Mama intervju: Sonja Brkić

Sonja Brkić je već dugi niz godina poznata Banjalučankama po radu u jednoj gradskoj parfimeriji za poznati brend Chanel. Po struci je diplomirani ekolog, zaposlena u jednoj zvorničkoj firmi, a odskora – kako kaže – ima novu veliku ljubav koju je iz hobija pretvorila u profesiju. U pitanju je masaža oklagijama, poznatija kao maderoterapija.

“To je nešto novo na našem podneblju i doslovice ubija celulit. Žene su oduševljene rezultatima a ja prezadovoljna što mogu da ih usrećim da izgledaju kako žele. Uvijek se zezam da proizvodim zgodne žene“, priča uz smijeh naša sagovornica.

Sonja je i majka dvije djevojčice, jedanaestogodišnje Sofije i devetogodišnje Sare, u koje je zaljubljena od njihovog rođenja.

Bez obzira na to što istovremeno obavlja više poslova i što joj je dnevni raspored zakrčen profesionalnim i privatnim obavezama, uvijek se – ističe Sonja – nađe mjesta za igru, ples i smijeh.

Drugim mamama savjetuje da vjeruju u svoju djecu i da im pružaju što više pažnje i ljubavi, jer to mališane najviše usrećuje.

A kako izgleda svakodnevica ove optimistične i šarmantne dame, pročitajte u nastavku:

MamaKlik: Kako počinje a kako završava Vaš dan?

Sonja: Moj dan počinje u 6 sati ujutro. Ustajem prva, pripremam doručak, ručak i užinu. Budim i spremam curice za školu, zavisno koja je koja smjena, a zatim se i sama sređujem za posao ili za hobi.

Vrijeme nakon dolaska sa posla je rezervisano za igranje sa curicama, večeru i spremanje za spavanje. Kad su djeca zaspala, mama se hvata pranja, ribanja, kuhanja, tako da je moj odlazak na spavanje pomjeren za kasne večernje sate.

MamaKlik: Koji Vam je nadraži dio dana?

Sonja: Najdraži dio dana je kada završim posao i dođem kući, a djeca čekaju spremna za igru. Nista ljepše i draže nema od dječjeg smijeha i radosti.

MamaKlik: Vaše vrijeme sa kćerkicama izgleda…?

Sonja: Izgleda bukvalno ovako – igra, ples, pjesma i dosta smjeha… Živim za njihovu sreću. 🙂

MamaKlik: Imate li vremena za sebe i kako ga provodite?

Sonja: Vremena uvijek moram naći za sebe jer mi je to izduvni ventil.

Bilo da je to kafa sa prijateljicama, putovanja sa njima ili joga koja me preporodi. Jer da nemam toga ne znam kako bih izdržala ovakav tempo.

MamaKlik: Kako ste odreagovali kada ste saznali da ste u drugom stanju?

Sonja: Odreagovala sam “čudno”! 😀 Vjerujem kao i većina žena, u jednom momentu bila sam srećna – presrećna, a već u drugom oblivena suzama koje ne mogu zaustaviti.

MamaKlik: Kako su prošle Vaše trudnoće?

Sonja: Trudnoće su prošle super, ni osjetila ih nisam, što bih poželjela svima. Radila sam do kraja, odnosno do kad su mi dozvolili da dolazim na posao, jer sam se osjećala dobro i u jednoj i u drugoj trudnoći.

MamaKlik: Kako biste opisali vaše prve dane sa bebama?

Sonja: Pa kao nešto nestvarno što mi se dešava – do juče sam bila sama, a već danas tu je jedno malo biće koje vam život okreće za 180 stepeni i zavisi od vas.

Ni svjesna nisam bila da se neko može toliko zavoljeti. Vi ga hranite, kupate, presvlačite i to radite sa takvom ljubavlju za koju niste vjerovali da postoji, niti da će ikada postojati. Pa se pitate: “Da li je moguće da sam mogla živjeti bez ove vekne kao hljeb malene…?”

MamaKlik: Šta savjetujete drugim mamama?

Sonja: Iznad svega, savjetujem im da samo vjeruju u svoju djecu i da im pružaju što više pažnje i ljubavi, jer djeca to najviše pamte i to ih čini srećnom.

MamaKlik: Kako uspijevate uskladiti posao/karijeru i porodicu?

Sonja: Uspjevam i to vrlo dobro. Nekako sve postižem i usklađujem da nikome ništa ne nedostaje. Svi su zadovoljni i ne bune se. 🙂 Do kad ću moći da održim takav tempo i da balansiram između različitih obaveza – vidjećemo. Za sada je sve OK s’ obzirom na to da radim tri posla koja volim.

MamaKlik: Možete li sa našim mamama podijeliti vaš najdraži a najbrži recept?

Sonja: Ahahaha, nisam baš u mjerama tačna, to je kod mene sve odoka, ali kolač od jabuka je nešto najbrže, najljepše i najjednostavnije što možete napraviti i poslužiti, recimo, za večeru uz šolju mlijeka.

Trebaće vam: Biskvit, 4 jaja, 2 čaše šećera, 1 čaša ulja, 1 čaša mlijeka, 3 čaše brašna, 1 prašak za pecivo. Za preliv koristite: 1kg jabuka, 1 čašu šećera, malo cimeta i grožđica.

Jaja, šećer, ulje, mlijeko, brašno i prašak za pecivo izmutite i pola smjese stavite u pleh pa u rernu. Kada se uhvati kao kora, stavite jabuke koje ste izdinstali i prelijte ostatkom smjese. Po želji kolač pospite štaub šećerom, kada bude pečen. Eto gaaa! 😀

MamaKlik: Sve su mame superheroji, koje su vaše super moći?

Sonja: Moje super moći… Pa ja sam super žena! 😀 Ma, šalim se, ali sama se nekada sebi divim kako sve stižem i kako sve postignem. I odakle mi tolika snaga i energija. Ali moje super moći su definitivno vedar duh i pozitivne misli.

MamaKlik: Vaš životni moto?

Sonja: Moj životni moto je “Sve se može kada se hoće i kada nešto jako želiš”. I – samo vjeruj u sebe.