s knjigom na glavi je odlično za grudi

Kako bi vježbe za podizanje grudi imale uticaja, treba da se držite uspravno i izbacite prsa. Najbolji način za vježbanje ravnog držanja je balansiranje s knjigom.

Stavite deblju knjigu na glavu i potrudite se da tamo i ostane. Hodajte po kući nekoliko minuta.

U početku će možda biti moguće samo da stojite na mjestu, ali i to je početak. Ne pridržavajte se ni za šta rukama.

najbolje vježbe za podizanje grudi za žene kod kuće mamaklik.jpg

4. Joga poza “kobra” spada među efikasne vježbe za podizanje i povećanje grudi

Lezite na trbuh ispruženih ruku i nogu. Ruke potom savijte u laktovima i naslonite se pored grudi. Podignite trup i izvijte kičmu. Šake neka ostanu u nivou ramena, a laktove okrenite prema nazad.

Ovom vježbom širite prsni koš i povećavate obim grudi. Kao u svakoj joga pozi, pokušajte što više opustiti mišiće dok podižete glavu, vrat i ramena.

Nemojte koristiti ruke za podizanje, već se naprežite donjim dijelom leđa.

Zabacite glavu unazad. U pozi ostanite do 20 sekundi. Ponovite vježbu 5 puta. Ova vježba za grudi jednostavna je i opuštajuća, ali i djelotvorna.

NAJBOLJE-VJEŽBE-ZA-PODIZANJE-GRUDI-Kućni-trening-za-učvršćivanje-dojki-.jpg

5. Joga poza “deva” zateže kožu grudi

Ova joga vježba za grudi utiče na zategnutost kože grudi. Sjednite na stopala i potpuno ih prislonite uz pod. Podignite se tako da vam bokovi budu u pravom kutu s obzirom na pod. Savijte leđa, zabacite glavu i polako se spuštajte prema iza. Neka vam lijeva ruka dotakne lijevo stopalo, i tako obrnuto.

Trbuh pokušajte gurati prema naprijed kako biste što više izvili prsni koš. U pozi se zadržite do 30 sekundi. Kada se vraćate u početnu pozu, radite to polako bez naglih pokreta. Ponovite vježbu 5 puta.

vježbe-za-podizanje-grudi-mamaklik-.jpg

Jeste li već isprobali ove vježbe za podizanje grudi? Nakon samo mjesec dana redovnog vježbanja, vaše grudi trebale bi biti jače, zategnutije i uspravnije.

Net.hr
MamaKlik

Najbolje vježbe protiv celulita s kojma ćete se riješiti “narandžine kore”

Ako želite savršeno oblikovane noge i guzu, ovo su najbolje vježbe za vas!

Efikasan trening za ubrzavanje metabolizma (VIDEO)

Podizanje grudi hirurškim putem bez implantata (mastopeksija)