Moda za ćalce i njihove malce

Ispravite nas ako griješimo, ali nam se čini da se na zvaničnoj muškoj modnoj sceni ne dešava ništa tako značajno, izuzev vječitog rivalstva između kariranog i prugastog uzorka. Doduše, umiješa se tu s vremena na vrijeme i golubije siva… Hm, plava… Ne, siva…

Koliko god nam izgledalo da je košulja sezone ista kao i ona prethodne, i ona prije nje, i koliko god nam svaki muški parfem mirisao na sapun i na čisto, a u recenzijama lijepo piše “dašak citrusa, bijelog bibera, muškatnog oraščića…”, ipak i muška moda može biti zabavna. Samo joj treba joj pristupiti na inventivan, maštovit način.

Budite stilista svojim velikim i malim dječacima, i iskoristite fore i fazone kojima će naizgled ordinarni komadi muške odjeće konačno postati interesantni i ženskom oku.  

Najjednostavniji recept sa sjajnim rezultatima je onaj da se poigrate na temu “Original i reprint”, odnosno da vaši momci pronosaju potpuno identičnu garderobu.

Simetrija će naglasiti odabranu odjeću, a mali čovjek će izgledati potpuno neodoljivo u stilizovanoj garderobi za odrasle, bilo da se radi o svečanim odijelima, frakovima, frajerskom dendi stilu, ili neopterećenoj ali brižljivo odabranoj uličnoj modi.

Možete da idete i u pravcu naglašavanja tatinih posebnih afiniteta, ako vole sport i ležerni tip garderobe, ili isticanje figure uz stilizovani military izgled, hip hop supkulturu, pabove, punk-rock i fudbal, skejtove, ili sve ono za šta je ćale živio u svojim mlađim danima.

Očevi će uvijek voljeti tu dimenziju svoga identiteta, i biće naročito polaskani time da su i njihovi malci na putu da zavole iste stvari. Tata će smatrati velikim uspjehom to što odgaja budućeg kompanjona, sa kojim će moći da dijeli ljubav prema istoj muzici, sportu ili nečemu trećem. I prema mami, naravno :))

Ako vam se čini prekomplikovanim da ganjate identičnu garderobu – bez brige – slični komadi odjeće ili izbor similarnih detalja, ispričaće istu priču i imati jednake efekte.

Slične frizure, obuća ili asesoar, poput sunčanih naočala, kapa, tregera, kravatica ili mašni, naglasiće vezu između očeva i sinova.

Možete i da izaberete muške kožne narukvice sa personalizovanim, emotivnim porukama utisnutim sa unutrašnje strane. Koža je dugovječna, a ovakav unikatan detalj ostaće divna uspomena na dječačke dane.

Patike nosimo svi, a minijaturne verzije ove obuće možete naći na svakom koraku. Pogledajte samo ove neodoljive sarmice u džordankama, ili samopouzdan stav bepca u starkama, koji tek prohodava.

Ćale će da odlijepi na ovakav izbor i utrkivaćete se ko će malca da vodi u šetnju. Komplimenti su neizbiježni!

Ako su vaši mališani baš, baš mali, onda komoditet igra presudnu ulogu. S obzirom na nesnosne vrućine, predlažemo pojednostavljenu verziju ove priče, u vidu pamučnih t-shirt majica i bodića sa duhovitim natpisima. Pogledajte galeriju:

Možete da izaberete i replike iz legendarnih filmova, poput one “Say hello to my little friend” Al Paćina iz filma “Scarface”, ili neke komične interne fazone, koje će vam u svakoj štampariji vrlo lako preslikati na majice.

Mame, nema potrebe da budete isključene iz ovog modnog meča. Jednostavnim izborom identičnih boja ili detalja napravite žensku verziju “Original i reprint” priče.

Možete da se skockate sa ukusom, svečano, rokerski, ili ležerno za dnevne aktivnosti.

I, ne zaboravite da sve ovo da ovjekovječite fotografijama – malci će da obožavaju takve slike kad porastu!

Erna Bučinski

Photo: pinterest.com