Brzi voćni desert u čaši za vrele dane

Ovo je sigurno najbrži i najukusniji desert u čaši koji ćete ikad pojesti! Ne, nisam skromna uopšte ali sigurno stojim iza ovih riječi.

Odličan je zato što ga možete napraviti od sastojaka koje sigurno imate u kući, bez nepotrebne gnjavaže oko odlaska u prodavnicu.

Da ne dužim i kvarim užitak, evo recepta!

Potrebni sastojci

  • Mljeveni plazma keks ili bilo koji drugi (možete da ga sameljete same ili izgnječite viljuškom)
  • Mlijeko
  • Krem sir ABC ili neki drugi koji već imate u frižideru
  • Šećer u prahu
  • Voće po zelji (ja ga naprosto obožavam sa jagodama i malinama)

Priprema

Uzeti čašu sa malo širim dnom i sipati na dno plazmu, te dodati malo mlijeka, dovoljno da napravite mekanu koru. Mlijeko sipajte polako da vam kora ne bude previše vodena, ako vam i poleti ruka, ništa strašno, samo dodate još malo plazme. Debljina kore je po želji, ko voli malo više plazme slobodno može napraviti veću koru, odnosno podlogu deserta.

Fil

U jednom tanjiru pomiješajte kremasti sir i sećer u prahu. I ovde je super stvar što količina zavisi od zelje i veličine vaše čaše. Sve je dozvoljeno! Ja obično uzmem oko 100g sira i jednu veliku kašiku sećera ali vi nađite svoju mjeru. Zatim tu kremu sipajte na koru.

Voćni preliv

Ovo mi je omiljeni dio! Jagode i maline (jagode i banane, breskve i banane, ma sve moguće kombinacije) ubacite u blender samo kratko (oko 20 sekundi) da se sjedine ali da ipak ostanu u sočnim komadima, pa sve prelijte preko fila.

Savjet

Ako ste ljubitelj čokolade (ja definitivno jesam) možete je na kraju izrendati po voćnom filu.

I ne dozvolite da drugi vide kako ste brzo spremile ovaj desert nego kao prava domaćica, kad vas pitaju za recept, samo odmahnite rukom i recite kako je to velika tajna vaše bake. 😉 

Ukoliko nemate ideju šta za ručak, podsjećamo vas na sjajan recept za Karbonara špagete koje možete zgotoviti za 10 minuta.

Prijatnoo!