Fitnes inspiracija: Evo šta rade slavne mame kako bi ostale u formi

Ove slavne mame poznate su po svojoj fantastičnoj figuri koju su zadržale i nakon što su dobile djecu. Naravno, one imaju lične trenere i nutricioniste, ali prije svega imaju žestoku volju i naporno rade na tome da izgledaju dobro. Ovo su njihove ideje za vježbanje:

Christy Turlington

Supermodel, aktivistkinja i mama dvoje djece, u svojim četrdesetim redovno trči maratone u New Yorku, Bostonu i Londonu. Pokrenula je i neprofitnu organizaciju “Every Mother Counts” koja je posvećena sigurnoj trudnoći i porođaju za svaku majku širom svijeta.

U intervjuu za Hello magazin objasnila je da je konačno shvatila šta treba da integriše u svoj dan: “Džoging je dio moje svakodnevice. Pošto je moj glavni posao vezan za “Every Mother Counts”, tako nalazim vrijeme za trening. Nekad sam bila strastven pušač, pa sam vrlo sretna što imam sposobnost da trčim. Učestvovala sam na Chicago maratonu i osjećala se tako zdravo i fit. Inače, samo odbacim djecu u školu i odem na džoging.

Gwen Stefani

Trbušnjaci Gwen Stefani nas obaraju s nogu od naših tinejdžerskih dana. Od kako se pojavio prvi spot njenog matičnog benda No Doubt, prije dvadesetak godina, žene širom svijeta gotovo opsesivno “broje” pločice na njenom abdomenu.

Poznata pjevačica i mama tri dječaka živi je dokaz da poslije trudnoće ne morate da skrivate svoj stomak. Stefani je otkrila u intervjuu za Entertainment Tonight da je njen novi trener zapravo njen dečko Blake Shelton. Kako god, “nema sumnje” (No Doubt) da bez ciljanih vježbi za trbušne mišiće nema ni pomaka.


Predlažemo vam Fitnes izazov: 7 minuta vježbanja u 7 dana za VITAK STRUK! (Klik na link!)


Britney Spears

britney spears work bitch music video gifs

Ova pjevačica svijesna je toga da su ples i naporni treninzi sastavni dio njenog posla i karta za uspjeh. Spears je pokazala svoje trbušnjake još na početku karijere. Danas je mama dva dječaka, a maleni bikini joj stoji kao da je u ranim dvadesetim. Tajna uspjeha? Snažna volja. Sjetimo se samo njenih emocionalnih krahova i šišanja na nulu, koje su propratili svi svjetski tabloidi. I zapuštene figure poslije toga. Voljom i jakim treninzima vratila je psihofizičku ravnotežu i zanosan izgled.

Jessica Simpson

“Hodam 5 kilometara dnevno”, rekla je američka pjevačica, glumica i modni dizajner Jessica Simpson za portal PopSugar. “Čak i moji klinci vole duge šetnje po susjedstvu. Kad se ganjamo i trčimo po našem dvorištu to nam dođe kao vježba za sve!” (Ne morate biti slavna osoba da znate koliko kalorija troši trčanje za mališanima)

Hilaria Baldwin

Ako odete na Instagram profil Hilarie Baldwin, joga instruktorke i supruge poznatog glumca Aleca Baldwina, dobićete bezbroj ideja kako da uključite svoju djecu u režim vježbanja. Hilaria izvodi takozvane “Mo-ga”(mom yoga) vježbe sa svojim mališanima, koje mogu mogu biti jako zabavne. Nedavno je rodila četvrtu bebu, ali je praktikovala jogu i tokom trudnoće od čega je, kako kaže, imala mnogostruke koristi.

https://www.instagram.com/p/Bif54KxBNmz/?taken-by=hilariabaldwin


Pročitajte još: Vježbanje u trudnoći: Koje su prednosti i koje vježbe treba izbjegavati


Hilary Duff

“Oslanjam se na vježbe koje mi priređuje stvaran život – svakodnevno nosam sina koji nije ni malo lagan”, izjavila je svojevremeno holivudska slatkica Hilary Duff u intervjuu za Shape magazin. Na jednoj od Instagram fotkica ove glumice vidimo dvojac koji izgleda kao da se priprema za porodičnu cirkusku tačku.

Michelle Obama

Bivša Prva dama SAD poznata je po iznimno ranim jutarnjim treninzima, jer počinje da vježba u 4:30 ujutro. Michelle uživa i u vožnji biciklom sa svojim kćerkama.


Preporučujemo: Savladajte tehnike rolanja, biciklizma, brzog hodanja i plivanja uz savjete Dr Feelgooda


Tori Spelling

Džongliranje sa četvoro djece i pronalaženje vremena za fizičku aktivnost nije jednostavan zadatak, ali je holivudska glumica i mama petoro djece Tori Spelling pronašla rješenje: Porodične vježbe.

Ova mnogočlana porodica je upisala poznati Bas Ruttenov program vježbanja, specijalizovan za mješovite borilačke vještine, jiu-jitsu, kardio trening i još mnogo toga.

“Svi treba da izbacimo našu negativnu energiju”, našalila se Tori za Us Weekly. “Klinci prate vježbice za djecu, beba se igra na podu, a suprug (Dean McDermott) i ja odrađujemo trening za odrasle.”

E.B.


Znate li koje su to poznate ličnosti sa stvarno velikim porodicama