Nina Novaković (Kuvanje sa Ninom): Deca su prioritet i ne smeju da ispaštaju

Nakon duže pauze #MamaKlikIntervju se vraća na velika vrata! A, zadovoljstvo prvog intervjua u novoj sezoni pružila nam je Nina Novaković, vama sigurno poznata kao Kuvanje sa Ninom.

Nina je majka 3 djece, supruga, medicinska sestra, food blogger, a nedavno je pokrenula i svoj brend odjeće Nina Clothes. Kada sve ovo pročitate, rekli biste da je nemoguće da jedna osoba u 24 sata uspije sve to da iznese ali ipak, Nina sa osmijehom žonglira svim obavezama. Pitali smo je kako sve to uspijeva, a šta nam je ona poručila pročitajte u nastavku.

Kako počinje a kako se završava jedan radni dan petočlane porodice?

Obično se prvo budi jedan od dečaka koji budi ostatak ekipe. Svi piju mlekce, neko produži spavanjac još malo, a neko ne. Beba je za sada najmirnija. Dečaci se obično nakon toga igraju. Ja spremam doručak, a u to neko doba obično uskače u pomoć moja mama, koja nam je desna ruka. Posle toga sledi zajednička šetnja i popodnevna dremka.

Dok oni spavaju obično se bavim ručkom, usputno snimim nešto ukoliko je moguće, svi ručamo, a ako je lepo vreme, nakon ručka izlazimo u još jednu šetnju sa tatom. Kupanjac je negde oko 19-19:30h i do 20:30-21h svi spavaju pretežno. To je ono vreme koje koristimo recimo za nas, koliko to dozvoli veš/sudovi… Sve ovo se menja u zavisnosti od poslovnih obaveza koje iskrsnu. 🙂

@kuvanje_sa_ninom

Koji je tvoj najdraži deo dana?

Najdraži deo dana je bezbrižno buđenje, maženje i smejanje. To puni baterije i daje energiju za sve.

Kako bi opisala prve dane sa bebom?

Prvi dani sa bebom su uvek nešto posebno. Ovaj put je sreća bila još veća, jer nas je petoro, pa smo svi na neki svoj način uživali u bebi.

Kako su Luka i Andrej prihvatili da maminu i tatinu pažnju dijele i sa Đurđom?

Luka i Andrej su valjda navikli na ljubav koja je od početka usmerena na obojicu i nije ih to poremetilo. Samo je moj boravak u bolnici posle porođaja bio emotivno težak za sve. Osim toga, sve je teklo odlično.

@kuvanje_sa_ninom

S obzirom na tragična iskustva koja si nažalost imala, kako si se nosila sa poslednjom trudnoćom? Šta ti je tada bila najveća motivacija i podrška?

Pošto treća trudnoća nije bila planirana, saznali smo za istu u 9-10. nedelji, moram priznati da smo bili u šoku. Naravno, kod mene se na sam pojam trudnoće budio strah, jer prethodna iskustva nisu bila tako laka, a pored toga imam dve bebe od 11 meseci u tom trenutku i pomisao da neću biti dovoljno funkcionalna za njih me je plašila.

Najveća podrška u svakoj situaciji bio mi je suprug i bez njega ništa ne bi bilo tako kako jeste. Hvala Bogu sve je prošlo bezbrižno, nije bilo nikakvih problema u toj trudnoći osim mučnina na početku.

Šta bi savetovala ženama sa istim ili sličnim iskustvom?

Optimizam, upornost i vera pobeđuju sve. Podrška partnera i porodice je naravno najvažnija.

Sve su mame superheroji. Koje su tvoje super moći?

Svaka mama je superheroj, to uvek kažem i svaka majka je najbolja majka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Novakovic (@kuvanje_sa_ninom)

Koliko te je zapravo majčinstvo promenilo?

Majčinstvo je promenilo moj život potpuno. Kao da sam se ponovo rodila. Sve je procvetalo i život je dobio nove boje. Najlepša uloga u životu. Tu sam se pronašla i od momenta kada sam postala mama, sve je krenulo uzlaznom putanjom.

Kako uspevaš da uskladiš posao/biznis i porodične obaveze?

Uz pomoć mame i supruga i uz dobru organizaciju. Sve planiram u skladu sa mogućnostima i obavezama. Deca su prioritet i oni ne smeju da ispaštaju.

Kada se javila ljubav prema kuvanju? Da li više uživaš u pripremi slatkih ili slanih jela?

Ljubav prema kuvanju se javila kada sam se udala i počela da živim sa suprugom. Posle izgubljene trudnoće u osmom mesecu, bila sam na bolovanju i nisam bila psihički spremna da se odmah vratim na posao. Dok je suprug na poslu meni je glavna zanimacija bilo kuvanje i fotografisanje. Tako sam izbegla depresiju i to me je lečilo. Onda je sve to otišlo u nekom neočekivano dobrom pravcu i sada mi je Instagram postao ozbiljan posao.

Da li imaš vremena za sebe i kako ga provodiš?

To je obično kada deca zaspe i odradim sve kućne obaveze. To je moje i naše vreme. Trudim se da ga koliko-toliko iskoristim.

@kuvanje_sa_ninom

Tvoji pratioci te znaju kao uvijek nasmijanu djevojku. Šta te “nosi”? Šta je tvoj svakodnevni izvor pozitivne energije?

Generalno sam veliki optimista. Pozitivna sam i iz svega i u svemu izvlačim one dobre strane. Možda to nekada nije najbolja opcija ali… ipak sam srećna što sam tako vaspitana.

Izvor pozitivne energije su mi deca i suprug. Dovoljno je što smo svi, hvala Bogu zdravi, sve ostalo će doći, i dolazi. Prezahvalna sam na svemu.

Koju od poznatih mama bi imenovala za našu sljedeću gošću MamaKlik intervjua?

Imenujem Frau Aleksić, Mamin život… 🙂