Japanska Zogan (Tanaka) masaža za mladalački izgled lica (Video)

Svaka žena voli da izgleda njegovano i lijepo, ali nam životni tempo često ne dozvoljava da se u punoj mjeri posvetimo izgledu na onaj način kako bismo mi to zaista željele.

Premalo sna, previše obaveza, stres, trka-frka u kojoj usput pojedemo nešto s’nogu žvaćemo brzu hranu jednom dnevno, zanemarujući zdrave namirnice jer nema-se-vremena i nek’-je-dijete-dobro-ručkilo; vitamini: “šta je to?”, pogrešni ili nikakvi kozmetički preparati, i tako redom… Izbezumljeno trčeći za obavezama izgubimo i koji kilogramčić (ura!), ali sve to ipak ostavlja trag i na našem licu.

Koža je bez sjaja, okice natečene, formiraju se tamni kolutovi oko očiju i mimičke borice, a mišići lica su zgrčeni kao da nakupljaju svu napetost ovoga svijeta.

Zato vam predstavljamo tradicionalnu japansku Zogan (Tanaka) masažu lica, koja će vam donijeti mladalačku svježinu i zdrav izgled kože, bez upotrebe skupih kremica ili kozmetičkih tretmana.

Zogan masažu možete izvoditi same, najbolje uz par kapi prirodnog ili baby ulja.

Sve što vam treba je 5-7 minuta koje ćete da odvojite za sebe.

Znamo da je luksuz, čuj “cijelih pet minuta”, ali budite dosljedne i za kratko vrijeme bićete oduševljene rezultatima.

Šta nam Zogan masaža donosi:

  • Limfnu drenažnu – efikasnu tehniku za detoks i regeneraciju tkiva, koja podstiče protok limfe, izbacivanje toksina i smanjenje otoka i nadutosti lica.
  • Masažu lica –  pomaže cirkulaciju, ublažava duboke i briše sitne borice, oslobađa mišiće od napetosti.
  • Konturiranje lica – pažljivo osmišljeni pokreti Zogan masaže doprinose zatezanju kože lica i njegovom konturiranju, naročito u zoni brade i podbratka.

Efekti ove masaže vide se već sa prvom primjenom, a prema iskustvima pravi rezultati mogu se očekivati kroz dvije sedmice.

Masažu ne treba praktikovati u slučaju:

  • Bolesti limfnog sistema
  • Bilo koje vrste ORL oboljenja
  • Problema sa kožom lica

Zogan u prevodu znači “kreiranje lica” a proslavila ju je japanska stilistkinja Yukuko Tanaka, po kojoj ova masaža nosi alternativni naziv – Tanaka.

U nastavku se nalazi video-klip putem kojeg sa lakoćom možete savladati ispravan način izvođenja Zogan (Tanaka) masaže: