BEBINO urnebesno PISMO Deda Mrazu: Šta bebe žele za Novu godinu

Bebino-urnebesno-pismu-Deda-Mrazu-mamaklik.jpg

Kako bi izgledalo BEBINO pismo Deda Mrazu? Kad bi bebe mogle pisati i kada bi mogle da pišu Deda mrazu, to bi bilo jedno baš baš urnebesno pismo…

Ako u kući imate bebu kojoj su ovo prvi novogodišnji praznici, vjerovatno ste i sami preplavljeni brojim emocijama i pokušavate da zapamtite svaki trenutak. Da  li ste se ikada zapitali kako je vašoj bebi? Ili možda još bolje pitanje – da li uopšte želi sve one didaktičke igračke koje ste joj tako brižno birali, ali potom ih i pakovali? Kada bi se bebe pitale, kakvo bi bilo njihovo pismo Deda Mrazu?

Stand-up komičarka Raquel D’Apice se pozabavila baš time te je napisala zanimljivo pismo Deda Mrazu iz perspektive svoje 10-mjesečne bebe, koje je objavio HuffPost, a prenosi Moj pedijatar:

Ako vas zanima što deca tog uzrasta zapravo žele dobiti za Novu godinu, čitajte dalje…

“Dragi Deda Mraze,

ja sam 10-mjesečna beba i pišem ti jer je moja mama poslala ‘novogodišnji spisak’ ljudima, a njezin spisak ni na koji način ne predstavlja stvari koje ja zaista želim.

Boli me briga za drvene kocke!

I znam da ćeš se sada zezati da je sve što mi bebe želimo zapravo papir za pakovanje i kutija. Istina, Deda Mraze, istina. I želimo te stvari. Ali ja imam veliki broj dodatnih stvari koje jako, jako želim.

Evo mog spiska. Uživaj u praznicima!

1. Kabal od laptopa

Bebino-urnebesno-pismo-Deda-Mrazu.jpg

Želim ovaj kabal više nego što sam ikad nešto željela. Takođe želim produžni kabal s narandžastim dugmetom koji možeš paliti i gasiti. Bilo bi mi okej da samo dobijem i nekoliko običnih kabala, ali baš bih jako htjela ove specifične koji se nalaze iza radnog stola moje mame i kraj ventilatora (čiji kabal isto  želim).

2. Ovaj zidni zabavni centar

Bebino-urnebesno-pismo-Deda-Mrazu-2.jpg

Nemam pojma zašto moja mama ne želi da se igra s ovim kad se očito radi o dječjoj igrački. Htjela bih jedan ovakav za svoju sobu.

3. Pravi ključevi

Pismo-deda-mrazu-zelje-jedne-bebe.jpg

Jako bih voljela set ključeva, ali onih pravih, kućnih. Za pojesti, naravno, samo metalni dolaze u obzir. Molim te, nemoj mi kupovati one plastične. Nisam idiot. Znam da plastični ključevi nisu pravi ključevi.

4. Svačije naočare 

Bebino-urnebesno-pismo-Deda-Mrazu-2.jpg

Naočare skidam svakoj osobi koja ih nosi, a koju upoznam. Voljela bih jedan svoj par, naravno, isto za pojesti.

5. Sadržaj ove “stvari”

Bebino-urnebesno-pismo-Deda-Mrazu-2.jpg

Jako bih voljela kad bi se sadržaj ovih stvari ispraznio na pod, posebno stvari poput iskorištenih vatica, zubnih konaca i sličnih super sitnica. Ako bi samo ispraznio sadržaj kante za smeće i poklonio mi ga u zamotanoj kutiji, to bi isto bilo u redu.

6. Šaka puna pseće dlake

beba i pas mamaklik.com

Ovo je odličan poklon! Pokušavam našem psu stalno čupati dlaku, ali uvijek se izmiče pa mi je teško skupiti poštenu kolekciju. Moja najdraža stvar je kada stavim dlaku u usta i onda istog trenutka shvatim da to nisam htjela staviti u usta.

7. Rupa u podu 

pismo-deda-mrazu-bebine-zelje-.jpg

Ovo je tako čudna egzistencijalna dilema. Provodim sate gledajući u tu rupu na parketu i bockam je svojim prstima. Znam da ne mogu kao poklon dobiti ‘rupu’, rupa nije stvar, nisam glupa. Ali želim ovu rupu na podu kao što je Gandhi želio mir. Kao što naš pas želi lizati moje lice. Kao što moja mama želi da joj prestanem skidati naočare.

8. Ovo “nešto” koje se svako malo pojavi u našem stanu

bebino-pismo-djeda-mrazu-urnebesno-mamaklik.jpg

Nemam pojma što je tačno ovo. Sve što znam je da želim to imati u rukama i staviti u usta, a ne da se moja mama pojavi i svaki put viče na mene nešto poput: “Ne diraj to!! Koliko često moram usisavati ovaj hodnik?!”

9. Pseća hrana

Bebino-urnebesno-pismo-Deda-Mrazu-2.jpg

Svaki put kad se približim ovoj hrani, netko me povuče od nje. Ako ne žele da je jedem, zašto je onda na podu?

10. Jedan ovakav

Bebino-urnebesno-pismo-Deda-Mrazu-2.jpg

Ne znam još čemu ovi služe, ali očito su jako zabavni kad toliko ljudi oko mene gleda u njih.”

U potpisu: 10-mjesečna beba