Imena za djecu prema horoskopskom znaku

U drugom stanju ste i sada je glavna tema za razgovor vas i vašeg partnera kako dati ime bebi? Vjerujemo da već imate svoje favorite. Prije nego što donesete odluku, možete pročitati šta kažu astrolozi – kom horoskopskom znaku pristaje koje ime.

Svaki horoskopski znak ima neke svoje karakteristike i osobine, a u skladu s tim, za svaki horoskopski znak postoje imena koja im pristaju kao salivena, jer odgovaraju njihovoj ličnosti.

U nastavku pročitajte kojem horoskopskom znaku pristaje koje ime.

Ovan

Ako u porodicu stiže Ovan, pripremite se, stiže jedna energična, ambiciozna i tvrdoglava beba! Ovnovi su vođe, uvijek u centru pažnje. Ostvaruju sve što zamisle. Zvijezde su Ovna nagradile kvalitetima pravog borca ​​- hrabrošću, ponosom, autoritetom. Zato, Ovnu pristaju i snažna imena.

Za djevojčice rođene u ovom znaku prikladna su imena Andrea (jaka i hrabra) i Dea (snažna), Aleksandra, Anastasija/Anastasija, Nadežda, Ksenija, Vasilisa, Galina, a dječacima Ovnovima pristajaće ime Andrej, Aleksandar, Nikolaj, Boris, Vladimir, Bogdan.

Bik

Bikovi su praktični, odlučni i znaju donijeti pravu odluku u svakoj situaciji. Ljutom Biku, niko ne želi da se nađe na putu. Predstavnicima ovog horoskopskog znaka često nedostaje romantike i “živih” emocija. Prozračno i neobično ime pomoći će kompenzovati taj pragmatizam i zemaljskost.

Djevojčice rođene u ovom znaku mogu nositi imena poput Lena (stijena) ili Viktorija (pobjednica), Eva, Tatjana, Marijana. Dječacima pristaju imena poput Viktor (pobjednik), Danijel, Petar, Pavle, Luka.

Blizanci

Fleksibilni, pametni, ekstroverti, ali i neodlučni. Blizanci su vrlo aktivni i znatiželjni. Kao djetetu najdraže im je pitanje zašto. Pripremite se, možda nećete uvijek moći pronaći pravi odgovor. Kupite unaprijed mnogo različitih enciklopedija. Izbor imena za Blizance mora se shvatiti ozbiljno – činjenica je da neozbiljnost i nemir često sprečavaju Blizance da izgrade karijeru.

Djevojčicama će pristajati imena Julija (mladolika), Sofija (mudrost), Hana (sreća), Vera, Valerija, Svjetlana, Marija, a dječaci mogu nositi imena poput Konstantin, Sergej, Gabrijel.

Rak

Ljetne bebe rođene pod znakom Raka emocionalne su, društvene i bistre. Astrolozi pripisuju ovaj lik uticaju Mjeseca i kažu da je vrlo važno da se beba Rak osjeća sigurnom. Tada će se otvoriti poput cvijeta. Rakovi su nježni i puni povjerenja, vole da se grle i ljube. Rakovi su osjetljivi i intuitivni. Nemoguće ih je prevariti, ali sami rakovi lako vas mogu prevariti.

Djevojčicama u ovom znaku pristaju imena kao što su Ana (dobrota), Elena, Selena, Simona, Olga, Ema, Dijana, Bogdana a dječacima imena kao što su Oliver (dobroćudan), Vasilije, Maksim, Andrej, Dimitrije.

Lav

Lavovima vlada Sunce, što je očigledno razlog zašto ljudi rođeni pod ovim horoskopskim znakom vole biti u centru pažnje. Ipak, oni nikada neće biti arogantni. Naprotiv, Lavovi su prilično samokritični, nikada ne staju, postavljaju nove ciljeve koji se lako postižu. Ako Lav stiže u vašu porodicu, onda imate sreće – oni se uvijek trude da obraduju svoju porodicu. Prema riječima astrologa, ovom horoskopskom znaku, ime treba imati snažno značenje, ali “nježan” zvuk.

“Lavicama” savršeno pristaju imena kao što su Elenora (sjajna), Veronika, Marina, a dječacima, naravno, Lav (hrabar), Andrej, Danijel, Marko.

Djevica

Djevice kojima vlada Merkur su prirodno pametne, taktične, inteligentne i mudre. Stalno teže samoobrazovanju i vole prenositi svoje znanje na druge ljude. Brižni su i odgovorni, što znači da se na Djevicu uvijek možete osloniti jer vas nikada neće iznevjeriti. Skromnost, praktičnost, saosećajnost, rješavanje problema – sve su to karakteristike Djevica.

Bebama rođenima u ovom znaku najbolje pristaju imena poput Klara (sjajna), Mona (plemenita), Irina, Natalija, Vasilisa, te Adrijan, Petar, Konstantin, Sergej, za dječake u ovom znaku.

Vaga

U Vagama se uvijek bore dvije potpuno različite prirode. S jedne strane, Vaga je uredna, poštena, praktična, šarmantna, s dobrim smislom za humor. S druge strane, oni su samokritični, sumnjičavi, nesigurni, ranjivi i profinjeni. Oni su pouzdani i dobri prijatelji koji će podijeliti vašu tugu i probleme, ali nikada sami neće tražiti pomoć.

Djevojčicama rođenima u znaku Vage odlično stoje imena kao što je Anabela (ljupkost),  Nika, Olga, Karolina, Elena, Viktorija, a dječacima imena poput Danijel (dan), Isak (smijeh), Mihailo, Oleg, Filip, Vladimir, Georgij, Aleksandar.

Škorpija

Odlučan, tajnovit, intuitivan, lojalan, ambiciozan- takav je onaj ko se rodi u znaku Škorpije. Škorpije su vrlo izdržljive, mudre i cijene same sebe. Veliki su zaljubljenici i ne mogu zamisliti život bez ljubavi. Ničega se ne plaše i uvijek lako postižu svoje ciljeve. Škorpija je opasna samo po sebe. Astrolozi vjeruju da su idealna imena za Škorpije ona koja će uljepšati svojeglavi karakter.

Djevojčice rođene u ovom znaku mogu nositi imena poput Irina, Anastasija, Marija, Ksenija, a dječaci Aleksandar (zaštitnik ljudi), Igor, Dimitrije, Nikolaj.

Strijelac

Pustolovni, otvoreni, opušteni, prijateljski nastrojeni, pametni i asertivni – to su Strijelčevi. Ne vole monotoniju. Oni nikada neće odrasti, u srcu će zauvijek ostati djeca. Svijetao i ispunjen život ono je o čemu sanjaju predstavnici ovog horoskopskog znaka. Ne vole slijepo pratiti druge pa često i sami postaju vođe.

Djevojčicama rođenima u ovom znaku pristaju imena Barbara (tuđa), Nađa (nada), Ana, Margarita, Kira, a dječacima Petar i Vladimir.

Jarac

Jarčevi od samog rođenja pokazuju tvrdoglavi i svojeglav karakter. U odrasloj dobi, Jarčevi vole slobodu, ne žele zavisiti ni od koga. Direktni, ponekad previše okrutni, ne opraštajte izdaju, nikada se ne vraćajte u prošlost. Jarac je ambiciozan, strpljiv, praktičan i prizeman.

Bebama rođenim u ovom znaku odlično pristaju imena kao što su Tara (zvijezda),Nadežda, Izabela, Valentina, Tamara, Galina, Renata, za dječake Luka, i Ilja.

Vodolija

Oni su talentovani, ljubazni, simpatični, ali istovremeno usamljeni ljudi. Vodolije, poput vazduha, ne pripadaju nikome. Samo im treba mjesto gdje mogu maštati. Slobodni i nezavisni, ne vole kad im se govori šta da rade. Ako ih povrijedite tada postaju oštri i grubi. Vodolije su odgovorne, iskrene i poštene.

Prilikom izbora imena za Vodolije, treba staviti akcenat na njihove najbolje strane, dodajući aktivnost, odlučnost i istrajnost. U idealnom slučaju, ime počinje sa B.

Djevojčicama pristaju imena Bela, Valerija, Violeta, Vera, Darina, Irina, Glorija, a dječacima Branko, Vladimir, Denis, Ivan, Jan.

Riba

Predstavnike ovog znaka često odlikuje sentimentalnost, osjetljivost i nezainteresovanost. Oni su u stanju pomoći ljudima ne tražeći ništa zauzvrat. Niko se ne saosjeća s tuđom tugom kao što to čine Ribe. Mirni, strpljivi, plašljivi – izgledaju ovako dok im se ne približite. Ribe su oprezne prema ljudima, boje se da ih mogu uvrijediti i povrijediti. Izbor pravog imena za Ribe nije tako jednostavan: vaš je zadatak zadržati sanjivost i ljubaznost, ali u isto vrijeme dodati sposobnost da branite vlastito mišljenje i ne podlegnete uticaju drugih ljudi. Posebno za muškarce, važno je da ime sadrži suglasnike (p, b, g itd.), koji simbolišu snažan karakter.

Ženska imena za Ribe: Vera, Ana, Valerija, Irina, Marta, Marija, a muško Arsenije.