Otvorena ordinacija holističke medicine “Dr Dunjić – Centar za integrativne procedure i suplemente” u Banjaluci

ordinacija holističke medicine dr dunjić mamaklik

Od ove subote Banjalučani će biti u mogućnosti da unaprijede svoje zdravlje na drugačiji i efikasniji način.

Poznati holistički praktičar mr. sc dr Slobodan Dunjić je, nakon dvadesetogodišnjeg uspješnog rada u Beogradu, svečano otvorio ordinaciju personalizovane holističke medicine “Centar za integrativne procedure i suplemente”, u gradu na Vrbasu.

ordinacija holističke medicine dr dunjić mamaklik

holisticki centar dr Dunjic Banja Luka

Nakon edukacija u Japanu, Americi, Rusiji i drugim evropskim medicinskim centrima te vođenju ordinacija u Beogradu i Ljubljani, otvoren je i banjalučki centar holističke medicine. Žеlјa dr Dunjića je da na jednom mestu objedini usluge klasičnog medicinskog pristupa sa alternativnim metodama tretmana oboljelih. Zahvaljujući tome i banjalučki pacijenti dobiće mogućnost najkvalitetnijeg načina liječenja i unapređenja svog zdravstvenog stanja.

Centar putem personalizovanog holističkog pristupa, uz kombinaciju klasične medicine sa naučno potvrđenim metodama liječenja, pruža pomoć ljudima da održe dobro zdravstveno stanje i da preveniraju razvoj bolesti. Pored toga, pruža se i pomoć oboljelim licima kako bi ishod liječenja bio bolji i brži. 

ordinacija holističke medicine dr dunjić mamaklik

S obzirom na to da se holistička medicina ne bavi bolešću već organizmom, ovaj protokol se savjetuje svim osobama koje žele da sučuvaju dobro zdravlje, ali i oboljelim osobama koje će ovim pristupom ojačati unutrašnje odbrambene snage i, na taj način, poboljšati efekat liječenja klasičnom terapijom.

ordinacija holističke medicine dr dunjić mamaklik

ordinacija holističke medicine dr dunjić mamaklik

Šta je personalizovano-holistička medicina?

Holistička medicina je forma liječenja koja podrazumijeva liječenje cijele osobe – tijela, uma, duha i emocija.

Za razliku od klasične medicine koja se bavi isključivo simptomima bolesti, ne ulazeći dublje u uzroke nastanka iste, u ovakvom pristupu liječenja i prevencije bolesti oboljenje se tumači poremećajem ravnoteže unutar organizma. Iz tog razloga, i pristup u liječenju oboljelog u holističkoj medicini drugačiji nego u klasičnoj. 

Holistički pristup u liječenju stavlja u fokus organizam u cjelini. To podrazumijeva liječenje oboljele osobe kao cjeline, a ne “liječenje” samih simptoma oboljenja. U liječenju podrazumijeva i iznalaženje uzročnih faktora koji se nalaze u korijenu oboljenja kod svake osobe.

Praktikuju se aromaterapija, Ajurvedanska medicina, homeopatija, akupunktura, naturopatska medicina, Tradicionalna kineska medicina, energetska terapija, meditacija, savjetovanje o ishrani, savjetovanje u vezi sa vrstom i dinamikom fizičke aktivnosti, molitva…

Otvoren i iskren оdnos izmedju pacijenta i ljekara neophodan je kako bi se postigao željen ishod liječenja. Pacijent mora da spozna sebe i da bude orijentisan na traženju rješenja za svoje zdravstveno stanje zajedno sa svojim doktorom.

Više informacija o holističkom pristupu dr Dunjića i njegovog stručnog tima možete dobiti putem web sajta drdunjic.rs, na br. telefona 066 490 490 ili posjetom banjalučkoj ordinaciji na adresi Aleja Svetog Save br. 59.

Dr-Dunjic-Stem-Cell-Formula.jpg