Dekoracija prazničnog stola

Pozvali ste goste za predstojeće praznike ili jednostavno želite posebnu dekoraciju da iznenadite ukućane. Izdvojili smo nekoliko savjeta da ovi Novogodišnji i Božićni praznici budu jos vedriji i veseliji…

STOLNJAK

Stolnjak treba da bude uredan, savršeno ispeglan, u kontrastu sa salvetama. Ukoliko je stolnjak bijeli, salvete treba da budu zelene a ukrasi crveni i zlatni. Ovo su ujedno boje koje asociraju na Novu godinu, praznike, radost. Takođe stolnjak može da bude sa novogodišnjim motivima ali u tom slučaju stavite jednobojne (bijele salvete) i detalje smanjite na minimum da ne bude prešareno.

SALVETE

Salvete mogu da daju poseban šarm vašoj prazničnoj trezi. Možete ih smotati kako želite, dodati na njih prsten ili trakicu sa imenima gostiju. Možete u salvetu da umotate escajg, vežete ukrasnom trakom ili zakačite ruzmarin za salvetu. Naš prijedlog za novogodišnje salvete :

SVIJEĆE

Svijeće asociraju na praznike, ljubav, romantiku. Pripremite svijeće kao dekoraciju za svoj sto. Možete ih staviti na stalak za svijeće, na obični tanjirić, možete kombinovati veće i manje svijeće. Takođe lijepo izgledaju plutajuće svijeće koje možete staviti u okruglu staklenu zdjelu na sredini stola. Ukoliko imate skroz male svijeće, okrenite vinske čaše naopačke, te na njih stavite male svijeće i izgledaće jako zanimljivo.

IDEJA PLUS

Kupite skoroz male bombice za jelku te ih stavite u niže čaše, ubacite štapić sa ceduljom na kom piše ime Vašeg gosta. Pripremite poklone za goste (sitnicu koja im znači ), stavite ispod jelke da ih iznenadite.

 

 

Otkriveno ko vuče sanke Djeda Mraza: Odgovor dao zoolog

Feng šui savjeti: Kako ukrasiti i gdje staviti novogodišnju jelku

Nova godina sa bebom: Evo kako da je organizujete i dočekate