Revolucija u estetici – otkrijte tajnu Jalupro biorevitalizacije

Predimenzioniranost u estetskoj medicini polako počinje da jenjava. Instagram, kao zvijezda vodilja i protagonista trendova, vraća u modu prirodnu ljepotu žene!

Danas, žene žele diskretne, a efektne rezultate. Žele da vrate vrijeme i ublaže tragove godina na koži, a ipak, da zadrže identitet i ono što ih čini posebnima. Žele da, kada se negdje pojave, svi pomisle i komentarišu kako sjajno izgledaju, bez da neko može prstom pokazati na to šta se tačno radilo i promijenilo. Upravo zato je tretman skin boosterima postao jedan od najtraženijih tretmana za podmlađivanje, revitalizaciju i osvježavanje kože, bez rizika od “zamrznutog” lica. 

Baš takav skin booster postao je apsolutni hit u estetskoj medicini cijelog svijeta, a sada je pobrao simpatije i žena i muškaraca iz Bosne i Hercegovine. U pitanju su Jalupro skin boosteri.

Jalupro je poznati švajcarski brend preparata za biorevitalizaciju kože koji sadrže kombinaciju hijaluronske kiseline i aminokiselina, a zbog svoje jedinstvene formule i prirodnih rezultata su izuzetno popularni u Evropi. U Bosni i Hercegovini, zahvaljujući kompaniji FAMILIJA dostupno je 5 Jalupro proizvoda: 

  • Jalupro Classic –  namijenjen mlađoj koži i početnim znacima starenja;
  • Jalupro HMW – preparat jače formulacije, sa više hijaluronske kiseline, za tretiranje zrele kože;
  • Jalupro Super Hydro – obezbjeđuje dugotrajnu hidrataciju, podstiče stvaranje kolagena, daje čvrstinu koži i jača potkožne ligamente;
  • Jalupro Young Eye – saveznik za borbu protiv bora, podočnjaka i tamnih linija oko očiju;
  • Jalupro maska za lice – izrađena od netkanog polietilena.

Zahvaljujući sinergijskom učinku hijaluronske kiseline i aminokiselina, ovi preparati podstiču proizvodnju kolagena, te održavaju kožu hidriranom, elastičnom, čvrstom, mladom i daju joj blistav izgled

Najveća koncentracija hijaluronske kiseline 

Zvijezda asortimana je Jalupro Super Hydro koji dolazi sa najvećom koncentracijom hijaluronske kiseline koju možete pronaći na tržištu – nevjerovatnih 80 mg hijaluronske kiseline u 2,5 ml preparata (prosječni booster ima 18-25 mg u šprici od 1-1,5 ml preparata). Osim najveće koncentracije hijalurona sadrži čak 7 aminokiselina i 3 peptida. 

Kakav je uticaj ovih sastojaka na kožu lica?

Jeste li znali da 1 g hijaluronske kiseline zadržava čak 1 l vode u koži? Zahvaljujući visokom sadržaju hijalurona, Jalupro Super Hydro pruža hidratantni i lifting efekat. Koža postaje jedra, bore prirodno zaglađene i samim tim, koža dobija mladalački sjaj. 

Aminokiseline i peptidi pomažu u popravljanju kvaliteta i obnovi kože. Oni stimulišu fibroblaste (ćelije kože zadužene za stvaranje kolagena) čime se maksimalno podstiče stvaranje kolagena. Zato, koža tretmanom dobija čvrst tonus i blistav  izgled, usporava se razgradnja postojećeg kolagena i odlaže starenje kože.

Jalupro uklanja tragove neprospavanih noći i umora

Koža je u predjelu očiju najtanja, a usljed dodatnog gubitka kolagena sa godinama, ona prva pokazuje znakove starenja. Najnoviji skin booster za područje oko očiju i podočnjake Jalupro Young Eye sadrži 7 različitih aminokiselina, 3 vrste peptida i bi-density hijaluronsku kiselinu, koja ne izaziva “natečen” izgled u predjelu očiju već koži pruža zdrav, zategnut i mladalakči izgled.

Duboka i dugotrajna revitalizacija kože iznutra

Jalupro ne radi samo na površini kože, već što je najvažnije, prodire u dermis i revitalizira kožu iznutra, podstiče proizvodnju kolagena i poboljšava strukturu kože. Dakle, u organizam ne unosite strana tijela, već minerale koji već postoje u koži ali je njihova funkcija godinama oslabila. Rezultat? Zdrava, sjajna koža koja zrači mladalačkom energijom.

Osim na licu, fantastične rezultate postiže i na vratu, dekolteu i šakama. 

Tretman kojem vrlo rado pribjegavaju i muškarci 

Njegovana, a prije svega zdrava koža, je sveprisutan kult 21. vijeka. I žene i muškarci, podjednako, postaju svjesni važnosti pravilne njege kože kako bi zadržali njenu svježinu i usporili proces starenja. Upravo zato, Jalupro skin boosteri postali su prvi izbor i muškaraca!

Jalupro se pokazao i kao odličan saveznik u borbi sa ožiljcima i tretiranju tjemena nakon procedure transplantacije kose.

Prirodna mladolikost bez dugog perioda oporavka

Zahvaljujući plemenitim sastojcima i plitkom aplikovanju, nije potreban period oporavka i sam tretman je gotovo bezbolan. Cijela procedura traje 10-15 minuta, a iz ordinacije izlazite bez crvenila. To znači da se za tretman možete zakazati i tokom pauze za ručak.

Nikad nije prerano za ulaganje u zdravlje kože i mladolikost

Naša koža vremenom prirodno gubi hijaluronsku kiselinu i kolagen, dok se regeneracija starenjem značajno usporava, već negdje u kasnim dvadesetim godinama. Zbog toga, skin boosteri se upotrebljavaju kako bi podstakli prirodni odgovor organizma i pridonijeli bržem stvaranju hijalurona i kolagena.

Jalupro je genijalna ulaznica u svijet estetike i savršen način za održavanje rezultata postignutih filerima. S druge strane, i oni koji godinama pribjegavaju filerima, botoksu i drugim tretmanima, treba da održavaju postignute rezultate, a za to je idealan Jalupro skin booster.

Sve informacije o Jalupro skin boosteru možete zatražiti kod ekskluzivnog distributera za BiH, kompanije FAMILIJA , putem društvenih mreža @jalupro.familija ili putem telefona +387 65 154 266.