Šta da radite ako se vaš muškarac ponaša kao “mamin sin”?

Mamin sin se ponaša sa ženom kao da mu je majka: očekuje da će mu popustiti u svemu i zadovoljiti sve njegove potrebe. Ovakvo bi ponašanje trebalo da zaustavite.

sta-raditi-ako-se-muz-momak-ponasa-kao-mamin-sin-mamaklik.jpg

Ako je muškarac blizak svojoj majci, poštuje sve žene i njihova mišljenja. Sa druge strane, uvijek je teško i tužno kada čovjek nije u stanju da napravi nijedan korak bez roditelja. Protiv toga se morate boriti, a evo i kako!

#1 Ne podliježite njegovim provokacijama, ubjeđenjima i zahtjevima

Mamini sinovi se ponašaju sa ženom kao da im je majka: to jest, očekuju da će im popustiti u svemu i zadovoljiti sve njihove potrebe. Zaustavite ovo odmah.

Objasnite mu da mu niste majka i da nećete skupljati čarape za njim u stanu. Pokažite karakter.

Sa majkom se može ponašati kao petogodišnje dijete, ali sa vama to ponašanje neće uspjeti. Uporno zanemarite sve podvale i provokacije.

#2 Ne pristajte da živite sa njegovom mamom

Prelazak u njenu kuću je loša ideja. Življenjem pod istim krovom, ne mogu se izbjeći porodični sukobi, manje svađe i druge poteškoće.

Vama će u ovoj situaciji biti neprijatno više nego bilo kome: na kraju, vaš muškarac će uvijek zauzeti stranu svoje majke. Uvijek ćete biti krivi.

Ako još ne možete da priuštite sopstveno stanovanje, a njegova majka vas srdačno pozove, uljudno odbijte. Odložite ideju da živite zajedno dok finansijski niste spremni.

#3 Izbjegavajte sukobe sa njegovom majkom

Vaš zadatak je da njegovu majku učinite saveznikom, a ne neprijateljem. Zato je ne napadajte optužbama i prigovorima i ne odbijajte da komunicirate s njom. Budite strpljivi.

Pokažite poštovanje prema njegovoj majci i ne odbijajte da komunicirate sa njom. Uljudno slušajte njene savjete i ne obazirite se na njene opaske.

Ako vas posjećuje jednom mjesečno – nije problem, ako želi da vas posjećuje svakog dana – mirno nagovijestite da posjete moraju biti odložene.

#4 Ne dopustite da svekrva odluči umjesto vas

Jedna je stvar kada njegova majka izrazi svoje mišljenje ili pruži mudre savjete. I sasvim drugo – kad ona odlučuje umjesto vas.

Nikada nemojte dozvoliti da se njegova mama miješa u vaš odnos.

Velike kupovine, roditeljstvo, odmori i posebno nesuglasice – o takvim pitanjima treba da odlučujete samo vi i vaš izabranik.

Izvor: Ženski magazin/Ljepotaizdravlje.ba

Snaha i zet kao nova djeca

Osam tipova svekrva: Koja je vaša?