Mama intervju: Dijana Radonjić

Dijana Radonjic sa porodicom
Dijana Radonjic sa porodicom

“Vesela sam, luda, sa godinama možda još luđa”, kroz osmeh nam govori naša današnja sagovornica, Dijana Radonjić, mama bliznakinja, Andree i nike, i kreatorka predivnih haljina DiLine.

Dijana Radonjić

Mamaklik: Kada počinje, a kada se završava vaš dan?

Dijana: Uh… moj dan se ni ne zavrsava. Taman kada pomislim da je gotov, setim se još bar 5 obaveza koje ne smem ostaviti za sutra i nastavljam sa radom. Zavrsim u 3/4h, a onda se bude dečica na smenu, uskoro je i 7h ujutru kada ustaju definitivno iiii novi dan je opet tuu 😊😊😊…

Mamaklik: Koji vam je nadraži deo dana?

Dijana: Zavisi kog dana. Svaki je apsooolutno nepredvidiv, ali u svakom delu nađem nešto lepo da me motiviše i da pomislim kako je upravo ovaj trenutak savršen.

Mamaklik: Imate li vremena za sebe i kako ga provodite?

Dijana: Nemam, ali ga suuuper provodim (haha). Pod ruku sa njima i idemoo… To mi je ujedno i trening, pa se posle pitate kako sam vitka.
Sa njih dve i uživam i radim, kreiram, kuvam i perem sudove, jednom rečju sa njima radim sveee!

Dijana Radonjić

Mamaklik: Vaše vreme sa decom?

Dijana: Moje vreme sa njima je luuudo i nezaboravno. Od smeha do suza je mala granica, ali se uvek, što je najbinije, završi smehom.
Daju mi ludu, pozitivnu energiju i kreatovnost, motivišu me više nego što sam mogla da pomislim da iko može, ali me tako isto i iscrpe, da ostanem kao izduvani balon i nemam snage ništa da sprovedem u delo.

Mamaklik: Kako ste reagovali kada ste saznali da ste u drugom stanju?

Dijana: Uuuhhh! Nikako! Nisam očekivala, niti planirala, niti pomišljala. Nikolu sam tri dana popreko gledala, nije znao da li da bude srećan ili tužan i kako sme da reaguje.
Kao Šlag na tortu bilo je to kada mi je doktor rekao- Wooow, Čestitam, blizanci!! Sve mi se okrenulo i okretalo nekoliko dana.

Mamaklik: Kako je prošla vaša trudnoća?

Dijana: Fenomenalno!Ja sam prosto zaprepašćena koliko je to jednostavno! Kada je ovako sa 2 bebe, mislim da se sa jednom ni ne oseti. Sve sam normalno radila do poslednjeg momenta. Taj poslednji dan trudnoće sam provela u svom studiju, radno naravno i još sam planirala da, kada se porodim, da taj dan izađem na žurku koju moj Nikola bude pravio.

Mamaklik: Kako biste opisali vaše prve dane sa bebom?

Dijana: Čudno. Nekako, do “juče” su bile samo imaginacija, koju sam nosila u svom loptastom stomaku, a sada dve malene osobice koje dišu i žive.
Kada čovek razmisli- fascinantno.
Ali kada uporedim te i dane sada, shvatim da su samo spavale i da sam ustvari imala mnoogo vremena.

Dijana Radonjić

Mamaklik: Šta savetujete drugim mamama?

Dijana: Da ne porede svoju decu nikada sa drugom ( moje su rođene istog momenta i tretiramo ih potpuno identično, pa su ipak apsolutno različite i različito napreduju).
Pustite decu da sama rade šta žele ( što nikako ne znači i da ih razmazite) .
Ućivajte u svakom momentu jer vreme leti.
I ne kukajte da vam je teško, jer znajte da uvek može biti gore. Ja stalno pomislim- Ma ovo je lako, šta bih da su trojke? 😂😂😂😅 

Ionda shvatim da je moja situacija u stvari vrrrlo lagana…

Mamaklik: Kako uspevate da uskladite posao/karijeru/porodicu?

Dijana: Tako što je srećom u mom slučaju to sve jedno. I kada sam na poslu vodim njih, Nikola je uvek tu sa nama, sve radimo skupa i ništa ne remeti ovo drugo- naprotiv.
Nama je odlazak u studio i proizvodnju izlazak, a tako i sve obaveze sa osmehom završimo.

Mamaklik: Možete li sa našim mamama podeliti vaš najdraži, a najbrži recept?

Dijana: Recept- “Smućkaj šta imaš, da bude savršeno”, je moj omiljeni recept. Mogu vam reći da se odlično snalazim u kuhinji. Volim da kuvam i pravim svašta nešto i dobro mi ide. Ali pravim porcije za osmočlanu porodicu, a samo Nikola i ja jedemo. On ima traume, jer zna da ništa ne sme da ostane, shvatila bih to kao uvredu, ubrzo, kada zaboravi te muke, moli me da opet nesto smućkam.
Inače, recepti su glupi- improvizacija je prava stvar.

Mamaklik: Vaš moto?

 Dijana: Moj moto, ako se tako može nazvati je pozitivan stav i UVEK, bez izuzetka na stvari gledati kroz “ružičaste naočar” (eto zašto uvek imam naočare u boji). Tako je lakše i suočiti se sa problemom, jer ga ne doživiš strašno.
Samo osmeh na lice i verujte- predivne stvari se dešavaju.
 Dijana Radonjić

Sjajne Dijanine modele možete pogledati na LINKU

Modna kreatorka Dijana Radonjić objavila trudnoću uz zanimljivu želju

Trudnoća i porođaj – Besplatni priručnik za trudnice o drugom stanju, porodu i prvim danima s bebom

Neinvazivni prenatalni testovi u trudnoći (NIPT): Po čemu se razlikuju i kako izabrati najbolji test – savjeti za trudnice