Nova godina sa bebom: Evo kako da je organizujete i dočekate

Nova-godina-sa-bebom-i-djecom-savjeti-i-ideje-za-docek-mamaklik.jpg

Nova godina sa bebom je, naravno, novo iskustvo za roditelje. Bebe svakako nemaju pojma šta se dešava, a roditelji se pitaju kako da organizuju proslavu i istovremeno ispune sve bebine potrebe.

Nova godina sa bebom

Bliži se doček Nove godine, Vaša beba je mala, dojite je ili nemate kome da je ostavite? Prisjećate se ranijih ludih proslava i hvata vas nostalgija za provodom i društvom? Međutim ako bolje razmislite, Nova godina sa bebom nije nešto u čemu ste sami i mnoge mame i tate imaju sličnu dilemu. Evo kako možete da se organizujete.

BONUS savjeti za doček Nove godine sa bebom i starijom djecom, čekaju vas na kraju teksta.

Nova godina sa bebom i prednost proslave kod kuće

Nova-godina-sa-bebom-i-djecom-kako-je-docekati-savjeti-mamaklik.jpg

Proslava novogodišnje noći u sopstvenom domu nudi mnoge prednosti. Mada ste prethodne dočeke slavili vani, u restoranu, kafiću ili privatnim žurkama, imajte u vidu da je u ovom slučaju sve po Vašem.

  • Vi birate hranu, piće, dekoracije, atmosferu, goste…
  • Možete zaspati kad poželite ili kad to beba dozvoli 🙂
  • Ne morate nositi tešku šminku i visoke štikle ili pak možete ako želite.
  • Birate TV program i muziku koju volite
  • Sutradan ćete biti odmorni a ne, kao nekad, mamurni i umorni

Ukoliko vas ipak hvata nostalgija za mladalačkim danima i ludim provodom, sjetite se da će beba brzo porasti i već sljedeće godine moći ćete sa partnerom i društvom u grad.

Sa druge strane, ovi trenuci su novi i dragocjeni, pa iskoristite priliku da uživate sa najmilijima u toplini svoga doma.

Doček Nove godine sa bebom podrazumijeva i nekoliko savjeta za dobar provod kod kuće

Pozovite svoje najbliže na raniju večeru: bake, deke, tetke, drage prijatelje i prijateljice sa malom djecom…

Nova-godina-sa-bebom-Evo-kako-da-je-organizujete-i-dočekate.jpg

Unesite prazničnu čaroliju i uredite kuću da se osjećate ugodno i svečano. Okitite jelku, postavite novogodišnje aranžmane, uredite sto i trpezu najbolje što možete.

Ako nemate vremena za pripremu posebne večere, jer je beba mala i okupira većinu vašeg vremena, naručite hranu iz omiljenog restorana ili se dogovorite sa gostima da se svako potrudi i donese dio gotovih jela sa unaprijed dogovorenog menija.

Dress code može da bude neformalna, otkačena novogodišnja odjeća sa kapicama i jelenskim rogovima, zvončićima. Ovo će biti posebno interesantno ako gosti dovode djecu. Ili, možete da se odlučite za udobne svečanije toalete.

Kada uspavate bebu možete nastaviti slavlje sa gostima ili gledati TV, zaplesati sa partnerom. Napravite listu pjesama koju ćete puštati. Ova će vas aktivnost razonoditi i oraspoložiti, naročito ako se odlučite za muziku koja je obilježila vaše lude mladalačke dane.

I, naravno, pripremite kameru da snimi sve detalje prve Nove godine sa bebicom.

Kako zabaviti veću djecu u najluđoj noći

Nova godina sa djecom i bebom ideje i savjeti mamaklik.jpg

Pozovite najbolje prijatelje svoje djece da prespavaju kod vas i priredite im pidžama party. Obezbjedite im omiljeno jelo, ukusne i kreativno aranžirane sendviče, kokice, sokiće.

Nabavite projektor sa velikim platnom ili im na TV-u pustite omiljeni crtani film ili avanturističku sagu za mlade (ovisno o dobi djeteta) i imaće osjećaj kao da su u bioskopu.

Ideje za najbolje novogodišnje filmove možete pronaći na ovom LINKU, a ako uz bebu imate školarce i tinedžere u kući, predlažemo vam listi filmova koju možete pronaći OVDJE.

Želimo Vam dobar provod!

 

Feng šui savjeti: Kako ukrasiti i gdje staviti novogodišnju jelku

Kakav doček Nove godine vole horoskopski znaci?

Novogodišnji običaji širom svijeta: Otkačeni, neobični, zabavni…