Mama, nemoj to da radiš: 10 stvari koje BEBA u stomaku NE VOLI!

stvari-koje-BEBA-u-stomaku-NE-VOLI-Mama-klik.jpg

Postoje li stvari koje beba u stomaku ne voli da radite? O, da, postoje, a pojedine će vas baš iznenaditi…

Primijetili ste da beba reaguje na hranu, smijeh, vaše pokrete? Vjerovatno osjećate šta beba voli, poput nježnih dodira i maženja na koje reaguje, ali znate li šta to beba u stomaku ne voli kada radite?

Stvari-koje-beba-u-stomaku-ne-voli-da-radite.jpg

Kada žena zatrudni, sav svijet joj se preokrene i kreće pojačana želja za kupovinom najlepših stvari za novo biće u kući. Majka pri izboru odjeće, igračaka ili posteljine uvijek prvo razmisli o tome da li bi njena beba odobrila kupovinu tih stvari. To što je beba u stomaku, ne znači da ne komunicira sa svojom mamom.

Od isprobavanja hrane, udaranja, reagovanja na svjetlost, sve do mržnje prema određenim stvarima koje mama voli da radi, bebe zaista rade svašta u stomaku. Ne vjerujete nam? Mom Junction je napravio popis stvari koje mama često radi, a beba ih u stomaku ne voli.

Bebe u stomaku ne vole vaš dug i intenzivan smijeh

Često se kaže da kad je mama srećna, srećna je i beba. U ovom slučaju to nije istina. Ako se mama jako i dugo smije, beba se osjeća kao da je iz mirnog plutanja u tečnosti bačena na trambolinu koja nikako ne prestaje da je odbacuje. Pokušajte da izbjegnete dugo i grohotno smijanje kako ne biste uznemirili bebu.

Bebe u stomaku ne vole ni da ih stalno bockate

U trećem trimestru, kada je beba već velika, mame je često bockaju prstima kako bi otkrile u kom se položaju nalazi. Beba voli kada mazite i dodirujete trbuh, ali nemojte pretjerivati. Nikada ne znate šta beba trenutno radi u stomaku, a ako previše istražujete svojim prstima, ona može postati mrzovoljna i počeće da bježi od vašeg dodira.

Iznenadni i glasni zvukovi mogu da uznemire bebu u stomaku

Svi znamo da muzika djeluje umirujuće, ne samo na bebe, već i na odrasle. Iako bebe mogu čuti samo prigušene zvukove unutar maternice, one mrze iznenadnu buku. Držite svoj stomak podalje od glasnog miksera kad ste kod kuće, a kada ste napolju obratite pažnju na glasne sirene.

Kad je trudnica pod stresom i beba je pod stresom

Kako se majka osjeća, tako se osjeća i beba. Ako ste pod prevelikim stresom, količina vaših hormona naglo se podiže i eventualno može uticati na vašu bebu. Praktikujte tehnike relaksacije, poput dubokog disanja, meditacije, vježbajte ili pokušajte jogu, bilo što što će vas učiniti opuštenijom. Bez grohotnog smijanja, naravno.

Bebe u stomaku ne vole kada se previše se igrate svjetlom

Bebe reaguju kada uperite baterijsku lampu u stomak. Previše svjetla može iritirati bebu, pogotovo ako ste izabrali vrijeme kada se ona odmara. Ako vaša beba nije raspoložena za igru svjetlom, neće reagovati.

Nerviraće ih i ako se previše okrećete dok spavate

Kao i grohotan smijeh, stalno okretanje po krevetu uznemirava vašu bebu. Ako se beba odmara ili spava, nagli pokreti mogu je prestrašiti. Pokušajte da se polako okrećete sve dok se ne namjestite.

Bebe u stomaku ne vole začinjenu hranu koje trudnice jedu

Vaša beba preko amnionske tečnosti osjeti ukus hrane koju jedete. Najbolje bi bilo da izbjegavate začinjenu hranu, naročito ljutu. Svaki put kada jedete nešto ljuto, obratite pažnju na stomak, jer će se beba vjerovatno početi da se okreće i žustro vas udara.

Depresivna trudnica = tužna beba

Znamo da smo rekli da beba vjerovatno mrzi dug i jak smeh, ali to ne znači da treba da budete tužni. Pokušajte da izbjegnete osjećaj tuge ili depresije, jer će to uticati na vašu bebu. Samo da znate da bebe plaču i dok su u materici. Budite nasmijani i raspoloženi maksimalno koliko možete.

Nedostatak prostora smeta bebama u stomaku

Kako vaša beba raste, vaš stomak će joj postajati sve tješnji. Vi tu ne možete puno uraditi (osim da se porodite), ali možete probati da se istegnete, legnete na krevet i opustite se. Nemojte se grčiti dok ležite.

Bebe u stomaku ne vole mamin prazan želudac

Kao i sve ostalo, vaša glad utiče i na bebu. Ona mrzi kada je gladna, što će vam dati do znanja naglim pokretima. Svaki put kad osjetite glad ili želju za određenom namirnicom, pravo u kuhinju. Shvatićete koliko vam je beba zahvalna kad vam nakon jela uzvrati nežnim udarcem. 🙂

YuMama

Упис дјеце у први разред основне школе у школској 2021/22. години

Senzorni poremećaj kod djece: Šta je senzorna disfunkcija, simptomi i znaci upozorenja

 

KIŠ LOREN: Recept za slavni francuski “slani kolač” koji će vas oduševiti