Da li je teže naći mladoženju ili venčanicu?

kako-izabrati-najbolju-venčanicu-saveti-mamaklik.jpg

Ukoliko ste pronašle pravog muškarca (i on pravu vas), planirate venčanje i želite da smanjite stres – Evo kako odabrati pravu venčanicu!

Da li je teže naći mladoženju ili venčanicu? Praksa je pokazala da se prave haljine pronalaze jednako teško, ako ne i teže od pravog partnera. Suludo kako i zvuči, haljina i muškarac ipak imaju nešto zajedničko…

kako-izabrati-najbolju-venčanicu-saveti-mamaklik.jpg

Oboje su ženin izbor koji govori o njenim afinitetima i potrebama. I haljina i muškarac mogu da nam pristaju ili nas obrukaju. Ponekad želimo baš one koje ne možemo da imamo. I njega. I venčanicu. Važno je, i u jednom i u drugom slučaju, da se osećamo dobro, komotno i dostojanstveno.

Pored pravog muškarca i u pravoj haljini ženino samopouzdanje je nezaustavljivo!

Ukoliko ste pronašle pravog muškarca (i on pravu vas), planirate venčanje a već ste se ostvarili u ulozi roditelja ili ste na putu da to postanete, želećete da smanjite stres! Dobra organizacija čini čuda, a žena je mirna kada zna šta će obući!

Donosimo vam rešenje ukoliko imate nedoumicu oko izbora venčanice!

Kako izabrati najbolju venčanicu?

kako-izabrati-najbolju-venčanicu-mamaklik.com-saveti.jpg

Postoje tri presudna pravila pri odabiru venčanice:

  • Da odgovara vašoj figure
  • Da se u njoj osećate udobno
  • Da možete da je priuštite

Koja venčanica je najbolji izbor prema obliku vašeg tela?

Mnoge žene nisu svesne tela u kojem se nalaze. Jedan deo se potcenjuje, drugi precenjuje, a retke su žene koje umeju da svoje nedostatke prikriju, a istaknu ono što je najlepše na njima.

Ovo nema veze sa brojem kilograma.

Svaka žena zna da se kilogrami raspoređuju na iznenađujuće načine, pa tako možemo imati veoma seksi krupnije devojke, i one koje nose idealnu težinu nažalost raspoređenu tako da im to ne laska u vizuelnom smislu.

Od visine, dužine trupa, širine bokova, veličine zadnjice, grudi, obima struka i mišica, zavisi hoće li nas kroj haljine upropastiti ili dići u “zvezde”. Korisno je da naše želje budu što bliže realnosti.

Da li udobno može biti i lepo?

Ukoliko maštate o tome da na dan venčanja nosite balsku haljinu sa šlepom od 3 metra, bilo bi korisno da razmislite o tome u šta ćete se presvući nakon ceremonije.

Krinoline mogu biti prekrasan izbor ali u njima nema ni sedenja, ni igranja, ni disanja. (“after” haljine zaslužuju poseban tekst!)

Prvi korak je kroj venčanice

Sirena venčanicu biraju žene s laskavom figurom

Sirena kroj je idealan za žene sa figurom peščanog sata. Donji deo haljine je poligon za maštu.

Karneri, perje, nabori, čipka, til itd. svakako daju na jedinstvenosti i dramatičnosti.

Gornji deo treba da bude prilagođen vašem poprsju i istakne ga na pravi način. Mogućnosti su velike: srcoliki izrez, ravan, sa, bez ili spuštenih bretela, preko ramena, sa rukavima, duboko otvorenih leđa itd.

U venčanici ovog kroja žena se oseća seksi.

One koje biraju ovaj model najčešće umeju da ga pravilno iznesu, a kao i kod svakog odevnog predmeta važno je šta želite da “kažete” odabirom haljine.

vencanice kako odabrati mamaklik.jpg

Ipak, pripazite. Granica između elegancije i neukusa je tanka. 

To najviše zavisi od materijala, kvaliteta izrade i činjenice da li haljina laska vašoj figuri, ili ne…naročito kada birate kroj koji, kao ovaj, ističe sve atribute.

Sirena kroj venčanice ili decentna truba – šta izabrati?

Razlika između sirena kroja i truba haljine postoji, iako su modeli više nego slični.

Za truba kroj važe ista pravila, osim što razliku čini visina od koje haljina počinje da pada/širi se na dole.

Pad je kod trube mnogo blaže i suptilnije istaknut. Sirena svoju dramatičnost postiže upravo prenaglašenim donjim delom.

Toga venčanicu iznesite kao Angelina Jolie

Toga haljina ima na desetine različitih verzija. Kreatori se fantastično poigravaju sa ovim modelom, prilagođavajući ga skoro svakoj figuri.

Kao što sama reč kaže, toga kroj često podseća na haljine iz doba stare Grčke. Karakterističan je po tome što može imati visok struk i dosta nabora u gornjem delu.

Odlikuje ga lakoća materijala, lepršavost i elegancija, pa ćete u ovom modelu izgledati potpuno filmski, poput Angeline Jolie u filmu “Aleksandar Veliki”.

Ovaj model je izuzetno udoban i naročito praktičan za one koje će izgovoriti sudbonosno “da” sa bebicom u stomačiću, kao i za dame koje žele da prikriju višak u tom predelu.

kako-izabrati-najbolju-venčanicu-saveti-mamaklik.jpg

Venčanica poput balske haljine

Balska haljina je nešto što nas a priori može asocirati na venčanje. Za to je pomalo zaslužan Disney, a pomalo stereotipi.

Za dame koje žele “princess look” na svom venčanju, balska haljina je pun pogodak.

U ovom slučaju izbor je veliki, a detalji odlučuju hoćete li se zaljubiti baš u određen model.

Kod žena sa nešto širim kukovima balska haljina može da bude rešenje samo ukoliko se posebna pažnja obrati na materijal i slojeve, kako vas haljina ne bi “progutala” ili kako se ne biste osećale još širima.

Posebnu pažnju treba da obrate devojke koje nisu preterano visoke, kao i one sitnije građe – ipak je lepše da gosti vide vas, nego balu materijala na kojoj se nazire glava.

kako-izabrati-najbolju-venčanicu-saveti-mamaklik.jpg

Mnoge mladenke favorizuju venčanicu A-kroja 

Haljina A-kroja je možda i najpopularniji model pri izboru venčanice. Ovaj kroj može da podseća na neke od modela balske haljine i time zadovolji žensku potrebu za bajkovitim izgledom, a dovoljno je praktičan da neće istaći ništa što ne bi trebalo.

kako-izabrati-najbolju-venčanicu-saveti-mamaklik.jpg

Kratke venčanice u stilu ’60-ih

Kratki modeli haljina se ne viđaju često na balkanskim venčanjima, ali su apsolutno pogodni ukoliko želite da izbegnete stereotipe i klasiku. I naravno, ako imate dobre noge!

Mladalački, i praktične, kratke venčanice nas uvode u potpuno drugačiju dimanziju venčanja. Stil ’60-ih ili nešto svedenije, sve je dozvoljeno!

Gornji deo pustite mašti na volju. Sa čipkom ili bez, uz til ili sa mašnom, u kratkoj venčanici ćete izgledati neodoljivo!

kako-izabrati-najbolju-venčanicu-saveti-mamaklik.jpg

Odela ili kombinezoni su sjajan izbor ako ne želite klasičnu venčanicu

Odela (kombinezoni) – eklektičan stil za najhrabrije dame! Bez obzira na godine, u belom odelu dobrog kroja možete izgledati kao milion dolara!

Cigaret pantalone, dubok izrez i neobičan bidermajer lansiraće vas u holivudski glamur.

Možete da se odlučite i za lagane materijale i široki model nogavica. U tom slučaju, sa malo ruzmarina i belih rada u kosi, delovaćete kao najbolje što je izašlo iz Woodstocka!

Ukoliko osećate da ste drugačije, želite da naglasite svoju odevnu ravnopravnost a zadržite ženstvenost, – odelo (kombinezon) je je pravi izbor!

kako-izabrati-najbolju-venčanicu-saveti-mamaklik.jpg

Svi  krojevi imaju varijacije na temu. U modi, a naročito “bridal fashion-u”, ništa nije crno-belo. Zato je važno da znate šta vam najbolje pristaje, unapred odredite budzet za haljinu i aksesoare i zapamtite da:

Ono što je lepo i te kako može biti i udobno, samo kada prihvatite svoje telo! 

MamaKlik

Savjeti za trudne mladenke: Kako da izaberete savršenu vjenčanicu

SEKSI MAME I SEKSI ODEVANJE

Odijevanje u skladu sa oblikom tijela – Upoznajte odjeću koja vam najbolje pristaje!

Odijevanje u skladu sa oblikom tijela – Upoznajte sebe!