37. nedjelja trudnoće

37-nedjelja-trudnoce-mamaklik
37-nedjelja-trudnoce-mamaklik

Vaša trudnoća

Sada ste već potpuno obuzeti mislima o porođaju. O tome više pronađite OVDJE. Zabrinutost kao i veličina stomaka može biti prepreka kvalitetnom snu tako da treba da odmarate kad god možete. Intenzivni snovi noću su posljedica brige o porođaju i dešavaju se kod većine trudnica.
Na ljekarskom pregledu utvrđuje se položaj u kojem se beba nalazi i stanje grlića materice. Ako beba nije okrenuta glavom na dole ljekar može pokušati da je pritiskom na vaš stomak okrene rukama. Ovo je period kad je mogućnost prijevremenog porođaja prošla tako da se možete opustiti, plod je ušao u sigurnu fazu.

Vaša beba

Težina vaše bebe sada je oko 2800 g a dužina između 48 i 50 cm. Razvoj svakog ploda je individualan.
Beba je sada ušla u termin porođaja. Razvijena je dovoljno i ako je muškog pola raste brže nego djevojčica. Nemojte se čuditi ako dobijete malog čupavca jer kosa bebe zna narasti i do 3 cm.

Savjet za ovu nedjelju

U ovoj nedjelji samo odmarajte jer samo što se niste porodili. Nemojte ići na putovanja a nije isključeno i da vas neke avio kompanije odbiju staviti na listu putnika. Pridržavajte se zdravih navika u ishrani i pokušajte naći najudobniji položaj za odmor.Još jednom pogledajte OVDJE  šta vam sve treba za bolnicu.