NAJBOLJA PRIRODNA ULJA ZA TIJELO: Nahranite kožu i usporite njeno starenje!

najbolja-prirodna-ulja-za-tijelo-mamaklik.jpg

Prirodna ulja za tijelo su pravo blago i hrana za vašu kožu. Vjerovatno ste već upotrebljavale kokosovo ulje, ali da li ste probale ulje avokada, divlje ruže ili sjemenki mrkve?

Ako još niste čuli za sve prednosti kokosovog ulja u njezi kože, vrijeme je da ga isprobate. A svi ostali, bez obzira pripadate li grupi njegovih obožavatelja ili vam je već dosta slušanja o blagotvornim svojstvima kokosovog ulja, postoji još mnoštvo prirodnih hidratantnih i hranjivih ulja koja možete isprobati. Ova prirodna ulja za tijelo štite kožu, vrlo su pristupačna i možda upravo ono što nedostaje vašoj beauty kolekciji proizvoda za njegu kože.

ULJE AVOKADA ZA PROIZVODNJU KOLAGENA I OMEKŠAVANJE KOŽE

Znamo da su masti avokada jedan od najzdravijih izbora u našoj prehrani, ali uljna verzija ovog tropskog voća podiže ​​njegu kože na novu razinu.

Bogat umirujućim za kožu vitaminom E, jestivo ulje koje se ponekad koristi u kuhanju, naširoko koristi za smirivanje lakših opeklina kože te za omekšavanje grube i ispucale kože.

Zdrava doza vitamina A također pomaže u povećanju proizvodnje kolagena za sjajan i mladenački izgled kože.

najbolja-prirodna-ulja-za-tijelo-mamaklik.jpg

ULJE JOJOBE SPADA MEĐU NAJPOPULARNIJA ULJA ZA TIJELO

Čest sastojak u hidratantnim losionima i kremama, ulje jojobe je jedno od najpopularnijih ulja. Cijenjeno je zbog svoje snage hidratacije.

Izvlači se iz sjemena pustinjske biljke jojobe i ima sastav sličan sebumu – ulju koje ljudska koža prirodno luči.

Ako imate suhu kožu, ulje jojobe može uravnotežiti njenu vlagu te djelujući i kao zamjena i kao dopuna sebumu pomoći vašoj koži da proizvede optimalnu razinu ulja.

Preporučuje se nježno utrljavanje nekoliko kapi ulja u kožu lica, usana te cijelog tijela za optimalnu hidrataciju. Isprobajte ovaj prirodni tretman ako vaša koža već nije prirodno masnija jer ulje jojobe može još i više povećati njen sjaj.

ULJE SLATKOG BADEMA UMIRUJE KOŽU

Ovo organsko ekstra djevičansko bademovo ulje bez konzervansa je lagano, hladno prešano ulje hvaljeno zbog svoje protuupalne snage i omekšavanja kože, što znači da ovaj prirodni ovlaživač ne samo da umiruje nadraženu kožu, nego se i vrlo brzo upija kako bi se izbjegao mastan trag.

Također je bogato hranjivim masnim kiselinama, pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože te obnavljanju onih oštećenih kad se nanosi u tankom sloju.

Ulje slatkog badema se koristi i kao prirodno sredstvo za uklanjanje šminke. Samo dodajte nekoliko kapi na vaticu i uklonite dnevni make-up.

najbolja-prirodna-ulja-za-tijelo-mamaklik.jpg

MASLINOVO ULJE SMANJUJE OŽILJKE  I ŠTITI KOŽU OD TOKSINA

Ekstra djevičansko maslinovo ulje je možda najpoznatije ulje u kuhanju, ali to ne znači da ne bi trebalo biti hvaljeno zbog svojih brojnih beauty prednosti.

Puno je vitamina i antioksidansa koji čine tijelu dobro, čak i kada se samo primijeni na površini kože. Utrljavanje ulja u kožu pomaže da se umanji šteta od ožiljaka i prištića zahvaljujući dozi vitamina E.

Osim toga, budući da maslinovo ulje prodire duboko u kožu, ono hidratizira i štiti stanice kože od izlaganja smogu i drugim toksinima.

Čak i ako je vaša koža prirodno masna, ne morate protjerati ovo ulje u kuhinju – samo ga koristite dok je vaša koža još vlažna kako bi se u potpunosti upilo bez ostavljanja tragova.

ULJE PLODA DIVLJE RUŽE REVITALIZUJE KOŽU

Nije najistaknutije ulje na polici, ali ulje ploda divlje ruže je iznimno učinkovito u njezi kože. Bogato esencijalnim masnim kiselinama (kao što je omega-3) i antioksidansa, ovo hladno prešano ulje ne samo da hidratizira kožu, nego je i revitalizuje.

Dio sastava je i vitamin A, vrlo učinkovit u borbi protiv starenja, a ulje je puno vitamina C koji stimulira proizvodnju kolagena za svjež mladenački izgled.

Ako je vaša koža prirodno masna, ne morate bježati od dodavanja ulja ploda divlje ruže u svoj beauty režim: ovo ulje prodire u kožu brzo, bez ostavljanja masnog taloga pa možete zadržati mat izgled kože.

najbolja-prirodna-ulja-za-tijelo-mamaklik.jpg

ULJE SJEMENKI MRKVE SPADA MEĐU ULJA ZA TIJELO SA ANTI-AGING EFEKTIMA

Hladno prešano ulje sjemenki mrkve (nemojte ga zamijeniti s eteričnim uljem) je izvor vitamina A koji se lako upija, što ga čini umirujućim izborom za prirodnu anti-aging njegu kože.

Ulje je izvađeno iz sjemena mrkve i ima neke od istih svojstava kao i eterično ulje – poput sposobnosti da liječi rane i ozljede na koži.

Budući da su eterična ulja agresivna za uporabu na koži ako se ne miješaju s primjerice kokosovim ili maslinovim uljem, izaberite hladno prešano ulje mrkve za jednostavnu i sigurnu hidrataciju kože.

Izvor: Journal.hr

Prirodna njega kože ljeti: Blistav ten bez sunčevih fleka i pjegica

Sprej za telo: Body Mist–Tvist na vašoj koži donosi magiju leta

Nega kože u trudnoći i nakon poroda: Koje sastojke izbegavati a šta koristiti za lice, telo i strije