VIZUALIZACIJA i moć vizualizacije: Velike stvari se ne dešavaju slučajno!

VIZUALIZACIJA i moć vizualizacije_ Velike stvari se ne dešavaju slučajno! mamaklik.jpg

Velike stvari se ne dešavaju slučajno, kao ni veliki ljudi. Iza svega stoji namera – jasna, precizna namera da se san i želja pretvore u delo. Vizualizacija je tehnika koja se koristi vekovima, na različite načine no, uvek u istu svrhu – da oživi misao. 

Svakom uspešnom rezultatu predhodi niz koraka, i zato je vizualizacija jedno od najmoćnijih sredstava za profilisanje svega što dolazi pre samog uspeha tj. ostvarenja namere. 

Od vladara, političara pa do sportista, hiljadama godina unazad vizualizacija je jedan od najvažnijih temelja uspešnosti, jer ide ruku pod ruku sa zakonom privlačnosti. 

Sve ono što možete da zamislite ima veće šanse da se ostvari, jer vas dovodi u poziciju da tačno i jasno uvidite šta vam je sve potrebno da biste stigli do cilja. 

Šta je vizualizacija i zašto je toliko moćna?

Činjenica da je moguće usmeriti energiju da sarađuje sa idejom i na taj način pronađe prostor za rešavanje svih prepreka, iznedrila je neka od najvećih dostignuća u istoriji. Od izuma telefona, preko sletanja na Mesec, do ostvarivanja pobeda na Olimpijadi. 

Vizualizacija se dešava i kada brinemo, i u tome smo sjajni jer možemo da zamislimo neverovatna scenarija koja se srećom ne ostvare jer je za realizaciju zamišljenog ipak potrebno nešto više – spoj akcionih koraka i jasne vizije.

Zamislite samo način na koji funkcioniše naše telo. Svaka fizička reakcija je prvo realizovana u našem umu. Pokret rukom, nogom, dodirivanje lica…sve se ovo dešava kao posledica produkta našeg uma koji šalje signale telu. Vrlo slično funkcioniše i vizualizacija, kao jedna od drevnih veština.

Elitni sportisti koriste vizualizaciju još od vremena stare Grčke. Zamišljajući svaki sekund svoje borbe, svaki detalj ili reakciju na ono što može stići od protivnika, stvara se kompleksna misao koja za posledicu ima pripremljenost na ono što će se dogoditi.

Iako stvarnost ne mora u potpunosti ispratiti našu vizualizaciju, ona se ipak odvija po čvrstim okvirima koje smo postavili. 

Kako TI biraš da razmišljaš?

Svakodnevno na društvenim mrežama svedočimo i svojim lajkovima podržavamo nesvakidašnje ljude u običnoj nameri da pobede strah.

Strah od profesionalnog neuspeha, nemaštine, ljubavi, strah da nikada neće hodati ili plivati, nikada ostvariti svoje snove.

A onda, u samo par minuta važnog svedočanstva o nečijoj jasnoj nameri, možemo videti rezultat iza kojeg stoji fokusiranost, precizno formulisan cilj i volja da se prevaziđe zona konfora. 

Ne postoji ništa jednostavnije od negativne misli. Svako od nas je sposoban da u roku od pet minuta, sa najvećom lakoćom, navede deset loših stvari vezanih za život. 

Napravite mali test… pokušajte da u par minuta nabrojite deset fantastičnih stvari u vezi vas samih. Većina će zastati pre pete ili posle šeste…

Nije važno ZAŠTO ste izgubili veru da nešto možete, važno je da saznate KAKO da je povratite.

Kako osvestiti sopstvene potencijale?

Kako jasno postaviti korake do cilja?

Kako izaći iz zone komfora i zakoračiti u Život?

PITAJ – VERUJ – PRIHVATI život kakav zaslužuješ!

A pre toga zamisli sve što želiš za sebe u različitim životnim segmentima, jer je um neverovatno moćan alat!

Život u stilu Beyoncé: Priča o mindfulness fenomenu

ZAPISI NA DNK: Prenosimo li djeci strah našim genima

U 3 koraka prebrodite nesigurnost i vratite samopouzdanje u emotivnom odnosu