SLAVNA TENISERKA BRINE O POTOMSTVU: Ana Ivanović zamrzava bebine matične ćelije

Ana Ivanović, koja će svoje prvo dijete sa Bastijanom Švajnštajgerom roditi krajem februara, odlučila je da zamrzne matične ćelije iz pupčane vrpce svoje bebe.

Ona se na taj korak odlučila jer ta metoda omogućava liječenje raznih bolesti. Ana Ivanović je već postigla dogovor sa specijalizovanom bankom matičnih ćelija u kojoj će se narednih 20 godina čuvati uzorak, prenosi Kurir.

“Otkako je ostala u drugom stanju, Ana vodi računa o svakom detalju koje je vezan za trudnoću, porođaj, ali i za bebu. Najvažnije joj je bilo da obezbijedi univerzalni potencijalni lijek za svoje dijete. Na ovaj način obezbjeđuje se lijek za leukemiju, kancer, nasljedne anemije, pa i metaboličke poremećaje”, priča izvor i nastavlja:

“Oni su se do detalja informisali o svemu, a Ana je nedavno i potpisala ugovor o čuvanju ćelija. Sada može da se opusti jer jedva čeka trenutak kada će na svijet donijeti svoje prvo dijete. Ona redovno ide na vježbe za trudnice i spremna je za taj čin. S obzirom na to da se taj trenutak približava, ako sve bude bilo kako treba, teniserka će se poroditi prirodnim putem”, završava izvor Kurira.

Inače, sve više poznatih ličnosti se odlučuje za ovu metodu. Nikola Kojo je u dogovoru sa suprugom takođe zamrznuo matične ćelije svojih bliznakinja. Folk zvijezda Seka Aleksić, kao i njena koleginica Tijana Dapčević postupile su na isti način. I manekenka Bojana Rajić je to učinila, Emina Jahović, kao i teniser Viktor Toricki.

Izvor: Kurir