Trikovi koji vam pomažu da smanjite natečenost lica

Postoji puno trikova za natečenost lica koji vam mogu pomoći, a mi vam donosimo nekoliko ideja koje bi mogle biti najefikasnije.

Natečenost lica jedna je od najvećih beauty problema žena širom svijeta, piše Wall.hr a prenose Nezavisne novine. Nažalost, zaista ne postoji način da u potpunosti spriječite ovaj problem, ali postoje načini za suzbijanje njegovog učinka i minimiziranje njegove pojave.

U nastavku pročitajte savjete kako se riješiti jastučića ispod očiju i smanjiti natečenost lica.

Smanjite natečenost lica – Umijte se hladnom vodom

Ne postoji ništa poput ledene vode koja budi vaše lice i potiče cirkulaciju krvi. Hladna temperatura je brz način za stezanje pora i vazokonstrikciju žila, što znači istjerivanje nakupljene tekućine u licu, a to pomaže da se smanji oteklina.

Rolleri za natečeno lice

Neki zagovornici rollera za lica tvrde da rolanje kamena, najčešće žada, na vašem licu može uravnotežiti vašu auru, pročistiti toksine i postaknuti proizvodnju kolagena.

Nauka to ne može potvrditi, ali sigurno je da rolleri daju jednu vrstu limfne masaže.

Ako svoje rollere prethodno ohladite u frižideru te zatim izmasirate svoje lice, sigurno je da možete otkloniti oticanje masažom lica, a u kombinaciji sa žadom možete dodatno smanjiti upale.

Spavajte s dodatnim jastukom ispod glave

Lagano povišen ugao spavanja mogao bi vam pomoći preko noći.

Naime, dodatni jastuk za pomaže u borbi protiv gravitacije te je jedan od najlakših načina za sprečavanje natečenosti jer smanjuje količinu tekućine koja se zadržava u licu.

Tretman za natečenost lica i očiju sa zelenim čajem i krompirom

Skuvajte zeleni čaj i stavite ga u frižider da se ohladi, a bijeli krompir narežite na nekoliko kriški te ga zatim umočite ga u hladni zeleni čaj. Zatim natopljeni krompir nanesite na svoje kapke.

Hladna temperatura i kofein iz čaja brzo će smanjiti natečenost očiju, pogotovo jer su upareni s antioksidansima i škrobom.

Japanska Zogan (Tanaka) masaža za mladalački izgled lica (Video)

MASAŽA LICA: Koji roleri i alatke za masiranje kože se zaista isplate koristiti?

NAJBOLJA PRIRODNA ULJA ZA TIJELO: Nahranite kožu i usporite njeno starenje!