Ovih 5 drugačijih savjeta će ti pomoći da prebrodiš sve izazove u toku tvoje trudnoće

savjeti za sretne trudnice

Sretan period života, tvoja trudnoća, može s vremena na vrijeme biti puna izazova. Ti, kao i većina trudnica si vjerojatno već čula za mnoštvo poznatih i manje poznatih pomagala u toku trudnoće. Imala si priliku čuti priče iz naroda, kao i pročitati članke svjetske medicine, ali sigurni smo da će te naši trikovi pozitivno iznenaditi i dati svježu perspektivu na pomagala u trudnoći…

Mineralna voda. Ali sa okusom.

Mnoštvo trudnica konzumira mineralnu vodu u želji da umanji mučnine i manje stomačne probleme koje osjeća u toku trudnoće. Naš organizam je programiran da se zasiti brzo, u koliko konzumiramo jednoličan proizvod dugoročno. Promjena okusa mineralne vode zadržava efekt smirenja mučnina ali razbija svakodnevnu monotoniju. Mali koraci tvoje svakodnevice vode te do jasnih promjena.

Vitamini kroz izmjene u ishrani.

Vitamini tokom trudnoće su učestala preporuka. U tebi se razvija novi život i želiš da ga zaštitiš, ali i sebe. Upotreba vještačkih vitamina ponekad umije biti naporna. Koji brend vitamina izabrati? Šta ako zaboraviš uzeti vitamine? Ovakve nedoumice te mogu zamarati i uzrokovati stres. Minimalnim korekcijama ishrane, unosom veće količine voća i povrća, možeš se olakšati od sličnih misli.

Kokosovo ulje.

Briga o tvom unutrašnjem fizičkom dobru je podjednako važna kao i briga o tvom eksternom dobru. Znajuči da brineš o svom fizičkom izgledu, odraziće se na manjak stresa i povećano samopouzdanje u post porođajnom periodu. Postoji mnogo krema i ulja za koje si čula, ali okretanje prirodi je uvijek siguran odabir. Kokosovo ulje je beneficijalno za prevenciju strija u toku trudnoće, njegujući tvoju kožu. Može se koristiti za masaže protiv stresa, kosu i nokte. Također se može koristiti i u kuhanju.

Sretna trudnica

Pozitivne misli.

Naše istraživanje je pokazalo da oko 78% trudnica nalaže da su u toku trudnoće osjetile/osjećaju strah za zdravlje sebe ili svoje bebe. Srećom, mi smo ti koji slobodno upravljamo svojim mislima. Odluka da pozitivno percipiraš razne situacije u toku trudnoće, kao i samosvjesna reakcija na iste, znatno utiče na kvaliet tvoje trudnoće. Pusti muziku koju voliš, čitaj sadržaj koji te inspiriše, edukuj se o pozitivnim mislima na internetu i trudi se da što manje izlažeš svoju bebu i sebe negativnim frekvencijama. Pozitivne misli su besplatne, ali donose bogatstvo mira.

Potrebna podrška okoline.

Veliki broj trudnica se susreće sa nedovoljnom podrškom okoline tokom trudnoće. Ona je svakako važna, ne samo u tvom najužem okruženju. Ostani odana sadržaju na internetu, kompanijama i misijama koje dijele i podržavaju tvoju priču. Osjećaj pripadnosti većoj grupi ljudi će ti pomoći da se osjećaš u potpunosti prihvaćeno i voljeno tokom tvoje trudnoće. Na kraju dana, podrška i ljubav su najbolji preventiv.

Nadamo se da će ti naši savjeti osvježiti pogled na svakodnevne izazove sa kojima se susrećeš u toku trudnoće i udahnuti osvježavajuću perspektivu na tvoj put. Mi vjerujemo u tebe!