SEKSI MAME I SEKSI ODEVANJE

seksi mame i seksi oblačenje

Seksi mame? U seksi odeći? Idu li ta “dva sveta” jedan s drugim? I zašto mnogi misle da ti svetovi treba da budu odvojeni?

Da li seksipil može biti atribut jedne zrele žene, majke, supruge? Zašto se pojmovi seksi i vulgarno mešaju i šta stoji iza cele priče? Ne, ovo nije apologetski lament nad onima koje žele da budu ili jesu seksi (mame), a još manje slobodarski kriticizam upućen onima koje toliko žulja tuđi seksipil. Tekst koji ćete pročitati je jedna, slobodno možemo reći, objektivna vizura stvarnog stanja (i, zbivanja)…

Da li ste se nekad susrele sa rečenicom: “To ti ne priliči.”?
Kako, molim? Gde je taj pravilnik za mame, pošaljite mi jedan primerak!

Ova “dobronamerna” primedba primenjiva je na čitav dijapazon situacija, ali danas pričamo o posebnoj, očigledno retkoj, pojavi: seksi mamama.

Legenda kaže da je nakon porođaja dozvoljeno da izlazimo u javnost isključivo sa masnom kosom skupljenom u punđu, u isflekanoj majici, helankama i patikama, jer to je neki tajni kod svih majki velikomučenica.

Dopunite rečenicu: seksi je_____

Doterana žena koja brine o svom izgledu i zdravlju je seksi. Seksi znači atraktivno, ne nužno i vulgarno. Određene žene zrače seksipilom, pa makar bile i u džinsu.

https://www.instagram.com/p/BYBYqLand6u/

Negovana, odmerena, stilizovana žena nije po automatizmu lošija majka, ne brinite. Naprotiv, samo može biti dobar uzor svojoj ćerki, pa i sinu postaviti određene standarde.

Međutim, po nekoj iskrivljenoj verziji feminizma trebalo bi da odbacimo svoju ženstvenost, prigrlimo taj testosteron koji nam jurca polnim žlezdama, a seksualnost smanjimo na minimum, naročito kada se ostvarimo u ulozi majke.

Tada seksi postaje nepoželjno. Bar tako misle ljudi koji se uglavnom kriju iza anonimnih profila na društvenim mrežama.

Glumica i plesačica Jenna Dewan Tatum naišla je na osudu pratilaca nakon što je na svom Instagram profilu objavila sliku u donjem vešu.

View this post on Instagram

Cheeky balcony series

A post shared by Jenna Dewan (@jennadewan) on

 

Možda će neki od vas prokomentarisati da ovo jeste previše za društvene mreže ili da je vulgarno, izazovno, ali omašili bismo poentu. Ovde je problem druge vrste.

Ovakve slike ne bodu oči korisnicima Instagrama, šta više – imaju najveći broj lajkova. Komentari ispod fotografije su upućeni njoj kao majci, jer jelte: ne priliči joj! Ovo je loš primer njenoj tada četvorogodišnjoj ćerki, šta li će ona da radi ako joj se majka ovako ponaša (?!), “…ali ti si majka…” i slične primedbe nižu se jedna za drugom.

Licemerno, složićete se?

Da, žena izgleda kao milon dolara, ali dobro se oznojila da bi to postigla, i niko nam ne brani da uradimo isto, čak i sa detetom. Nakon porođaja je i ona nosila mrežaste gaćice i uloške, to ni jednu od nas nije zaobišlo.

Ne trudim se da veličam imperativ savršenog tela sa definisanim pločicama na stomaku 3 dana posle porođaja (čuvene #postpartum slike na Instagramu su više bizarne nego motivacione). Jasno je da je potrebno pre svega vreme da se sve vrati na početnu tačku. Ali i tokom tog perioda, kada niste u potpunosti zadovoljne svojim izgledom, budite ponosne na svoju ženstvenost.

seksi mame i seksi odevanje
Izvor: Instagram @nina_radulovic_official

Ne znam kako smo došli do te bolne slike majke koju kao društvo gajimo.
Da li nam je teško da svoje majke zamislimo kao seksualna bića?
Da li je to tabu tema?
Da li su muškarci odgovorni za ubijanje seksualnosti kod žena koje im postanu supruge, a kasnije i majke njihove dece?

Ili smo same kreirale takvu viziju, zahvaljujući glupim forama o broju ispijenih kafa koje nas održavaju budnim, manjku vremena za sebe jer nam je jedno biće prikačeno za grudi zbog pukog održavanja u životu, ne seksualnog uživanja.

Da li je majčinstvo zaista toliko neizdrživo teško, a deca predstavljaju neke troglave aždaje sa kojima život prestaje, i otkud taj crv nesigurnosti koji nas tera da mislimo da nismo dovoljno posvećene detetu ako ukrademo sat vremena za manikir?

Seksi mame u seksi odeći?

#momshaming u punom sjaju!

Da li je bilo koji deo našeg tela trajno uništen tokom trudnoće i porođaja? Ne!

Mame, seksi ste više nego ikad ranije!

Vaše telo je dobilo obline koje vas čine ženstvenijom, erotičnijom, poželjnijom.

I tih nekoliko preostalih kilograma viška nosite sa zaraznim samopouzdanjem jer sada znate šta sve vaše telo može!

Hej, stvorile ste jedan život! Kako onda nemate snagu i karakter da obučete šta god poželite?

Dresscode za novopečene mame

Drage mame, jasno je da na večeru sa partnerom ili prijateljicama nećete izaći u donjem vešu, ali je skroz ok da obučete vašu omiljenu malu, crnu haljinu iako je dekoltirana.

Ok je da stavite taj ajlajner i crveni karmin, ako je to bio vaš zaštitni znak.

Ok je da budete ono što ste bile pre bebe.

Vaš osećaj za modu koji ste menjale i gradile godinama ne nestaje magično kada na porođajnom stolu preseku pupčanu vrpcu!


Autorka: Olja Lazarević
Mame bez drame

MamaKlik

SEKS NIJE TABU: 5 tipova žena od kojih možete naučiti sve o vezama i seksu!

Ako imate manjak seksualne želje provjerite svoje loše navike

Postporođajni period iz ugla jednog TATE: Ovo NISAM SMIO REĆI ženi nakon što je rodila