Eliksir mladosti: Kako biti i ostati vitalan i zdrav

eliksir-mladosti-kako-biti-mlad-zdrav-vitalan-mamaklik.jpeg

Iako još uvijek nije pronađen „eliksir mladosti“ , tj. način da zauvijek ostanemo mladi i zdravi, nauka i medicina nas svakodnevno iznenađuju otkrićima koja ukazuju na to da i te kako postoje načini putem kojih vitalnost i zdravlje možemo zadržati do kasnih godina.

Eliksir mladosti: Od čega zavise mladost, vitalnost i zdravlje?

Ako ste do sada vjerovali da mladost računamo samo po broju godina provedenih na planeti, vrijeme je da saznate da naš organizam može da bude znatno „stariji“ nego što smo mi, ili pak znatno mlađi. Ovo zavisi od nekoliko faktora:

  • Kako se hranimo
  • Kako spavamo
  • Da li i na koji način smo fizički aktivni
  • Koliki je naš nivo tolerancije na frustraciju
  • Da li smo i kada doživjeli primarni stres

Centar za integrativne procedure i suplemente „Dr Dunjić“ jedna je od vodećih kuća u oblasti holističko-personalizovanog pristupa u prevenciji bolesti, održavanja dobrog zdravstvenog stanja, ali i tretiranja već oboljelog organizma.

Centar je osnovao mr sc. dr Slobodan Dunjić sa željom da na jednom mjestu objedini usluge klasičnog medicinskog pristupa sa alternativnim metodama tretmana oboljelih, kako bi pacijenti imali najkvalitetniji pristup u liječenju svog zdravstvenog stanja.

Oaza zdravlja

Tim vrhunskih ljekara, fizioterapeuta i medicinskih sestara, na čelu sa doktorom Dunjićem teže vraćanju ravnozeže u ljudski organizam kroz primjenu kombinacije klasične medicine sa naučno potvrđenim prirodnim metodama liječenja.

eliksir-mladosti-kako-biti-mlad-zdrav-vitalan-mamaklik.jpeg

ŠTA JE PERSONALIZOVANO-HOLISTIČKA MEDICINA?

U holističkoj medicini oboljenje se objašnjava poremećajem ravnoteže (u medicini se ona naziva homeostazom) unutar organizma. Iz tog razloga, pristup u liječenju oboljelog u holističkoj medicini drugačiji je nego u klasičnoj medicini.

Klasična medicina se bavi simptomima bolesti, ne ulazeći duboko u uzroke nastanka iste. Takođe, ima fokus na oboljelom organu, a ne na organizmu kao cjelini.

Nasuprot tome, holistički pristup u liječenju podrazumijeva liječenje oboljele osobe kao cjeline (tretiranje i tela i uma i duše), a ne “liječenje” samih simptoma oboljenja. U liječenju se podrazumijeva i iznalaženje uzročnog/uzročnih faktora koji se nalaze u korijenu oboljenja kod svake osobe.

eliksir-mladosti-kako-biti-mlad-zdrav-vitalan-mamaklik.jpeg

Na koji način postajemo/ostajemo zdravi?

Kada zadovoljimo neke od važnih faktora, navedenih na početku (ishrana, san, fizička aktivnost), korisno je pronaći pravi uzrok zbog kojeg je došlo do disbalansa u našem organizmu, a potom kroz primjenu personalizovane terapije, pristupiti rješavanju uzroka problema ili bolesti.

Neke od tehnika koje koristi tim dr Dunjića su:

  • Aromaterapija
  • Ajurvedanska medicina
  • Homeopatija
  • Akupunktura
  • Naturopatska medicina
  • Tradicionalna kineska medicina
  • Energetska terapija
  • Meditacija
  • Savjetovanje o ishrani
  • Savjetovanje o fizičkoj aktivnosti
  • Molitva

Ma koliko bili pristalica neosporno korisne klasične medicine, pristup u kojem postoji otvoren i iskren odnos doktora prema pacijentu i obratno, rijedak je ali i od nevjerovatnog značaja za sam tok liječenja i krajnji rezultat.

Važno je da pacijent/korisnik upozna sebe na putu promjene, razumije šta je posljedično dovelo do rezultata koji trenutno prave problem, kako bi mogao da utiče na cjelokupan stav o životnim navikama, ali i na svoj odnos prema životu generalno.

eliksir-mladosti-kako-biti-mlad-zdrav-vitalan-mamaklik.jpeg

ZA KOJA OBOLJENJA SE PREPORUČUJE PRIMENA PERSONALIZOVANO-HOLISTIČKOG PROTOKOLA?

S obzirom na to da se holistička medicina ne bavi bolešću već organizmom, ovaj protokol se savjetuje svim osobama koje žele da sačuvaju dobro zdravlje, ali i oboljelim osobama koje će ovim pristupom ojačati unutrašnje odbrambene snage, i na taj način poboljšati efekat liječenja klasičnom terapijom.

U Centru za integrativne procedure i suplemente možete uraditi mišićni test koji pripada polju primijenjene kineziologije, a tretira ljudsko tijelo kao energetski mehanizam na koji utiču brojni spoljašnji faktori. Tekst pokazuje potencijalni energetski disbalans koji je doveo do umanjenja funkcije određenih organa. Nakon testa, u dogovoru sa ljekarom formira se pristup i plan tretiranja problema.

Ljepota iznutra – ljepota spolja

eliksir-mladosti-kako-biti-mlad-zdrav-vitalan-mamaklik.jpeg

Shvatajući potrebe savremene žene, Dr Dunjć & tim kreirali su seriju izuzetnih prijatelja svake Dame!

Krema za uklanjanje tragova starenja i revitalizaciju kože lica na bazi multipeptidnog kompleksa i matičnih ćelija je možda vaš eliksir mladosti! 

Ova krema dokazano uklanja i umanjuje bore i podočnjake. Trajno zateže, regeneriše i hrani kožu. Stres, šminka, smog, neregularna ishrana i ostali faktori koji savremenu ženu mogu spriječiti u tome da ostane njegovana, utiču na samopouzdanje, kao i samopercepciju. Baš zato, dr Dunjić & tim, kreirali su serijal krema za biološko podmlađivanje kože. Prirodno, djelotvorno i pristupačno!

Nisu zaboravljeni ni muškarci, koji kao jači pol takođe podliježu uticajima stresa. Zato je od izuzetne važnosti da svaka dama razumije potrebu svog partnera za njegovanom i zdravom kožom, i podrži misiju zdravlja.

Eliksir mladosti, kao i ljepota imaju mnoga lica. Ono koje se najviše vidi počiva na balansu i harmoniji između svih aspekata našeg bića. Korisno je da iskoristimo sve pogodnosti moderne medicine koja nije zaboravila na saradnju sa prirodom, univerzumom i čovjekom.

eliksir-mladosti-kako-biti-mlad-zdrav-vitalan-mamaklik.jpeg

Ako biste željeli da saznate nešto više o vezi između duše i tijela, te šta su psihosomatska oboljenja i kako ih prepoznati, odgovore ćete pronaći na ovom LINKU.

Psihosomatika: Kako to sami “bolimo svoju glavu”?

Otvorena ordinacija holističke medicine “Dr Dunjić – Centar za integrativne procedure i suplemente” u Banjaluci