Frizure za ćalce i njihove malce

Predstavljamo vam trendi muške frizure koje će se nositi u ovoj ali i naredne godine, a koje su plijenile pažnju u okviru ljetne edicije milanske Nedjelje modeMilano Moda Uomo događaja, posvećenog jačem polu.

Biće popularne takve muške frizure sa kojima će momci izgledati muževno a muškarci mladalački. Dinamične i raštrkane, ali podšišane tako da mogu ozbiljnije da se začešljaju za poslovne prilike ili da u slobodno vrijeme prezentuju high-fashion look.

Trendovi koje ćemo prikazati istovremeno su i elegantni i neobavezni, namijenjeni su odraslim muškarcima, ali većinu svakako mogu nositi adolescenti, momčići, pa i naši mališani, koji vole da se furaju frajerski. 😀

Kao jedna od najboljih frizura predstavljen je autsajderski dugokosi izgled po uzoru na glumce Kita Harington i Jareda Letoa, koje u okviru Milano Moda Uomo show promovisao Roccobarocco.

Pobunjenički stil sa dužom kosom izgleda sjajno, ali je varijanta sa razdjeljkom rezervisana za muškarce sa ovalnim licem. Posavjetujte se sa vašim frizerom o načinu nošenja ovakve frizure, kako bi vam lice došlo do izražaja.

U obzir dolaze i načičkane poluduge frizurice, naročito ako oni koji ih nose imaju prirodno frćkavu kosu. U slučaju ravne kose, štipkanje gelom će napraviti gotovo isti efekat.

Retro stil ’50-ih i ‘60-ih godina je popularan frizerskom svijetu i kada su u pitanju žene ali i muškarci. To i nije iznenađenje, jer muškarcima bočni razdjeljak daje moderan izgled, a rockabilly frizure će uvijek izgledati sexy.

Kosa se može zagladiti gelom (voskom) za uredan, klasični izgled i sjajni finiš, po uzoru na revijalne frizure Salvatorea Ferragamoa, dok matirano izdanje djeluje više avanturistički i grunge, što je sjajno rješenje za mlađi izgled muškaraca, kada je riječ o ovoj retroviziji.

Ako će umjetnička sloboda stilizovanja frizura iz ’50-ih i dječacima omogućiti da izgledaju muževnije, šta će onda zrelijim frajerima obezbijediti dječački look?

Jednostavno, odaberite frizuru srednje-kratke dužine koju ćete razbarušiti na prednjoj strani koja bi trebalo da je duža, čime se dobija smišljeno neuredan mladalački izgled, kao da ste se tek probudili. Posao rade i voskirane dugačke šiške, upravo ovako kako ih nosi Ewan McGregor (fotka lijevo), a preporučuje Ermanno Scervino.

Za muškarce koji treniraju strogoću i vole uredniji izgled, ali bi ipak da iskorače iz šablona, preporuku donosi Dolce & Gabbana u vidu stilizovane, kraće mohikanske krijeste. Mohawk naročito vole fudbaleri poput Ronalda ili Neymara, pa više ne moramo da argumentujemo u korist ove frenke.

Ali, ipak, evo još jedan argument: Koliko mohawk krijesta izmijeni mušku pojavu, svjedoči i glumac Zac Efron koji konačno izgleda kao zreo muškarac, nakon dugotrajne faze sa nesrećnom tuta-frizurom

Doduše, John Varvatos je u okviru milanske Nedjelje mode dao zeleno svjetlo tuta-frizurama, po uzoru na Bitlse ili britpop bendove poput Oasis i Blur, i čini nam se da svakome bolje stoje nego Efronu.

Ako ste ošišali ili planirate da ošišate svoje dijete na “tutu”, gledajte to sa vedrije strane. Osim što šiške upadaju u oči pa klinci imaju alibi za loše urađene zadaće, u budućnosti vas čeka i valjanje od smijeha, dok budete pili kafu i pregledali porodične albume sa njegovom djevojkom ili izabranicom. Eto, plusić za tutu. 😀

Alternativa br. 2 oštrijoj formi frizura, bili bi šiljci koji se mogu jednostavno izvesti, naravno, pomoću gela ili voska. Tjemeni dio kose može da bude duži ili kraći i svedeniji kao kod tenisera Janka Tipsarevića. U svakom slučaju, jednostavna i efektna frizura sa rezultatima koji se brzo postižu pomoću preparata za kosu.

Dobar friz prati i dobar outfit, a univerzalne prijedloge možete naći u našem tekstu Moda za ćalce i njihove malce.

Uz najbolje frizure za muškarce u 2017/18, pitanje brade na licu je još jedna vruća tema!

Modni znalci kažu da je brada, bez obzira na odabrani stil frizure, definitivno jedan od najbitnijih dodataka na licu muškarca, bez obzira da li je riječ o muževnoj punoj bradi ili stilizovanoj bradici od par dana i brčićima.

No, o drvosječama drugom prilikom. 😀