Smiješne situacije drugih mama zbog kojih će vam se vaše roditeljstvo činiti malo “normalnijim”

Smiješne situacije drugih mama zbog kojih će vam se vaše roditeljstvo činiti malo

Mame širom interneta podijelile su svoje smiješne situacije sa djecom 

Nema mame koja se zbog svoje djece nije našla u neugodnoj situaciji. Urnebesni momenti su nešto što naprosto prati svako roditeljstvo i čini ga zabavnim. Mada isprva želimo da propadnemo u zemlju od stida, blamovi koje nam djeca prirede, pretvaraju se u smiješne situacije i anegdote koje rado prepričavamo.

Čitateljke magazina Parents, Bored panda i drugih zabavnih internet sajtova, podijelile su svoje najsmješnije situacije u kojima su se kao mame našle. Mi smo izdvojili one najluđe…

Smiješne situacije koje su djeca priredila mamama

Prvo probaj, pa onda kupi

“Stajala sam sa svojom kćerkom kraj kase u trgovini, kako bih platila novu nošu, koju sam nakratko odložila na pod da pronađem novčanik. Tek što sam je odložila i posegla za novčanikom, okrenem se i vidim malenu kako sjedi na noši kraj kase i – piški!
Posramljena, brzo sam otrčala do WC-a noseći ponosno dijete i neplaćenu nošu punu urina!”

Ne misliš li da je ta bluza preuska?

“Tog dana smo bili pozvani kod mojih roditelja na večeru. Dok smo se spremali, pogledala sam svoju 15-godišnju kćer i pitala je ‘Ne misliš li da ti je ta suknja prekratka?’.
Samo je zakolutala očima.
Kad smo stigli na večeru, moja mama nas je dočekala na vratima, prvo zagrlila unuku, a onda se okrenula prema meni i rekla ‘Elizabeta, ne misliš li da ti je ta bluza preuska?'”

Sjećam se Gordona!

“Moj mlađi sin je bio iznerviran što nije dio svake porodične priče. Kad smo bili u restoranu i razgovarali o mački koja je uginula prije nego što se on rodio, dreknuo je iz sveg glasa: ‘Sjećam se Gordona! Vidio sam ga iz mamine mike!”

Zamalo hapšenje!

“Bili smo na glavnom ulazu robne kuće kada je moja kćerka pred čuvarima uzviknula meni i suprugu: ‘Želim da me vratite mojoj porodici! Vratite me mojoj porodici!’ Pritom je mislila na baku i djeda koji su prije nas ušli u tržni centar, al hajde pa dokaži… Da ne opisujem izraz na licima čuvara, dok ju je muž suptilno ohrabrivao da prizna da smo i mi njena porodica.”

Umjetnost iznad svega

“Dopustila sam svojoj kćerki da me išara flomasterima po leđima i ramenima. Zaboravila sam na to i kasnije otišla na posao.”

I pelena je modni detalj

“Odlučila sam se malo dotjerati i modnu kombinaciju sam upotpunila dugim šalom. Baš sam razmišljala kako mi je drago što pazim na stil i dok imam dvomjesečno dijete. Nisam primijetila da mi se sa stražnje strane zalijepila bebina pelena (srećom, nekorištena). Šetala sam tako ponosno dok me jedan stranac nije pristojno upozorio.”

“Ukrašena” haljina

“Bila sam djeveruša na jednom vjenčanju. Cijelu ceremoniju sam provela u haljini na koju je moja kći bljucnula. Niko mi nije imao srca reći.”

Mama je kakila

“Proveli smo dan u šoping centru, a moja je kćerka, koju smo tih dana učili da koristi nošu, prvi put obavila nuždu bez pelene. Pohvalila sam je i rekla joj da ode da kaže tati. Ona je istrčala iz toaleta i otišla ravno na kasu te se proderala iz sveg glasa: ‘Tata, tata, mama kakila!!!'”

Gdje gori?

“Išla sam u šoping sa sinom, koji je bio u nosiljci na mojim leđima. Kako sam već dosta vremena hodala, odlučila sam se odmoriti i sjesti uz obližnji zid. Nekoliko sekundi kasnije, požarni alarm se oglasio. Moj sin ga je slučajno aktivirao dok sam se odmarala! Cijela je zgrada evakuisana, a vatrogasci su došli u rekordnom roku. Bilo mi je vrlo neprijatno…”

Gdje je tvoja beba?

“Moj dvogodišnji sin i ja smo šetali tržnim centrom. Prošli smo pored trudnice, kada me je pitao ima li ta teta dijete u svom stomaku. Nakon što sam rekla – da, pogledao me je sprijeda i straga i srećno pitao: “Gdje je tvoja beba, mama? U guzi?’ Ljudi oko nas su se grohotom smijali!”

Zla mama

“Plaćala sam dostavljaču pizzu, kad je moj trogodišnji sin dotrčao do vrata. Široko se nasmijao i izvalio: ‘Ćaooo! Moja mama je zla i uvijek viče na nas!’ Nisam uspjela dovoljno brzo zatvoriti vrata!”

Neću tampon, hoću kusur

“Kako bih animirala svog mališana dok plaćam robu, stavila sam ga na vrh šaltera i dala mu svoju torbicu. Nažalost, posegnuo je u nju, izvadio tampon i pružio blagajniku. Do danas ne znam koga je više bilo sramota – blagajnika ili mene.”

Priroda zove

“Šetali smo s našim trogodišnjakom kad nam je rekao da mora piški. Kako u blizini nije bilo WC-a, suprug ga je odveo u šumarak. Naš se sin brzo “prilagodio” novom konceptu vršenja nužde. Idući dan sam ga zatekla kako piški na travnjak našeg komšije.”

Kad si gladan, nisi svoj!

“Moje dijete često pokušava zgrabiti moje dojke kad je gladno. Jednog dana u restoranu zgrabio je za grudi našu konobaricu. Bio sam šokirana!”

Kad zaista poželiš da propadneš u zemlju…

“Zamislite, moji klinci su pitali kasirku ima li ona dlakav penis!!!”

Naučio pjesmu

“Moj trogodišnji sin, sjedeći u kolicima, zagledao se duboko u oči  nepoznate prolaznice koja vjerovatno ima oko 80 godina i zapjevao:’Your sex is on fire!'”

Ne piški u kabini!

“Kad sam prvi put pokušala da sa djetetom probam haljinu u kabini za presvlačenje i kad sam skinula pantalone, on je povikao: ‘Ne mama! Ne smiješ ovde da piškiš!!!'”

Ponosna kćerka

“Kad sam prestala pušiti, moja petogodišnjakinja rekla je svojoj vaspitačici u vrtiću da je tako ponosna na mene jer sam prestala da se drogiram.”

Lisice

“Gle, mama, policajac ima lisice kao one u tvojoj spavaćoj sobi!”

Prirodna ljepota

“Dok ju je držala porodična prijateljica sa iscrtanim obrvama, moja dvogodišnjakinja je uzviknula: ‘Imaš nešto na licu!’ Nakon čega je ponosno obrisala jednu obrvu zbunjene žene, rekavši: ‘Eto nema višeee!'”

MamaKlik

Najluđe roditeljske podvale i laži: SMIJEŠNE FORE mama i tata sa interneta

Smiješne izreke ljutitih roditelja koje i danas pamtimo

Urnebesne slike koje pokazuju razliku u roditeljstvu između mama i tata