Bombice bez šećera od 2 sastojka: Ukusne nepečene kuglice gotove za tačno 10 minuta! (RECEPT)

bombice od hurmi i orasa.jpg

Sočne bombice od samo 2 sastojka su pravo kulinarsko čudo!

Ove bombice su toliko jednostavne, ukusne i lagane za napraviti, da će postati dio vašeg menija, bez obzira na to da li želite da se zasladite ili u velikom stilu dočekate goste.

U ovu verziju bombica ulaze SAMO 2 zdrava sastojka, slatkiš se ne peče i biće gotov u tren oka!

Slatke bombice – Recept

Sastojci:

  • 200 g urmi
  • 100 g oraha

Bombice od urmi i orasa – Priprema

Očistite urme od koštica, stavite ih sa orasima u blender i dobro izmiksajte. Povremeno skinite masu sa zidova posude blendera pa ih umiješajte u ostatak i ujednačite gustinu.

Oblikujte masu u bombice ili štanglice, ostavite u frižideru da se kratko prosuše i ohlade, pa ih stavite u papirne korpice i poslužite.

Urme – najzdravije voće na planeti!

Zdravstvene benefite koje imaju orasi vjerovatno već znate. Ali, da li ste ste čuli da se urme ili hurme (datule) smatraju najzdravijim voćem na planeti? I to s velikim razlogom! Ako vas do sada nismo oduševili ovim jednostavnim receptom, poslije ovih redova sigurno hoćemo.

Naime, urme su izuzetno bogate vitaminima, mineralima i biljnim vlaknima. Pored biljnih ulja sadrže tiamin, riboflavin, nijacin, folate, vitamin A, vitamin K, kalcijum, sumpor, gvođže, kalijum, mangan, bakar i magnezijum.

Eksperti tvrde da jedna urma dnevno može značajno da doprinese vašem zdravlju. A evo i kako:

Urme su dobre za digestivni trakt, zbog visokog sadržaja vlakana. Pomažu pokretljivost crijeva, a djeluju i laksativno kada se potope u vodu preko noći, te ujutro pojedu.

Značajno doprinose zdravlju kostiju, popravljaju krvnu sliku usljed anemije, dobar su saveznik u borbi protiv sezonskih alergija, čuvaju zdravlje nervnog sistema, zravlje srca… a neka istraživanja su pokazala da su urme legitiman način da se smanji rizik od dobijanja abdominalnog kancera, piše dijeta.in.

Recept & foto: Stil
Priredila: MamaKlik

Alfredo piletina – Ručak gotov za manje od pola sata

DOMAĆI SLADOLED: Jednostavni recepti za domaće zdrave sladolede

Mekani PICA MAFINI: Recept za omiljenu užinu vaših mališana