Trudnoća i porođaj – Besplatni priručnik za trudnice o drugom stanju, porodu i prvim danima s bebom

Trudnoća-i-porođaj-Besplatni-priručnik-za-trudnice-o-drugom-stanju-porodu-i-prvim-danima-s-bebom-mamaklik.com-portal.jpg

Trudnoća i porođaj su uzbudljiva uvertira u veličanstveni svijet majčinstva. Životni period kada se istovremeno neizmijerno radujemo dolasku bebe, ali i strijepimo nad tim da li će sve biti u redu. Naravno, trudnice i mlade mame nastoje da se informišu o svemu, ali je pitanje da li informacije traže na pravom mjestu…

Kažu da je znanje najbolji poklon koji možete dobiti. Naročito u danima pojačanog straha zbog pandemije koronavirusa, kada su posjete ljekaru redukovane, a trudnice imaju milion pitanja i nedoumica o drugom stanju i zdravlju svojih beba. MamaKlik želi da pruži podršku i posveti posebnu pažnju vama, trudnicama i porodiljama, baš takvim poklonom, a to besplatni priručnik “Trudnoća i porođaj”.

Beba je nešto što nosite u sebi 9 mjeseci, u rukama par godina, a u srcu čitav zivot.

Trudnoća-i-porođaj-Besplatni-priručnik-za-trudnice-o-drugom-stanju-porodu-i-prvim-danima-s-bebom.jpg

Zašto baš priručnik “Trudnoća i porođaj”

Roditelji bez iskustva žele i treba da se informišu o mnogim stvarima koje prate trudnoću i porođaj. Savjete dobijaju od svojih roditelja, prijateljica ili putem društvenih mreža. A tu su i brojne knjige, časopisi, tekstovi sa interneta… Sve to može da zbuni buduću mamu i budućeg tatu.

Zar vam se ponekad ne čini da ste pretrpani kontradiktornim informacijama i ne znate u šta da vjerujete? Riječi ljekara i drugog stručnog medicinskog osoblja ipak imaju prednost, zar ne?

Priručnik “Trudnoća i porođaj” su brižljivo pripremali naši sjajni medicinski stručnjaci, ginekolozi, pedijatri, fizijatri, babice i patronažne sestre. Svi sa dugogodišnjim iskusvom u svom poslu. I svi sa velikom odgovornošću, ljubavlju i posvećenošću budućim mamama i bebicama.

Tekstovi koje ćete naći u priručniku su sveobuhvatni, informativni, sadržajni, ali i koncizni i pitki za čitanje. Lako ćete ispratiti sve teme u vezi sa trudnoćom i porodom, a dobićete i savjete o tome kako njegovati bebu u njenim prvim mjesecima života. Sa druge strane, nećete biti opterećene stručnom terminologijom, nejasnim izrazima i suvišnim detaljisanjem.

Pored toga, “Trudnoća i porođaj” je potpuno besplatan, a urađen je zahvaljujući kompaniji BioTechnology and Genetics. Ova društveno odgovorna kompanija je svojevremeno omogućila i štampanje besplatnog priručnika, ali zbog vanrednih okolnosti odlučeno je da ga u narednom periodu poklanjamo u PDF formatu. A svoj primjerak možete skinuti putem linka koji vas čeka, kao šlag na torti, na kraju teksta. A prije toga…

Trudnoća-i-porođaj-Besplatni-priručnik-za-trudnice-o-drugom-stanju-porodu-i-prvim-danima-s-bebom-mamaklik.jpg

…Zavirimo u sadržaj priručnika “Trudnoća i porođaj”

Bez obzira na to da li je ovo vaša prva, druga ili treća trudnoća, vjerovatno ste jednako radoznale da saznate kog je pola bebica i na koga će da liči. Od koga nasljeđujemo boju očiju, a od koga smisao za humor, i kako uopšte funkcioniše humana genetika, možete pročitate već u jednom od prvih poglavlja. I vrlo je zabavno.

Dobićete objašnjenje o tome kakve vas promjene očekuju po trimestrima, te kako se bebica razvija i raste po nedjeljama trudnoće.

Ono što je svakoj trudnici bitno, jeste zdrav stil života tokom trudnoće. Šta da jedem, kako da spavam, kojih životnih navika treba da se riješim, neka su od osnovnih pitanja budućih mama. Priručnik odgovara i na pitanja o seksu tokom trudnoće, upotrebi lijekova, higijeni zuba…

Da li ste znale da trudnice treba da spavaju na lijevom boku? Tada je pritisak drugih unutrašnjih organa na posteljicu minimalan, a protok kiseonika i hrane kroz pupčanu vrpcu najveći.

Pored toga, dobićete preporuke i plan fizičkih aktivnosti, koji prate fotografije sa prikazima vježbi za trudnice. Naučićete kako da jačate mišiće, osobito karličnog dna, kako da radite vježbe relaksacije, te tehnike disanja. Živite zdravo, hranite se zdravo, budite aktivne u kućnim uslovima jer se lagano bližimo velikom finalu i uskoro stižu rode…

Trudnoća-i-porođaj-Besplatni-priručnik-za-trudnice-o-drugom-stanju-porodu-i-prvim-danima-s-bebom-mamaklik.com_.jpg

Na narednim stranicama očekuje vas popis stvari potrebnih za bolnicu i bebu. Da ne biste paničile, kako se budete bližile najvećem događaju u vašem životu – porodu, polako pripremajte stvari sa liste. Spisak će vam umnogome pomoći da ne zaboravite niti jednu od svih prijeko potrebnih stvarčica koje će vam trebati u bolnici.

Ok, ali kako da znate da je beba odlučila da je vrijeme da se konačno upoznate?

Sigurni znaci početka porođaja i porođajna doba (a ima ih 4), do detalja su opisani u 9. poglavlju, koje simbolično predstavlja upravo 9. mjesec trudnoće. Naučićete pravilne tehnike disanja koje će porod učiniti manje bolnim, a na slatkim ilustracijama vidjećete kako beba dolazi na ovaj svijet.

U nastavku slijede upute za postporođajnu njegu majke i novorođenčeta, kako da uspješno dojite svoju bebicu, a tu je i nekoliko savjeta za srećne tate.

Povratak kući sa novim članom porodice svakako će unijeti određene promjene u vaše živote. Stranice koje slijede pravi su buketić savjeta. Od porodičnih odnosa do detaljne brige o bebi. Od grčića, preko mliječnih zubića, pa sve do kalendara imunizacije.

Na samom kraju možete pročitati riječ stručnjaka o veličanstvenim matičnim ćelijama iz pupčanika. Porođaj je jedinstvena prilika da sačuvate matične ćelije i time obezbijedite sigurniju budućnost vašem djetetu i čitavoj porodici…

Drage naše trudnice i mame, beba će učiniti vašu ljubav jačom, dane kraćim, noći dužim, račun u banci manjim, kuću srećnijom, odjeću širom, prošlost zaboravljenom a budućnost vrijednu življenja.

Radujte se budućnosti, uživajte u sadašnjosti, vodite računa o svom zdravlju i čitajte samo provjerene informacije.

LINKOVI ZA PREUZIMANJE PDF izdanja priručnika za trudnice i porodilje:

♥ Trudnoća i porođaj BiH izdanje

♥ Trudnoća i porođaj izdanje za Srbiju

 

MamaKlik

Podrška za trudnice i mame: Šta raditi za vrijeme izolacije zbog korona virusa

Neinvazivni prenatalni testovi u trudnoći (NIPT): Po čemu se razlikuju i kako izabrati najbolji test – savjeti za trudnice

Trudnoća u vanrednoj situaciji: Maksimalno smanjiti kontrole i bilo kakve izlaske iz kuće!