HIT frizure za jesen/zimu 2023

Osim slojeva u odijevanju, prouzrokovanih niskim temperaturama, slojevi su apsolutni hit i kada su u pitanju frizure za jesen/zimu 2023. Izdvojili smo naših 5 favorita sa kojima sigurno nećete pogriješiti!

Neuredni lob

Duži bob, odnosno lob, uvijek je dobar i moderan izbor frizure. Njegovo jednostavno stilizovanje ove sezone će biti još jednostavnije, jer, messy je u modi! Bilo da se opredijelite za wolf cut ili Rachel Green stil, nećete pogriješiti.

Stepenasto i valovito

Kao što smo već rekli, ova jesen voli slojeve!

Kao i prethodnih sezona, leptir frizura nastavlja biti veliki hit. Ove godine, trend se pomijera ka kultnim frizurama supermodela 90–ih. Iako su nešto zahtjevnije za održavanje – potrebno je mnogo feniranja i uvijanja – uz pomoć adekvatnih proizvoda i dodataka i ove frizure se mogu danas lakše stilizovati. Ključ je u stvaranju maksimalnog volumena, kažu frizeri.

Italijanski bob

Zbog svoje strukturirane siluete i dužine, talijanski bob nevjerojatno je svestran i može se promijeniti tako da pristaje gotovo svima! Može se nositi ravno, frćkavo, valovito, sa punđom na vrhu ili sa šiškama. Uz minimalan trud, možete je transformisati iz ležerne svakodnevne frizure u elegantnu i profesionalnu frizuru.

Klasični talijanski bob ošišan je ravno, a dužina mu je tačno iznad ramena.

Zavjesa šiške

Iz sezone u sezonu zavjesa šiške su pravi način da osvježite svoju postojeću frizuru. Pristaju različitim tipovima kose, a dodatno uokviruju lice. Bez obzira da li imate frćkavu, ravnu, talasastu ili gustu kosu, zavjesa šiške mogu biti idealan dodatak za vaš savršen izgled. Još bolje, ove šiške zahtjevaju manje održavanja od drugih tipova šiški jer lijepo izgledaju i kada porastu zahvaljujući svom obliku.

Holivudske frćke

Za koju god dužinu da se odlučite ove godine, najšarmantniji i seksi dodatak biće frćke kakve su nosile dive zlatnog doba Hollywooda.

Frćke možete stilizovati i sami, uz pomoć pjene i dodataka poput slamki, isjeckane tkanine – krpica ili tankog figara.

Dakle, jesen je vrijeme odvažnih, živahnih i upečatljivih trendova u kosi, bilo da je riječ o samim frizurama s puno karaktera, bilo da je riječ o bojama. Za koji god oblik da se odlučite, posebno će atraktivno izgledati u svim nijansama crvene, kremasto plavoj kakva je vladale zlatnom erom Hollywooda i toplim nijansama cimeta.