SEKS NIJE TABU: 5 tipova žena od kojih možete naučiti sve o vezama i seksu!

SEKS-NIJE-TABU-5-tipova-žena-drugarica-od-kojih-možete-naučiti-sve-o-vezama-i-seksu.jpg

Kada sa bliskom prijateljicom razmjenjujete informacije o seksualnom životu, čini vam se da njoj to mnogo bolje ide? Ukradite cake od svojih prijateljica…

Bilo da li se radi o poznatom paru ili vašoj tek udatoj prijateljici, sa čijeg lica ne silazi osmijeh, zaključak je da većina nas previše razmišlja o tuđoj sreći i zadovoljstvu koje donosi seks.

Želimo da znamo šta drugi rade, na šta su sve spremni i da li smo, u poređenju sa njima, ”normalni”.

Ako niste spremni da druge pitate za njihove najintimnije tajne, podučićemo vas tehnici dekodiranja seksualnih veza drugih ljudi.

SEKS-NIJE-TABU-5-tipova-žena-drugarica-od-kojih-možete-naučiti-sve-o-vezama-i-seksu.jpg

Kada je seks u pitanju, evo nekih tipova žena čije biste ponašanje mogle da “kopirate”:

SEKS PROFIL DRUGARICE #1: “TIHA VODA”

Karakter

Ona je lojalna, umije da čuva tajne i više sluša nego što priča. Sigurna je u sebe, ali se ne nameće i u društvu rado prepušta drugima centralno mjesto.

Bez obzira na to da li se radi o velikoj ljubavi, flertu, početku ili kraju emotivne veze – ona nikada ne govori o svom seksualnom životu.

SEKS NIJE TABU: 5 tipova žena-drugarica od kojih možete naučiti sve o vezama i seksu!

Zbog čega uživa u seksu?

Ona je uspostavila sjajnu ravnotežu između privatnog života i društva koje je okružuje.

Time što pažljivo sluša druge, ona uči iz tuđih iskustava, a zahvaljujući tome što malo priča o sebi, uspijeva da stvori tajnu, intimnu vezu sa svojim partnerom.

Njeno samopouzdanje znači da se ničega ne stidi, a njen integritet omogućava joj da sa partnerom učini sve što poželi, a da se ne brine da će to neko sutra da sazna.

Šta možete da naučite od nje?

Nemojte mnogo da pričate. ”Uvođenje” previše ljudi u sopstveni seksualni život može da uništi osjećaj intimnog zajedništva s partnerom.

Po nepisanom pravilu, žene obično prijateljicama povjeravaju sočne detalje ako se radi o kratkotrajnoj, ali ćute ako su u ozbiljnoj vezi.

Ako imate namjeru da svog partnera predstavite prijateljicama, sigurno nećete željeti da one znaju njegove tajne strasti.

Naravno, ima trenutaka kad osjećate potrebu da se povjerite. Tada pažljivo izaberite prijateljice kojima najviše vjerujete.

SEKS PROFIL #2: MAČKA SA 9 ŽIVOTA

Karakter

Ona je upravo ostala sama i gotovo izgubila želju za životom u burnoj, bučnoj i iscrpljujućoj vezi. Cijelo okruženje znalo je da je njen muškarac pogrešan, ali su mnogi odavno odustali od savjetovanja.

A onda, na veliko iznenađenje svih, ona uspijeva da se izvuče! Već za nekoliko sedmica potpuno je regenerisana – izgleda mlađe bar pet godina, nosi novu frizuru i zrači optimizmom.

Zbog čega uživa u seksu?

Nakon što je bila u dugoj, lošoj vezi, ona ponovo otkriva zadovoljstvo u jednostavnom seksu bez obaveza.

Trenutno uživa u slobodi, a nova veza je posljednje što želi. Osim povjerenja i dostojanstva, spremnost za rizik i odbijanje jesu osnove sjajnog seksa.

Zato je ova žena odlično ”opremljena” – ona nema šta da izgubi i ne želi da se neko u nju zaljubi (samo da ga privuče!), zbog čega se ponaša ”odvažno”.

SEKS NIJE TABU: 5 tipova žena-drugarica od kojih možete naučiti sve o vezama i seksu!

Šta možete da naučite od nje?

Posmatranje prijateljice koja je povratila svoju slobodu može da djeluje pomalo deprimirajuće i da izazove zavist, posebno ako ste u dugoj vezi koja počinje da vas zamara.

Međutim, osobe koje su iskusile ovaj oblik transformacije mogu mnogo čemu da nas nauče. Za početak, posmatrajte na koji se način vaša prijateljica zabavlja.

Većina nas ponekad previše ozbiljno doživljava seks.

Bez obzira na to da li ste u braku ili se tek kratko zabavljate sa nekim – ne mora baš svako seksualno iskustvo da bude ”duboko”.

Treba da prihvatite činjenicu da seks ne mora uvijek da vodi ka nekom cilju, niti da znači nešto trajno.

SEKS PROFIL #3: ROĐENA POBJEDNICA

Profil ličnosti

Godinama ste gušili osjećaj ljubomore posmatrajući prijateljicu koja, bez naročitog napora, niže uspjeh za uspjehom u svim oblastima života.

Sada je pred udajom za muškarca koji je oličenje svega što i vi želite od muškog roda.

Zbog čega uživa u seksu? Zbog toga što je usred nove, ”magične” veze.

Moguće je zabavljati se sa nekim pet godina, onda se vjeriti i pomisliti: ”Nisam ni sanjala da možemo ostvariti dublji odnos, ali i to je moguće.”

Generalno, prelazak na novi nivo u vezi, u ovom slučaju uz fokusiranje na zajedničku budućnost, zaista može da učini seks intenzivnijim.

Šta možete da naučite od nje?

Nema razloga za paniku, pa i ako je vaš seksualni život skrenuo sa pravog puta. Moguće je riješiti sve probleme u vezi i spriječiti raskid.

Čak i seksualni život ”rođene pobjednice” neminovno će prolaziti kroz uspone i padove. Na njenom prstu će možda blistati prsten, ali nemojte ”pucati” od ljubomore, već budite uz nju.

SEKS NIJE TABU: 5 tipova žena-drugarica od kojih možete naučiti sve o vezama i seksu!

U budućnosti, ona će izroditi djecu, usklađivaće poslovni život i porodične obaveze, a kada stvari u seksu krenu naopako, biće joj potreban neko kome će se povjeravati.

PROFIL #4: SEKS-ISTRAŽIVAČ

Karakter

Ona je zabavna, duhovita, komunikativna i uvijek u centru pažnje. Razumljivo, ona je i osoba kojoj ćete se okrenuti kada se zaželite ludog provoda.

Istovremeno, zbog nje se osjećate kao deprimirana usjedilica, jer nijedna njena veza sa muškarcem ne traje duže od pola godine i uvijek je sa ”nekim novim”.

Ona je ”isprobala” muškarce svih životnih doba i profila – biznismene, profesore, studente, razvedene, mlađe i mnogo starije od sebe.

Svaki od njih brzo ”sagori”, ali se ona uvijek iz svega toga izvlači nepovrijeđena i u naručju novog muškarca.

Zbog čega uživa u seksu?

Energičnost, strastvenost i želja jesu njene osnovne karakteristike, a upravo to je ono što je neophodno za ”vruć” seksualni život.

Svi smo iskusili uzbuđenje i seksualni zanos na početku veze, kada još flertujemo, upoznajemo se, pažljivo se dotjerujemo, izlazimo.

Sa svakim novim muškarcem, ovaj tip žene prikuplja iskustvo i uči nove trikove koje primjenjuje u narednoj vezi.

SEKS NIJE TABU: 5 tipova žena-drugarica od kojih možete naučiti sve o vezama i seksu!

Ona je u konstantnom stanju uzbuđenja, ali je istovremeno i veoma oprezna.

To što ide iz veze u vezu ne znači da nema dostojanstva ili samopoštovanja, već da je rođeni istraživač, uvijek u potrazi za nečim novim i boljim.

Šta možete da naučite od nje?

Optimizam!

Bez obzira na to da li ste sami ili u vezi, važno je da seksu pristupate otvoreno i optimistično.

Nažalost, većina nas u seks unosi pretjeranu opreznost i zabrinutost, što nesumnjivo opterećuje i isključuje mogućnost da se u njemu uživa.

Većina žena koje često mijenjaju muškarce svaki put pomisli: ”To je to!”. Iako takvo ponašanje izaziva negativne reakcije okoline, ove žene ostaju otvorene za muškarca i stiču iskustvo na osnovu kojeg će na kraju prepoznati pravog.

SEKS PROFIL #5: VJEČNA LJUBAV

Karakter

Ona i njen partner toliko su dugo zajedno da niko ne može da se sjeti kada je ta veza uopšte počela.

Zbog postojanosti veze, smirenosti i zrelosti koja odlikuje ovu ženu, ona je osoba kojoj uvijek možete da se obratite u kriznim trenucima.

Ona je bila prva iz vašeg društva koja se vezala za jednog muškarca, dok su se svi ostali zaljubljivali, raskidali, plakali joj na ramenu, objavljivali vjeridbe, pa ih ubrzo raskidali.

Za sve to vrijeme, ona je ostala čvrsto uz svog muškarca – pozitivna, zadovoljna i ispunjena.

SEKS NIJE TABU: 5 tipova žena-drugarica od kojih možete naučiti sve o vezama i seksu!

Zbog čega uživa u seksu?

Ona i njen partner odavno su prestali da igraju igre i dovoljno vjeruju jedno drugom da mogu da eksperimentišu i otkrivaju sve tajne svoje seksualne prirode.

Većina psihoterapeuta vjeruje da seksualni život partnera koji su u dugoj vezi može s vremenom da se poboljša, te da se pogrešno vjeruje da je seks zanimljiv samo na početku veze, kada partneri upoznaju jedno drugo.

Istina je baš suprotna – tek kada partneri dovoljno upoznaju tijela i potrebe jedno drugog i steknu međusobno povjerenje i sigurnost, u seksu može da se uživa bez rezerve.

Šta možete da naučite od nje?

Strpljenje i emotivnu zrelost!

Studije pokazuju da su parovi gotovo programirani da izgube interesovanje jedno za drugo već tokom perioda potrebnog da se izrodi dvoje djece.

To znači da seksualna želja i interesovanje obično počinju da opadaju poslije dvije i po godine.

Zapravo, tada počinje da opada nivo hormona koji je uzrokovao početnu, seksualnu ”groznicu”.

Ipak, dobra vijest je to što ove hormone zamjenjuje oksitocin – hormon koji podstiče ljubav i osjećaj bliskosti.

Inače, organizam oslobađa oksitocin kao reakciju na nježne dodire.

To znači da dugogodišnji parovi, koji nisu zaboravili da se drže za ruke, da se poljube kad se vide poslije posla ili maze dok gledaju TV – znaju da održe ljubav i strast.

MamaKlik.com

Problemi u braku: 3 koraka sa kojima ćete OSVJEŽITI SVOJU LJUBAV

 

KAKO SE SVAĐATI? Zvuči ludo, ali – znate li da se svađate?