6 razloga zašto Jennifer Aniston s 50 godina izgleda mlađe

6-razloga-zašto-Jennifer-Aniston-s-50-godina-izgleda-mlađe-1.jpg
Getty images

Zvijezda “Prijatelja” Jennifer Aniston ove je godine napunila 50 godina, što se prema njenom izgledu nikada ne bi moglo zaključiti jer zaista izgleda mlađe.

Časopis People s razlogom ju je dvaput proglasio najljepšom ženom na svijetu, a Jennifer Aniston mladolik izgled ne može zahvaliti samo genima već i dobroj brizi o koži. Evo zašto i s 50 godina izgleda mlađe – ovo su njeni najbolji beauty trikovi…

1. Opsjednuta je gadgetima za njegu kože

“Prije desetak godina sam bila na laserskom tretmanu lica čiji je efekat potrajao oko mjesec dana. Bio je preagresivan i tad sam shvatila da to nije za mene i da takvi tretmani više oštećuju kožu nego što je njeguju”, ispričala je u jednom intervjuu za Vogue te je otkrila kako sada preferira kućne tretmane s gadgetima poput dermalnih rollera (masažera za lice).

.2 Jedan dan u sedmici posvećuje njezi kože

“Nedjelja je moj spa dan”, otkrila je za Shape“Tada obično radim piling, koristim masku za lice i dobro se hidratiziram.” Ovako je opisala svoj spa dan nakon kojeg se, kako kaže, probudi s najljepšom i najsjajnijom kožom.

3. Ima saunu u kući što joj pomaže da izgleda mlađe

Da redovan odlazak u saunu može imati brojne prednosti za kožu otkrila joj je njena kolegica iz serije “Prijatelji” Courtney Cox pa je Jennifer odlučila ugraditi saunu u svojoj kući.

6-razloga-zašto-Jennifer-Aniston-s-50-godina-izgleda-mlađe mamaklik.jpg

“Nema boljeg načina za detoksifikaciju i pomlađivanje kože. Nekoliko puta sedmično nakon teretane odmaram u sauni, a rezultati su nevjerovatni”, ispričala je u intervjuu za Shape.

4. Kune se u zaštitni faktor

Ako vam do sada već nije postalo jasno da je korištenje krema sa zaštitnim faktorom ključno za održavanje mladolikog izgleda kože, možda vas u to uvjeri Jennifer Aniston.

“Posljednjih nekoliko godina izbjegavam sunčanje i prije svakog izlaska iz kuće nanosim kremu sa zaštitnim faktorom”, otkrila je za Forbes.

Za bronzani ten koristi kremu za samotamnjenje, što je otkrila u intervjuu za Vogue.

5. Njena omiljena “čarobna” formula za ljepotu su spavanje i voda

Uprkos brojnim preparatima za njegu kože koje korist, Jennifer je uvjerena da svoj mladolik izgled ponajviše može zahvatili snu i hidratizaciji.

“Pokušavam svako veče odspavati barem osam sati i popiti barem dvije litre vode tokom dana”, otkrila je za Forbes.

6. Doručkuje vitamin C što doprinosi da izgleda mlađe

Osim na koži, vitamin C koristi i u hrani.

“Svako jutro popijem shake od proteinskog praha, špinata, maca praha, bobičastog voća i vitamina C u prahu”, otkrila ja za Shape.

Izvor: index.hr/Lj&Z

Beauty rutina prekrasne Jennifer Lopez u 4 jednostavna koraka

Poznate dame koje su postale mame u četrdesetim!

Otkriveni organski sastojci kreme koju Nicole Kidman koristi umjesto botoksa – Jedan je pomalo bizaran