Ljubav je i dalje živa, Klepetan se vratio Malenoj sa šest dana zakašnjenja

Petnaestu godinu zaredom, Klepetan je sa šest dana zakašnjenja stigao u gnezdo svoje dragane Malene u Brodskoj Varoši, u Hrvatskoj. Tako se nastavila jedna od najslađih ljubavnih priča para roda, a takođe nema više razloga ni za zabrinutost Stjepana Vokića, koji o Malenoj brine već 15 godina, od kada joj je povređeno krilo.

Vokić je ovih dana bio zabrinut za sudbinu Klepetana koji nikako nije dolazio, a s obzirom na to da je reč o rodi mužjaku u poznoj dobi, očekivalo se i da se više nikada ne pojavi.

Ovo je bila prva godina da je Klepetan toliko kasnio jer je obično dolazio 24. marta, a samo jedne godine 28. marta.

Nakon šest dana kašnjenja, Klepetan se ipak pojavio i nešto posle podneva stigao na svoje odredište.

Čim ga je ugledala, Malena mu je doletela u susret, a nakon pozdravljanja kljunovima, legao je da se malo odmori.

Slavonac Vokić je pre 15 godina pronašao ranjenu rodu koja više nije mogla da leti na jug i dao joj je ime Malena, a ubrzo nakon toga počeo je da je posećuje Klepetan.

Svake jeseni Klepetan je ostavljao Malenu i odlazio za Južnoafričku Republiku, a ceo region je željno očekivao proleće i povratak Klepetana.

Klepetan se uredno vraćao u ljubavno gnezdo svojoj dragoj, koja ga je čekala i odbijala sve mužjake koji su joj se u međuvremenu udvarali.

Inače, Klepetan i Malena su za sve ove godine na svet doneli 54 potomka.

Juče je bio poslednji dan kada se mogao očekivati Klepetanov povratak.

Iako je nada da će se pojaviti bila gotovo izgubljena, Klepetan je, ipak, nešto pre zalaska sunca, sa šest dana zakašnjenja, sleteo u gnezdo svoje Malene.

Ljubavi Klepetana i Malene nije kraj.

Izvor: RTS