Tečni kolagen Collagenfix – izvor mladosti i ljepote

Šta je kolagen?

Kolagen je najzastupljeniji protein u organizmu  ali i glavna proteinska komponenta kože, vezivnog tkiva i kostiju.

Riječ kolagen potječe iz grčke riječi kólla što znači ljepilo, i sufiksa gen što znači stvoriti.

Kolagen predstavlja čak 30 % svih bjelančevina te je tako najzastupljenija bjelančevina u ljudskome tijelu.

U današnje vrijeme gotovo da nema žene koja nije čula za važnost kolagena, njegovu nadoknadu i blagotvorna dejstva. Pripisuju mu se svojstva održavanja dobre kondicije, pokretljivosti  i izgleda cijelog tijela te očuvanja mladenačkog izgleda kože sve do poznih godina.

Uloga kolagena u organizmu

Uloga kolagena je da:

  • povezuje pojedine kosti u zglobove,
  • gradi ovojnice oko organa i međusobno ih odvaja,
  • povezuje kožu sa strukturama ispod nje,
  • obavija mišiće i pojedine mišićne grupe,
  • oblaže i štiti krvne sudove i nerve na mjestima gdje  ulaze ili izlaze iz organa

 

Opadanje proizvodnje kolagena

Proizvodnja kolagena prirodno opada s godinama, jer se starenjem smanjuje broj i aktivnost fibroblasta – stanica koje proizvode kolagen.

Početkom  godine počinje se smanjivati proizvodnja kolagena, a starenjem sve više, pa ga svake godine imamo sve manje. Smanjena količina i kvaliteta kolagena u tijelu može se odraziti na:

  • kožu,
  • kosti,
  • zglobove,
  • mišiće i
  • ligamente.

Kosti mogu postati krhkije, a zglobovi nefleksibilni, koža sve tanja i dehidrirana.

Ovaj proces ima za posljedicu :

  • stvaranje sitnih linija i bora,
  • obješenosti kože,
  • uvelog lica s umornim izgledom sa naglašenim podočnjacima,
  • sivom bojom tena,
  • izraženom suhoćom i
  • hiperosjetljivošću.

Uz to se prirodni kolagen u našem tijelu smanjuje pod uticajem sunčevih zraka, zagađenjaagađenja, slobodnih radikala, loše hrane.

Kako usporiti prirodan gubitak stvaranja kolagena u organizmu?

Jedan od najučinkovitijih načina da se ublaži i uspori prirodni gubitak stvaranja kolagena je pridržavanje zdravih životnih navika što znači dovoljno kretanja, hodanja,vježbanja i boravka na svježem zraku. Takođe, kolagen je moguže unijeti u organizam suplementima i to u raznim oblicima. Najednostavniji i najpraktičniji način je uzimati kolagen u tečnom obliku.

Naša preporuka :

COLLAGENFIX®, tečni kolagen za peroralnu primenu, predstavlja inovaciju u svijetu suplemenata na bazi kolagena zahvaljujući specijalnoj tečnoj formulaciji  obogaćenih vitaminom C, manganom, bakrom i hijaluronskom kiselinom, čija je efikasnost klinički ispitana.

Inovativna, patentirana aktivna komponenta – Fortigel® sadrži bioaktivne peptide kolagena koji se veoma lako i brzo apsorbuju u crijevima nakon peroralne primjene i potom akumuliraju u hrskavici, gde značajno stimulišu njenu regeneraciju. Pospješivanjem obnavljanja zglobne hrskavice, dolazi do olakšavanja tegoba koje se javljaju na nivou zglobova, kao što su bol, ukočenost i smanjena pokretljivost.

Hijaluronska kiselina predstavlja veoma značajnu komponentu zglobne hrskavice i sinovijalne tečnosti. Ona održava viskoznost zglobne tečnosti („podmazuje zglob“), doprinosi očuvanju funkcije, kao i održavanju zdravlja zglobne hrskavice i okolnih struktura.

Vitamin C doprinosi pravilnoj sintezi kolagena, dok minerali mangan i bakar doprinose fiziološkom stvaranju i održavanju funkcije vezivnog tkiva, čime ova tri sastojka ostvaruju dodatni pozitivni učinak na zdravlje kostiju i zglobova. Pored toga, ove komponente COLLAGENFIX®-a pružaju i snažnu odbranu organizmu od dejstva slobodnih radikala i oksidativnog stresa.

Kombinacija prisutnih aktivnih sastojaka u preparatu obezbjeđuje i brojne pozitivne efekte na kožu i kosu, pružajući im kvalitetnu negu iznutra i lijep i zdrav izgled.

Formula tečnog kolagena u kesici omogućava izuzetno komfornu i jednostavnu primjenu – sadržaj se konzumira direktno iz kesice, bez potrebe za razblaživanjem prije upotrebe.

Esensa i Mamaklik nagrađuju svoje vjerne čitateljke i jednoj od vas poklanjaju paket Collagenfix-tečni kolagen a detalje potražite na Facebook stranici MamaKlik.