Ideje za zabavne i romantične trenutke udvoje

Bombonjera i buket cvijeća su divni romantični podsjetnici o tome da vas partner voli i brine o vama, ali od svih poklona koji kažu “volim te”, najljepše je vrijeme koje zajedno provodimo sa onima prema kojima gajimo najdublje emocije.

Kada su bebe na putu ili su djeca već oko nas, šanse da provodimo romantične trenutke u dvoje se smanjuju. Naravno, uvijek postoji mogućnost da se uz malo napora organizujemo, ponovo opustimo, zabavimo i povežemo.

Evo nekoliko prijedloga za vaš sledeći “dejt”, koji su vam “na dohvat ruke” a od kojih ćete još više da zaiskrite.

Skejt-dejt

Pokušajte da nađete vrijeme za nešto što nikada prije niste radili. Bar ne zajedno. Probajte sa rolerima. Vožnja je relaksirajuća i zabavna, a možete da se odvezete do gradskog parka i napravite brzinski mini-piknik.

Ako baš baš niste vješti sa rolerima, možete da iskoristite drugi dio ideje i po uzoru na Richarda Gerea i njegovu zgodnu ženu, organizujete brzinski piknik u parku za vrijeme pauze za ručak. Šmugnite sa posla u dogovoreno vrijeme i bosonogi na travnatoj površini udarite kontru gradskoj vrevi. Osjećaćete se jedinstveno i povezano. 

Ako se spotaknete, najvažnije je da vas On dočeka. Ili prosto, “padnite” na svoju jaču polovinu. Pa zar već niste 😉

Kućna relaksacija

Naručite najveću moguću pizzu i parkirajte se ispred TV-a, a onda pustite komediju koji ste gledali već hiljadu puta. Štos je u tome da zajedničko vrijeme bude bez pritiska.

Pizzu nema ko ne voli, nećete se raspravljati oko izbora filma, a na koncu ne morate ni da ga pratite sa punom pažnjom. Bitno je da veseli zvuk ispunjava prostor. I da ste siti i opušteni.

Ako ste u drugom stanju, onda možete da napravite pravo kućno kino sa brdom grickalica. Bar ovaj jedan dan recite “baš me briga” praznim kalorijama, izaberite film i uživajte u zagrljaju.

Brojne studije tvrde da je humor i te kako važan za za uzajamnu privlačnost i ljubav.

Popodne na rijeci bez riječi

Zgrabite omiljeno piće u najbližoj prodavnici, sok, radler ili pivce (no, haj’te, jedno neće nikome škoditi) i spustite se do rijeke.

  • Šetajte,
  • sjedite pored vode,
  • gledajte zalazak sunca,
  • posmatrajte svjetla grada,
  • udišite mirisnu svježinu i uživajte u tišini.

Ovo su oni trenuci kad komuniciramo na sve načine osim riječima.

Ako ste temperamentniji i energičniji,  a “baka-servis” vam je duže na raspolaganju, poslije rijeke se otisnite negdje na ples. Neka se komunikacija očima i dodirom nastavi. Ima dana za brbljanje 😀

Savjet plus: Iskoristite boravak na rijeci da uvježbate plesne pokrete kao Patrick Swayze i Jennifer Grey u “Prljavom plesu”. Naravno da se šalimo – ko bi vam normalan preporučio hipotermiju i upalu pluća na ljubavnom sastanku? Isključivo smo u fazonu da vas ugnjavimo romantičnim filmovima i romantičnim preporukama. 😀

Piknik u stanu

Ako živite u zgradi, i nemate tu privilegiju da uživate u prednostima vlastitog dvorišta, ili vas nerviraju bubice koje trče po svoje parče hrane kada izletujete u prirodi – jednostavno napravite piknik u stanu.

Povežite se u vlastitom prostoru, prostrite ćebence na pod, upalite dobru muziku i poslužite rashlađeno piće iz friza – sve vam ide naruku. Bonus zabavu možete naći na balkonu: izvalite se i posmatrajte zvijezde. Kućica – slobodica.

I isključite mobilne. Ovo su vaši trenuci.

Samo uživajte, sve će on to kasnije usisivačem…

Sportsko popodne

O, nećemo vam predlagati zajednički odlazak u teretanu, mada ni to nije loša ideja. Ako je vaš dragi sportski tip, obradujte ga setom karata za fudbalsku utakmicu. Većina ne stiže da posjeti stadion, a velika većina ga nikad nije posjetila sa svojom ljubavi. Neka drugari puknu od muke na to kakvu sjajnu suprugu ima, a vi uživajte u novom iskustvu.

Galamite, navijajte, radujte se postignutim rezultatima. Ne morate da znate istorijat fudbalskog tima za koji premijerno navijate, dovoljno je da znate boju dresova koja je u igri. I da umijete da se zabavite u nesvakidašnjim situacijama. Ovo će vas i te kako povezati.

Pa dobro, neće baš biti Barsa, ali važno je da imaju loptu na terenu. I da vodite svog frajera za ruku 🙂

Možete totalno da se otkačite i odete na karaoke, ili da ih organizujete sa djecom kod kuće, ako klince nema ko da čuva. Možete i da zaigrate škakljivu igru “istina ili izazov”, da zajedno napravite fancy jelo neke sasvim druge kulture.

Ili da se svečano obučete i organizujete kućni dejt uz klince koje ćete uključiti tako što ćete da ih angažujete kao kobajagi konobare i muzičare, odnosno youtube DJ-eve, zadužene za sjajnu, romantičnu atmosferu.

Sa ovim idejama već odstupamo od uživanja udvoje, ali nismo mogli da im odolimo, i već nam nalikujete na Lunju i Mazu i legendarnu scenu sa špagetama i veselim kuharima Italijanima.

Koliko djeci znači da vide ljubav i pažnju koju si roditelji uzajamno pružaju, ne moramo ni da podsjećamo.

Naravno, tu su i drugi prijedlozi koji su jednostavni za realizaciju, poput

  • vožnje biciklima po prirodi,
  • raftinga,
  • odlaska u restoran
  • ili čak maleckog putovanja u obližnji gradić ili mjestašce koje ćete po prvi put zajedno da istražujete.

Nekad je i simbolična promjena sredine dovoljna da osjetite plimu mladalačke energije i udahnete iskrice uzbuđenja u rutinu svakodnevice i partnerskog odnosa.

Enterijer i zlatno pravilo 60-30-10: Kako kombinovati boje u stanu ili dnevnoj sobi (FOTO)?

U 5 koraka do originalnog ukrasa: Mašnice uz pomoć viljuške

NAJBOLJE FRIZURE ZA “BAD HAIR DAY”: Ideje i savjeti za sve tipove neposlušne kose