Luckaste stvari koje rade umorne mame

Često se događa da mame spavaju tek nekoliko sati u komadu, pa nije ni čudno kad zbog umora urade neobične stvari. Donosimo vam izjave mama koje su otkrile kakve su sve luckaste stvari napravile zbog manjka sna i koncentracije

Novim majkama nedostaje sna! To je tako. Kad novorođenče dođe kući, prilagođavate se njegovom ritmu, što znači da ćete rijetko ‘uloviti’ više od par sati sna. Umorni ste, teže se koncentrišete na stvari koje radite i dezorijentisani ste. Mame na portalu The Bump podijelile su svoja komična iskustva i najluđe stvari koje su napravile zbog hroničnog umora, prenosi Klokanica.hr:

“Uzela sam mobilni telefon i stavila ga mom sinu u usta, misleći da je bočica.” – Celissa K.

“Imam blizance i slučajno sam im zamijenila odjeću. Kćerki sam obukla u robicu od sina, a sinu u robicu od kćerke.” – Tiffany K.

“Bacila sam platnenu pelenu, za koju sam mislila da je mokra, u korpu za prljav veš. No, pelena je bila pokakana i sve se razmazalo. Fuj!” – Jacquelyn P.

“Nakon što sam stavila starije dijete i bebu u auto, sjela sam na prednje sjedište, pogledala prema dole i shvatila da sam naopako obukla hlače.” – Megan M.

“Zvonio je telefon i ja sam se uporno pokušavala javiti na baby monitor. Par puta sam to ponovila i nije mi bilo jasno zašto telefon ne radi dok mi suprug nije sugerisao gdje griješim.” – Amanda S.

“Zaspala sam dok sam imala priključenu električnu izdajalicu. Nakon 45 minuta, bradavice su izgledale grrrozno.” – Christine S.

“Išla sam oprati zube i na četkicu sam stavila tečni sapun umjesto paste za zube. Na sreću, shvatila sam šta sam napravila prije nego što sam četkicu stavila u usta.” – Courtney J.

“Suprug i ja samo odlučili po prvi put izaći na večeru sa kćerkom. Dok sam se pokušavala obući, kći je imala napad bijesa. Kad smo došli u restoran, primijetila sam čudne poglede i shvatila da sam zaboravila obući potkošulju ispod prozirne košulje. Vidjelo se sve što nije bilo pokriveno grudnjakom. Suprug je rekao da je mislio da je to moj novi stil.” –  Kayla D.

“Mačka mi je skočila u krilo taman dok sam tonula u san. Promrmljala sam: “‘Vjerovatno si gladna, vrijeme je da te nahranim’ i pokušala sam je podojiti!” – Jessica S.

“Bilo je noći kad bih se probudila i mislila da je kćerka pored mene. Kasnije sam shvatila da sam ljuljala jastuk, a moja beba je čvrsto spavala u krevetiću.” – Angie G.

“Išla sam u policijsku stanicu da riješim neku papirologiju. Ušetala sam, položila bebu u autosjedalici pored mene na pod, popunila papire i otišla. Dok sam hodala prema autu, shvatila sam da sam zaboravila svoju kćerku! Bar je bila na sigurnom mjestu!” – Sharla H.

“Jednom sam sa suprugom ostavila sve namirnice koje smo kupili na blagajni. Trgovac nas je našao dok smo stavljali bebu u auto. Jedino što mogu reći je: bar smo se sjetili bebe!” – Megan W.