Berlitz program: Kako motivisati djecu da uče strane jezike

Naša sposobnost učenja i asimilacije određenih informacija veća je tokom djetinjstva. To je zato što mozak djeteta ima veću sposobnost organizovanja sadržaja.

Jedno od učenja koje se obično stimuliše tokom tog perioda je učenje stranog jezika. Rano djetinjstvo je razdoblje kada dijete ima sposobnost identifikovati i razlikovati zvukove sa lakoćom. Podsticanje učenja drugog jezika u ovoj fazi omogućava razumijevanje i izgovor koji je najbliži izvornom govoru.

Kada razmišljamo o tome treba li dijete početi sa učenjem stranog jezika, obično u obzir uzimamo prednosti koje dijete može imati u budućnosti.

Znanje jednog ili više stranih jezika otvara vrata u profesionalnim i
akademskim mogućnostima u mnogo različitih oblasti.

Evo nekoliko savjeta kako bi vaše dijete zainteresovano za strani jezik:

  • Izlažite djecu stranom jeziku kroz film, muziku, knjige, priče i igre, jer ćete na razigran i zabavan način angažovati mališane i podsticati njihovu motivaciju da uče.
  • Povežite zajedničke aktivnosti i trenutke poput gledanja zabavnog filma ili crtanja s djetetom, koji će se odigravati na stranom jeziku, što će bez sumnje ohrabriti dijete da nauči novi jezik.
  • Hrabrenjem, podsticanjem i stvaranjem prijatne atmosfere stimulisaćete učenje, bolju motivaciju i pomoći djetetu da razbije barijere i komunicira bez straha i ustezanja.
  • Obilježavanjem praznika koji potiču iz različitih zemalja, djeca se angažuju i motivišu da nauče više o jeziku i kulturi određene zemlje.

Jezički programi u Berlitzu su idealan izbor za one koji žele da efikasno unaprijede znanje jezika.

Pomoću čuvene Berlitz Metode® savladajte strani jezik i upoznajte običaje zemalja širom svijeta. Učenje stranih jezika može da bude brzo i zabavno:

Berlitz program za uzrast od 4 do 7 godina

Berlitz programi za djecu i tinejdžere uzrasta od 4 do 16 godina zasnovani su na testiranim i dokazanim nastavnim planovima i programima.

Najmlađi polaznici, uzrasta od 4 do 7 godina, kroz zabavu uče o avanturama Mimi i družine, usvajajući novi jezik sa lakoćom.

Berlitz program Global Adventure za uzrast od 8 do 11 godina

Školarci uzrasta od 8 do 11 godina na svoja radoznala pitanja mogu naći odgovore u Berlitz Global Adventure programu. Maštovit i jedinstven, ovaj program im pruža jezičke vještine i znanje neophodne za razumijevanje svijeta, podstičući njihovu maštu i radoznalost.

Berlitz program Time Zones za uzrast od 12 do 16 godina

Tinejdžeri imaju priliku da kroz Berlitz Time Zones programe nauče više o popularnoj kulturi i svijetu koji ih okružuje.

Sadržaj programa Time Zones ima internacionalan fokus, čime im pruža prednosti pri profesionalnim izazovima u inostranstvu u mnogim različitim oblastima.

 

Za sve detaljnije informacije o programima i upisima, kontaktirajte Berlitz jezički centar:

Kralja Petra I Karađorđevića 133
051/ 492 521 ili putem maila: info@berlitzbanjaluka.com
www.berlitzbanjaluka.com
facebook.com/berlitzbanjaluka