Mama intervju – Lana Klingor Mihić

DIVNE LANE KLINGOR-MIHIĆ SE SJEĆAMO JOŠ DOK JE PJEVALA  U POZNATOM BENDU ET, ZATIM JE BILA PR  U ZKM-U, POBJEDNIK MASTERCHEFA HRVATSKE, DANAS JE VLASNICA PR AGENCIJE “KLINKA”, ZASTUPNIK BRENDA “IVICA I MAJICA” ZA HRVATSKU, TE ZAŠTITNO LICE NEKOLIKO BRENDOVA U HRVATSKOJ. IZNAD SVEGA – MAMA 3 DIVNE CURICE.

Mamaklik: Kada počinje a kada završava Vaš dan?

Lana: Uh… počinje u 7h, završava oko ponoći.

Mamaklik: Koji vam je nadraži dio dana?

Lana: Nije određeno. Često ovisi o raspoloženju, rasporedu… No, maženje s djecom nakon kupanja, prije spavanje je uvijek najljepše provedeno vrijeme.

Mamaklik: Imate li vremena za sebe i kako ga provodite?

Lana:  Vrlo malo. Usudila bih se reći da se više ni ne sjećam toga. No, svi tebamo odmor od svakodnevice, trebamo vrijeme za sebe. Volim otići u kino sa prijateljicama, trčati po bundeku, otići na yogu ili na masažu, frizeru… Bar jedno od toga, jednom mjesečno.

Credit to Mario Poje

Mamaklik: Vaše vrijeme sa djecom izgleda…?
Lana:  Kao iz nekog filma, u kojem roditelj ima puno djece. J Ponekad je to nevjerojatan kaos, ne znaš tko koga naganja, zašto, tko zašto plače, tko treba piškit a tko kakit. J Ali je predivno. Imati troje djece je jako teško ali vrijedi svake sekunde.

Credit to Igor Šoban

Mamaklik: Kako ste odreagovali kada ste saznali da ste u drugom stanju?

Lana:  Koji put, od tri?  Zaista različito. Prvi puta mi nije bilo svejedno, jer sam od prve stotinke znala da ću biti samohrana majka. Bilo me strah, ali mi je i dalo odlučnost koju do tada nisam imala. Preokrenula sam svoj život u potpunosti, donijela teške ali zrele odluke i hrabro krenula u svoj novi život.

Mamaklik: Kako je prošla vaša trudnoća?

Lana:  Prva odlično, bila sam relativno mlada (27g) i dobila sam svega 8 kg. Radila sam do posljednjeg dana, noću učila kako bih završila faktultet i zaista sam odlično podnijela trudnoću.

Mamaklik: Kako biste opisali vaše prve dane sa bebom?

Lana:   Ne mogu usporediti prve dane s prvom bebom, kada ništa ne znaš, svega te strah i preispituješ se za svaku stvar koju radiš) sa drugim i trećim djetetom. Naravno da je svaka mama puno opuštenija s drugim djetetom, a kamoli trećim, no ja sam zaista uživala u tim prvim danima. Ništa nije ljepše od tih prvih maženja, mirisanja, promatranja tog predivnog bića koje je u tebi raslo. Uvijek sam si osigurala mir i uživala u majčinstvu.

Mamaklik: Šta savjetujete drugim mamama?

Lana: Da ne googlaju previše, jer će samo biti nemirnije, nesigurnije i zabrinutije, da vjeruju svom majčinskom instinktu i da se drže one «pet baba, kilavo dijete».

Mamaklik: Kako uspjevate uskladiti posao/karijeru i porodicu?

Lana: Sad već kao od šale. U šali znamo reći, suprug i ja, da je naša peteročlana obitelj kao mala vojska. Iako, bilo je zaista zahtjevno sve to izdržati i posložiti, u tako kratkom periodu postaviti troje djece na noge, istovremeno se trudeći da ni jedan segment života ne trpi. No ja imam zaista sjajnog muža, koji mi je velika podrška na svakom mom koraku.

Mamaklik: Možete li sa našim mamama podijeliti vaš najdraži  a najbrži recept?

Lana: Tartar od tune: na sitne kockice narežite (sirovi) file tune (300 gr), dodajte sitno nasjeckati mladi luk (1 do 2 kom, ovisno o želji), 2 žlice Soya sosa, 3 žlice tamnog sezamovog ulja, 1 žlicu Mirina (japansko vino od riže, slatkastog okusa), 1 čajnu žličicu Sambala (azijski chilli umak), te pospite blago preprženim sjemenkama sezama. Servirajte uz toast. Nešto preeeeefino! Dobar tek!

Mamaklik: Vaš životni moto?

Lana:  “Kako radiš i kako živiš, tako će ti se i vratiti!”