Noć vještica – Recept za mafine koje ćete obožavati!

Noć-vještica-Mama-Klik-recept-za-mafine-1.jpg

Noć vještica –  Iako se ovaj praznik u mnogim kulturama slavi kao dan posvećen sjećanju na mrtve, tokom ere u kojoj je zavladala konzumentska groznica prerastao je u takmičenje ko će svoju kuću i dvorište ljepše dekorisati u stilu horor priča. Djeca kostimirana u vještice, đavole, mitska bića i poznate junake iz filmova, šetaju kroz komšiluk u potrazi za slatkišima, a Mama Klik i jedna „kulinarska vještica“, donose recept za mafine koje ćete obožavati!

Bez obzira da li oblježavate Noć vještica, mafine možete napraviti bilo kad, i obradovati svu djecu iz komšiluka!

Noć-vještica-Mama-Klik-recept-za-mafine.jpg

Recept za mafine ala vještica!

Piše: Chica Shtikla I Kashika

Da li su vještice mitska bića ili su stvarnost? Da li su sve spaljene kao hepo kocke ili ima još po koja hodajuća među nama?

Nekada se za njih smatralo da sebi dozvoljavaju mnogo više nego što bi trebalo, da više pričaju i da su glasnije. Pravo glasa nikako nije bila favorizovana osobina. Pa šta raditi ukoliko nećeš nekog da slušaš? Proglasiš ga vješticom, spališ i ućutkaš zauvjek.

Ili u današnje vrijeme, malo blokneš i to je to. Nema vatre, strasti, žara…

Svaka žena čiji se glas malo dalje čuje ima tendenciju da bude proglašena vješticom.

Ovaj post posvećujem jednoj takvoj. Ona je snažna i inspirativna. Ona je vješta i osvješćeno bogata. Njena moć izražavanja vas tjera da se pozabavite svojim rječnikom kako biste je bolje razumjeli. O njoj može još mnogo toga da se napiše ali ću se zaustaviti ovdje, a ona će se prepoznati. Uživajte u „naopačke“ mafinima iznenađenja!

Potrebno je :

Mokri sastojci:

– 1 jaje

– 100 g šećera

– 150 ml mlijeka

– 50 ml ulja

– 50 ml jogurta

Suvi sastojci:

– 100 g brašna

– 50 g mljevenog badema

– 1 kašičica praška za pecivo

– pola kašičice sode bikarbone

Noć-vještica-Mama-Klik-recept-za-mafine.jpg

Krema za Kapkejke:

– 100 g krem sira

– 100 g šećera u prahu

– 250 ml slatke pavlake

– Boja po želji

– Sličice za dekorisanje

Priprema:

Suve sastojke sjediniti. Mokre sastojke sjediniti. Mokre sastojke dodati u suve i miješati dok ne dobijete homogenu smjesu. Kalupe za mafine obložiti korpicama. Sipati tijesto u korpice ali ne do vrha jer narastu, 2/3 je dovoljno. Mafine peći oko 25 minuta na 180 stepeni.

Fil pripremiti tako što se krem sir sobne temperature miksa sa šećerom u prahu. Kada postane kremasto, dodati slatku pavlaka. Za bojenje fila koristiti prehrambenu boju po želji pa ukrasiti mafine. Ukoliko želite identične, kao sa fotografije, biće neophodno koristiti sličice po vašem izboru. Sličice možete kupiti ili štampati pa isjeći, zalijepiti na čačkalice i dekorisati mafine. Za noge od vještice možete koristiti slamčice ili čokoladu kao što je u ovom slučaju.

Noć-vještica-Mama-Klik-recept-za-mafine.jpg

Ako biste radije da se prije izvrnutih vještica zagrijete nekim preukusnim slanim jelom, pogledajte kako se sprema Alfredo piletina koju čak i vještice vole!

Autorka: Željka Draškić
@chica_shtikla_i_kashika