Komične reakcije roditelja sa interneta na popularne Beyoncine fotografije sa blizancima

Roditelji širom svijeta urnebesno su odreagovali na Beyoncine fotografije sa novorođenim blizancima, koje su u rekordnom roku postale najpopularnije slike Instagrama, dobivši 2 miliona lajkova u samo sat vremena.

Čim su na internetu osvanule prve glamurozne fotke jednomjesečnih blizanaca Rumi i Sir Cartera, koje su pjevačica Beyonce i rapper Jay Z dobili sredinom juna, duhovite mame i tate su na twitteru i facebooku postavili malo realističnije fotografije koje ilustruju sav taj “glamur” roditeljstva.

Takva reakcija bila je i očekivana, a roditeljska parodija na popularne fotografije je postala viralna.

Jedna mama je fotoaparatom ovjekoviječila borbu da zadrži svoje malene blizance u krilu, zamotana u šareno ćebe, koje je trebalo da predstavlja zamjenu Beyoncinu dekorativnu floralnu tkaninu. Poljsko cvijeće i drvena ograda u pozadini naglašavaju komičnu poruku ove mame.

Druga mama je ubola poentu dijeleći fotografiju na kojoj se vidi sva iscrpljenost roditelja novorođenih blizanaca.

Show na internetu podržao je i jedan tata, koji se odlučio za poziranje sa svojim blizancima pod pink plahtom, obučen u fluoroscentne kupaće gaće i havajsku košulju.

Na fotografiji ispod, povučena je paralela između ispoziranog i stvarnog majčinstva. Izraz lica anonimne mame tjera na smijeh i govori više od riječi. To nam je iskustvo svima poznato, a vjerujemo da ga je spoznala i sama Beyonce.

Ova mama nastoji da zadrži blažen izraz uz vrisku svojih dječaka, koji očito imaju pametnija posla (igru) i ne žele da sudjeluju u novonastalom viralnom cirkusu.

Mama koja je u umjetničkoj slobodi otišla korak dalje, ispozirala je sa dječjom Tutu suknjicom na glavi i iskarikiranom facijalnom ekspresijom. Vjerovatno je računala na to da napućene usne i pretjerivanje u detaljima na komičan način oslikavaju ekstravagantne i ponekad pretenciozne nastupe javnih ličnosti. 

Vesela mama koja je pomoću photoshopa napravila svoju verziju popularne fotografije:

Nisu svi roditelji bili u fazonu parodije, neke mame izgledaju jednako blaženo kao Beyonce na originalnoj fotografiji. Ova mama konstatuje kako su obe pod uticajem oksitocina, hormona ljubavi i sreće.

Ako je – kako kažu – imitacija najiskreniji oblik laskanja, onda u ovom slučaju možemo biti sigurni da je svijet potpuno očaran malenim blizancima i lijepom Beyonce.

Photo: globalnews.ca