Konferencija „Želim biti mama“ stiže u Bijeljinu

Centar za mame Banja Luka organizuje konferenciju „Želim biti mama“ u Bijeljini

Udruženje građana „Centar za mame“ iz Banjaluke po drugi put organizuje konferenciju o sterilitetu „Želim biti mama“ koja će ovoga puta biti održana u Bijeljini, u petak 16. oktobra u hotelu Drina sa početkom u 18.00 časova.

Konferencija je namijenjena parovima koji se bore sa sterilitetom kao jednim od vodećih problema u oblasti ginekologije i akušerstva te će biti predstavljena metodologija, procedure, olakšice i sve ono što upravo zanima ovu ciljnu grupu.

Prva ovakva manifestacija održana je u Banjaluci 02.12.2021. i okupila je stručnajke iz ove oblasti.

Svi zainteresovani koji ne budu u mogućnosti da posjete konferenciju, istu će moći pratiti putem live stream-a na društvenim mrežama Centra za mame kao i klinike Medico-S.

“Rado smo se odazvali pozivu “Centra za mame” da učestvujemo na jednoj ovakvoj konferenciji, posebno imajući u vidu činjenicu da je Bijeljina veliki grad iz kojeg nam dolazi mnogo pacijenata. Danas, neplodnost nije tabu tema, ali smo svjesni činjenice da pacijenti u potrazi za rješenjem izgube mnogo vremena koje nam je dragocjeno u liječenju. Zato nastojimo da što je moguće više sarađujemo sa kolegama ginekolozima, ali i direktno sa pacijentima na terenu tako da ćemo ovoga puta osim učešća na konferenciji biti dostupni i za konsultacije sa svim zainteresovanim parovima”, saopštila je PR klinike Medico-S Danijela Filipović, pozivajući zainteresovane da učestvuju na konferenciji u što je većem broju.

Jedan od vodećih stručnjaka reproduktivne medicine dr sci. Dragan Ivanović, specijalista ginekologije i akušerstva ističe da se poslednjih decenija učestalost neplodnosti udvostručila, a posebno je porastao muški uzrok neplodnosti od 20% na više od 50%. „Prema SZO parovi do 35. godina starosti trebalo bi da se jave stručnjacima reproduktivne medicine nakon godinu dana bezuspješnih pokušaja ostvarivanja trudnoće. Za parove starije od 35 godina preporuka je da se jave već nakon 6 mjeseci. Od pravovremenog javljanja stručnjacima reproduktivne medicine umnogome zavisi uspjeh liječenja“, istakao je Ivanović.

On je naglasio da je vantjelesnaoplodnja je najuspješnija metoda liječenja neplodnosti i njom se danas liječi oko 80% svih uzroka steriliteta.

Po završetku panel diskusije, ljekari klinike Medico-S zainteresovanim parovima biće dostupni i za besplatne konsultacije. Prijave su moguće na licu mjesta, s tim da je poželjno pripremiti postojeću medicinsku dokumentaciju.

Konferenciju “Želim biti mama” podržale su komanije VeritasTest, Oktal Pharma, Laboratorija Medicover, Hellena, i elpharma.