Vozač autobusa puštao dječje pjesme preko razglasa: Cijeli autobus uspavljivao bebu

Photo: Novosti.rs

Ivan Filipović (40), koji je bio za volanom autobisa na liniji 511 u Beogradu, zbog jednogodišnje putnice pustio muziku. Mala Milica prestala da plače, svi aplaudirali

Razbole se lisica, suši se ko grana… Stihovi ove pjesme odjekivali su u utorak oko 19 sati u autobusu na liniji 511. Kako bi smirio bebu koja je duže vrijeme plakala, vozač autobusa Ivan Filipović (40) pustio je preko razglasa veselu dječju melodiju. Nesvakidašnji gest pozdravili su putnici, koji su aplaudirali šoferu i, istovremeno, jednogodišnjoj Milici pjevali pjesmu.

Zadivljena pažnjom vozača, Beograđanka Ana Maksimović, mama male Milice, pohvalila ga je na društvenim mrežama. Zato su u srijedu svi pričali o ovom ljubaznom čovjeku koji je mnogima vratio vjeru u ljude.

– Tolika se prašina digla, a ja sam uradio samo sitnicu – kaže, za “Novosti”, Ivan Filipović, koji već 15 godina radi za volanom, a tri godine kao vozač u javnom gradskom prevozu.

– I ja imam bebu, Maksima koji ima godinu i po. Znam kako je teško smiriti dijete kad se zaceni. Plakalo je desetak minuta, i majka nikako nije uspijevala da ga umiri. Nije bilo gužve, klima-uređaj je bio uključen na 25 stepeni, ali beba je bila nervozna. Kad sam primijetio da se i majka unervozila, jer nije uspijevala da je umiri, preko razglasa sam pustio pjesme s kojima uspavljujem svog Maksima. Telefon mi je pun dječjih melodija, ali sam odabrao “Razbole se lisica”, jer je mom djetetu omiljena, a delovala je i na bebu u autobusu.

Ana Maksimović (36), Miličina mama, kaže da zna koliko je naporan posao vozača i da ovakav gest nikad ne bi očekivala.

– Milica je navikla na prevoz jer se često vozimo autobusom – priča Ana. – Ipak, te večeri, kad smo se vraćali sa Ade Ciganlije, počela je da plače, a poslije nekoliko stanica bukvalno da urla. Plakala je bez prestanka, a mene je već počela da hvata panika. Nisam znala šta da radim.

Kad se preko razglasa u vozilu začula poznata melodija, svi putnici, pa i ona, bili su u šoku.

– Milica je odmah prestala da plače. Onda su svi počeli da aplaudiraju vozaču, a Milica je počela da se smije i igra – kroz osmijeh govori Maksimovićeva.

Kad je počela pjesma “Slon lepotan dodolan”, putnici u autobusu su pjevali. Sljedećih pet stanica dječje pjesme su odzvanjale autobusom javnog gradskog prevoznika.

Novosti.rs