Kozmetika “Milo” – kreativnost i humanost kao formula za uspjeh

 

Kako je nastala ideja o prirodnoj kozmetici „Milo“

Kada se vratimo 10 godina unazad možemo vidjeti Miličinu radoznalost usmjerenu ka ljekovitim biljkama i svrstavanjem istih u kozmetičke proizvode. Nakon mnogo učenja i prakse nastala je Milo prirodna kozmetika, ali tek dolaskom Darije i Jelene započinje prava priča.

„ Da nema Milice Šolaje ne bi bilo ni jednog sapuna. Ona je ta koja je kao veliki poznavalac biljaka napravila kombinaciju sapuna za različitu namjenu. Darija Todić je članica udruženja “Iskra”, žena oboljelih od karcinoma dojke i prirodna kozmetika ju je počela zanimati nakon oboljenja. Uz Milicu je naučila način proizvodnje i zajedno sa članicama Iskre podržava Milo. Jelena Đilas je osmislila pakovanja koja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i zaslužna je za izgled i kombinaciju šumećih kugli.“ – poručuju nam idejni tvorci ove kozmetike.

 

Milo se prvi put predstavio Banjaluci 8. marta ove godine, ali je vrlo brzo zahvaljujući dobrim preporukama stekao mnoštvo zadovoljnih korisnika. Kako se kozmetika bazira na maslinovom ulju i na kokosovoj masti, u našim proizvodima koje izrađujemo, uvrstile smo i biljke koje su uzgojene na Mauricijusu.

Sastojci koji se koriste u izradi?

Iako volimo egzotiku, Milo ipak voli svoje podneblje te dajemo veliki akcent gospodinu nevenu, gospođici kamilici i hajdučkoj travici. Kombinacijom maslinovog ulja i biljaka poput klinčića, cimeta, kurkume, ruzmarina, crnog čaja i već spomenutih nevena i kamilice, sapuni nastaju hladnim procesom te takav proces sapunifikacije zahtijeva najmanje mjesec dana sušenja. Važno mjesto u našim sapunima zauzimaju aktivni ugalj, glina, kozije mlijeko, med i ostali sastojci namijenjeni pilingu Vaše kože.

Šta sve imaju u ponudi?

  • sapuni
  • melemi
  • dezodoransi
  • paste za zube
  • balzami za usne
  • kreme
  • šumeće kugle

Melem je posebna priča zahvaljujući prirodnom vosku i maceratima od ekstra djevičanskog maslinovog ulja koji u kombinaciji sa nevenom, kamilicom, hajdučkom travom, kantarionom, ruzmarinom i smiljem čini čuda za Vašu kožu, a kada se macerat od narandže i kokosove masti spoji, nastaje lip balm. Dezodoransi su rađeni na bazi kokosove masti i ne sadrže teške metale, te samim tim nemaju štetno dejstvo na kožu. Nestandardni oblik našeg dezodoransa koji se aplicira drugačije nego drugi dezodoransi, zahtijeva posebnu upotrebu koju ćete najbolje individualno odrediti. Na Milo facebook stranici možete naći fotografije i sve ostale informacija o našim proizvodima i aktivnostima. Ove godine Milo je ponosno predstavila svoju kozmetiku na Sajmu za Djecu i Porodicu koji se održao u dvorani Borik u Banja Luci, 20. i 21.maja 2017., štand je bio jako posjećen te se „Milo“ zahvaljuje organizatorima Sajma za djecu i porodicu.