Mama intervju: Aida Halilović

Mama-intervju-Aida-Halilović-mamaklik-4.jpg

Aida Halilović je harizmatična medijska ličnost i TV lice, čije emisije pamtimo. Znamo je kao dugogodišnju voditeljku i novinarku RTRS, a zatim i kao portparola, te šefa Odjeljenja stilizacije na RTRS.

Pored upečatljive karijere ove lijepe i elokventne banjalučanke, ono što nam je posebno interesantno jeste to da je poznata voditeljka u decembru prošle godine postala mama jedne male Siene, koja je odlučila da uljepša život svojim roditeljima tačno mjesec i jedan dan pred Aidin 40. rođendan. Prava kruna Aidinog “jubilarca”, reko bi se, ali i savršen povod da ugostimo ovu mladu mamu u našoj rubrici Mama intervju.

“Nakon što sam mnogo godina bila posvećena poslu i karijeri, otkrila sam da sam ipak prava porodična žena u divnoj vezi sa svojim partnerom Sašom, koji ima 11-godišnju djevojčicu Hannu“, naglasila je Aida na samom početku naše priče.

“Uživamo kući u mojim receptima, ali i u čestim putovanjima. Mogu reći da je najvažniji događaj u mom životu to što sam postala majka sada već dvomjesečne Siene, koja je rođena 9. decembra 2019. godine”.

Mada, magija neopisive ljubavi se, kako kaže, dogodila već u momentu kad sam saznala da je u drugom stanju. Kako je ova srećna porodica dočekala malu Sienu i zašto sve pršti od ljubavi, pročitajte u nastavku:

Mama-intervju-Aida-Halilović-mamaklik-1.jpg

MamaKlik: Kako počinje a kako završava Vaš dan?

Aida: Već nešto više od dva mjeseca, apsolutno sve se vrti oko bebe. Čim se probudim, odmah počnem da je mazim i da joj pričam…

MamaKlik: Koji vam je nadraži dio dana?

Aida: Uživamo sa bebom sve vrijeme. Najviše volimo kada se tek probudi i bude nam drugčija nego kad je zaspala. Opsjednuta sam posmatranjem promjena na njenom licu.

MamaKlik: Vaše vrijeme sa Sienom izgleda…?

Aida: Od momenta kada sam saznala da sam u drugom stanju, počela sam da pričam s bebom. Tokom dana kada bih bila sama u stanu ili u šetnji, stalno sam gledala u aplikaciju u telefonu, kojom sam pratila razvoj bebe…

Obožavam je još dok je bila kao zrno riže. Kada se rodila, samo sam nastavila neke naše priče. Poklanjam joj svu svoju ljubav i pažnju, jer šta drugo bebama treba…

MamaKlik: Kako ste odreagovali kada ste saznali da ste u drugom stanju?

Aida: To je bilo najveće iznenađenje u mom životu. Taj cijeli dan i sve emocije koje su me tada uzdrmale, upečatljivije su u sjećanju čak i od dana kada sam rodila bebu. Nisam mogla da vjerujem kolika može da bude sreća.

MamaKlik: Kako je prošla Vaša trudnoća?

Aida: Doktor kaže da sam bila školski primjer trudnoće i kako je trebalo da izgleda po sedmicama. Uživala sam u svemu, čak i u danima u kojima sam imala jako teške mučnine i povraćanja.

Ponavljala sam sebi da je to sve zbog bebe i da sve moram da uradim, promijenim ili postignem samo zbog nje, iako sam imala mučnine od 3. do 8. mjeseca.

Nisam radila, mnogo sam šetala, slušala divnu muziku, dan po dan tjerala sam se da jedem zdravo, a do kraja trudnoće bio mi je veliki problem da pojedem bilo šta.

Sve je bilo odlično, trebalo je da se porodim prirodnom putem i sačekam jos desetak dana do velikog dana.

Međutim, otišla sam na kontrolu i potpuno nespremna saznala da ću taj dan imati carski rez. Bila sam uplašena, ali sam u mislima imala samo taj dan kada sam saznala da sam u drugom stanju i kada sam jednostavno znala da će sve biti OK. I bilo je.

I ovom prilikom želim da se zahvalim dr Miliću, dr Gogi, dr Moniki i svim divnim ljudima iz klinike “Jelena”, koja je jedino privatno porodilište u našem gradu.

Zahvaljujući njihovim dobrim savjetima i strpljenju, ja sam danas jedna jako zadovljna majka.

I zahvaljujući njima, moja trudnoća i porođaj ostaju mi u najljepšem sjećanju.

MamaKlik: Kako biste opisali vaše prve dane sa bebom?

Aida: Samo sam je gledala, nisam mogla da odvojim pogled od nje. Iako je trebalo da spavam, da se brže oporavim, nisam uopšte spavala, neprestano sam je gledala.

Prve dane sam provela u krevetu, dok je Saša završavao sve obaveze oko bebe. Sve je bilo čarobno, jer je ubrzo bio njegov rođendan, pa Nova godina, a zatim i moj rođendan.

MamaKlik: Najdragocjeniji savjet koji ste dobili o roditeljstvu i djeci?

Aida: Ne volim savjete, ali za jednu priču iz naroda moram na potvrdim da je tačna. Djeca starijih roditelja slušaju. 🙂

MamaKlik: Šta biste savjetovali drugim mamama?

Aida: Ne volim da mene iko savjetuje o bilo čemu u mom životu, pa tako ni ja ne želim da savjetujem druge. Mogu samo da potvrdim da je tačno ono da je rođenje djeteta nešto najteže, a u isto vrijeme i najljepše što ćete u životu uraditi.

MamaKlik: Koliko vas je zapravo majčinstvo promijenilo?

Aida: Saša i ja imamo “dogovor” s bebom da ona dolazi u naš svijet i da je došla tu da našu ljubav još nadogradi i proširi, a ne da budemo dvoje sluđenih ljudi, kako se obično ponaša većina parova kada dobiju bebu.

Za sada naš dogovor s bebom ide dobro. 

Obožavamo je, stalno nam se osmjehuje, spava dobar dio noći i divna je beba.

Znam da je Saša divan otac, jer već ima 11-godišnju ćerku Hannu, a nadam se da ću i ja biti dobra mama.

Mama-intervju-Aida-Halilović-mamaklik-1.jpg

MamaKlik: Imate li vremena za sebe i kako ga provodite?

Aida: Naravno da imam, samo što neke svoje dnevne rutine obavljam dok beba spava. Na prvom mjestu mi je raspored presvlačenja i hranjenja bebe. A kada spava, tada se ja kupam, sređujem, bavim kućnim poslovima, čitam nešto…

MamaKlik: Da li vas je u skorije vrijeme nešto “oborilo s nogu”? Film, knjiga, muzika, anegdota…?

Aida: Nakon odlične serije “The Young Pope”, gledamo “The New Pope”. Zanimljivo je da kad god krene nova epizoda, beba spava, pa redovno pratimo seriju.

MamaKlik: Vjerujete li u ljubav na prvi pogled?

Aida: Da, jer sam ta kojoj se dogodila.

MamaKlik: Koji je Vaš recept za funkcionalnu vezu i dugovječnu ljubav?

Aida: Samo voljeti i samo ljubiti.

Mama-intervju-Aida-Halilović-mamaklik-1.jpg

MamaKlik: Kako uspijevate uskladiti posao/karijeru i porodicu?

Aida: To ćemo vidjeti kada se vratim na posao. Ali znam da sam odlično organizovana i da će sve biti OK.

MamaKlik: Možete li sa našim mamama podijeliti vaš najdraži a najbrži recept?

Aida: Prijatelji koji dolaze kod nas traže isključivo moje američke palačinke. Baš ih često pravim. Trik je da napravite tijesto kao za obične palačinke, ali da odvojite bjelance i posebno umućeno mikserom dodate u smjesu, i još pola praška za pecivo. Probajte, ako ste ljubitelj američkih palačinki!

MamaKlik: Sve su mame superheroji. Koje su vaše super moći?

Aida: Vjerovatno to što znam beskrajno da volim, a to je zbog toga što sam jako voljena, mažena, pažena i uživam u ljubavi partnera i porodice.

MamaKlik: Vaš životni moto?

Aida: Nemam ga. Vodi me srce.

MamaKlik.com

Photo credit: Dragana Ćulibrk 

Mama intervju: Lejla Zatović

Mama intervju: Milena Kostić

Mama intervju: Emira Mešanović

Amra Silajdžić Džeko: Kroz sve me vodi ljubav prema životu