Jedini način da ostvarite rezultate – tajna je otkrivena!

Tajna je …da nema tajne!

U momentu kad ste pročitali naslov, sigurna sam da ste pomislili: „Najvažniji je izbor odgovarajućih vježbi…“ ili „najvažniji je izbor odgovarajućeg programa…“

Poslije dugogodišnjeg rada sa klijentima, što na individualnim, što na grupnim treninzima, rekla bih da je najvažniji faktor da se dodje do rezultata da imate 100% povjerenje u svog trenera i u njegov program, te da ste izrazito motivisani i trenerom, a bome i programom.

Evo nekih smjernica, koje mogu da vam pomognu na vašem putu:

  • Nema „tajnih“ programa
  • Nema glupih programa
  • Ishrana
  • Napredak dolazi u naletima

Na svakom, ama baš svakom svom treningu se zapitajte da li radite najjače što možete, da li je dovoljno teško, da li radite zaista dobro i da li radite dovoljno dugo. Ključ rezultata je u tome da ste fokusirani na ozbiljan rad dan za danom. Nema preskakanja treninga! Nema preskakanja vježbi ili serija na treningu! Treba da date svoj maksimum! A ako ste motivisani, treniraćete jače. Ako trenirate jače, dobijate više rezultata.

U moru trenera i programa, onaj koji TEBE natjera da najjače radiš i da ostaneš motivisan, donjeće ti najviše rezultata. U svrhu dobrog treninga, kad-tad ćete se osvrnuti i na ishranu. U početku to bude samo osnova: da li da jedem ili ne jedem prije treninga, koliko sati da jedem prije treninga…,da li je večera zaista obavezna… izbacicu slatkiše i sokove… Kasnije razmišljate šta će da omogući da se vaši mišići što bolje oporave, nahrane, da biste mogli da odradite najbolji i najjači trening. Ishrana ustvari i nije komplikovana, ali ukoliko ne opskrbite svoje tijelo sa dovoljno nutrijenata, pogotovo oko treninga, ne možete postići maksimalan rezultat.

Dobijanje mišića, gubljenje masnih naslaga ili dobijanje na snazi i energiji uvijek dolazi u naletima, osim ako ste početnik. Primijetićete da za kratak period imate nalet progresa, a onda 4-6 nedelja se ne dešava apsolutno ništa, iako u svom načinu niste ništa promijenili. Kad se napredak zaustavi, na vama je da i dalje radite jako. Rezultati će doći. Nemojte tada da mijenjate kurs. Slušajte one koji su najduže na istom pravcu, koji nemaju velikih padova.

Eto, to vam je jedina tajna koja postoji

Autor : Maja Regodić, personalni i grupni fitness trener

Trenirajte sa Majom u BL, Trnu  i Laktašima, više info na Facebook profilu  kao i na  Instagram