Holivud i majčinstvo: Da li se holivudske mame razlikuju od nas i zašto NE?

Holivudske-mame-koje-su-majcinstvo-stavile-na-prvo-mesto-mamaklik.jpg

Možda vam Holivud i nije prva asocijacija na uspešne brakove i roditeljske uzore. Ali ima tamo i žena koje ističu da su dobile najvažniju ulogu i neizmerno uživaju u novim obavezama. Ko su glumice, holivudske mame, koje su stavile majčinstvo na prvo mesto?

Holivud. Grad palmi, osunčanih širokih bulevara, lažnog sjaja, veštačkih osmeha od milion dolara. U gradu koji ne prašta neuspeh, a brzo zaboravlja uspehe, u kojem samo konstantna prisutnost donosi nove poslove, da li žene sebi mogu da dozvole trudničko i porodiljsko bolovanje? Koja je cena toga i može li na kraju porodica biti i ostati na prvom mestu? Neke holivudske mame su pokazale da može i da se u suštini ne razlikuju od drugih mama.

https://www.instagram.com/p/Bwz6M7IArGB/?utm_source=ig_embed

Glumica Gemma Whelan, zvezda serije Game of Thrones, objavila je fotografiju kako izgleda jedan njen radni dan na setu. U intervjuu koji je dala za emisiju Good Morning Britain priznala je da je beba bila sve vreme sa njom na snimanjima. Dakle, moguće je, uz par kompromisa – i posao, i beba dobija sve što joj je potrebno: hranu i topao majčinski dodir.

U vremenu kad je brak samo list papira koji se lako pocepa i poništi, kada se karijera stavlja ispred dobrobiti porodice, kad žene pokušavaju da se izbore za ravnopravnost, a balans postoji samo u teoriji… ove poznate dame dokazuju da uspeh, brak i majčinstvo idu ruku pod ruku.

Holivudske mame u svojoj najvažnijoj ulozi

Jessica Alba: Od superheroja do super holivudske mame. I žonglera

Od seks simbola do posvećene majke koja je i dalje jedna od najpoželjnijih žena današnjice! Pored uspešne glumačke karijere, ova boss lady je CEO kompanije The Honest Company koja uspešno posluje godinama unazad. Uz to je mama dve samouverene, mlade dame – Honor i Haven, i dvogodišnjeg sina Hayesa.

Često ističe da je zahvaljujući svojim latino korenima, odrastanju u krugu šire familije, naučena da je porodica uvek na prvom mestu i da to pokušava da prenese i na svoju decu.

Iako misli da je lepo što deca mogu da je vide kao uspešnu, ostvarenu ženu koja sve stiže, za razliku od superheroja koje je često igrala na velikom platnu, ona je kao i mi ostali smrtnici, pa svakodnevno žonglira sa poslovnim i kućnim obavezama, dečijim aktivnostima i vremenom za sebe.

“Volim sve u vezi sa roditeljstvom! Nisam znala da je moguće imati ovoliko bezuslovne, nesebične ljubavi i radosti u životu”, izjavila je svojevremeno za Baby magazine.

Eva Longoria: Od očajne domaćice do sretne holivudske mame

Zvezda serije “Očajne domaćice” postala je majka u 43. godini i izgleda kao da je rođena za tu ulogu. Često se na njenim drustvenim mrežama mogu videti fotografije na kojima isijava od sreće pored njenog posebnog dečaka Santjaga.

Balansiranje između majčinstva i posla nije jednostavno, bez obzira da li ste zvezda ili ne. Mada Eva priznaje da je srećna što joj posao omogućava da vodi sina sa sobom na snimanja i tako ne propušta previše onih značajnih sitnica tokom njegovog odrastanja.

“Povratak na posao je bio težak. Dojenje dok radim je bilo teško. Korišćenje pumpice, hranjenje, spavanje, nespavanje…ali jednostavno to uradite i završite sa tim!”, povjerila se novinaru magazina Her.

Blake Lively: Kad zagusti, bake i deke su tu umesto dadilja

Televizijska i filmska zvezda Blake Lively često i rado priča o majčinstvu i ističe da je biti majka istovremeno fenomenalno i iscrpljujuće, ali želi veliku porodicu i barem petoro dece.

Blake i Ryan Reynolds su jedan od najpopularnijih, najlepših i definitivno najduhovitijih parova Holivuda, i roditelji dve preslatke devojčice – James i Ines.

Ogromne napore ulažu u održavanje privatnosti svoje dece, i mada rado pričaju o njima, retko (gotovo nikad) dele porodične fotografije. Zato stavljamo ovu ispod.

https://www.instagram.com/p/B3-kzqRg0T-/

Za razliku od velikog broja poznatih ličnosti ovaj par ne koristi usluge dadilja. Sve obaveze oko dece dele ravnopravno, snimanja usklađuju tako da je uvek jedno od njih dvoje sa decom, a kad je to neizvodljivo, u pomoć priskaču bake i deke.

“Divim se ljudima koje ispunjava posao, ali porodica je ono što mene i mog muža usrećuje. Znajući to, sve ostalo dolazi na drugo mesto”, prenosi portal Baby Gaga.

Eva Mendes: Priznajem, ja sam “helikopter mama” i ima da pojedu brokoli za ručak!

Poznata glumica nedavno je iskreno govorila o majčinstvu i izazovima sa kojima se susretala.

Iako tvrdi da je uloga majke potpuno promenila njen život, a ujedno i nešto najbolje što joj se dogodilo, kaže da je niko nije pripremio na osecaj krivice koji je imala kada je trebalo da se vrati na posao.

“Iskreno, ne znam ni sama kako uspevam da pronađem balans. Mislim da je to svakodnevna borba”.

Na pitanje ko je stroži roditelj ona ili Ryan (Gosling), iskreno odgovara da je ona helikopter mama i pita se zar ne bi trebalo sve da budemo?

“Stroga sam po pitanju ishrane, kada i šta jedu, kada idu na spavanje i šta gledaju. S druge strane nikad nemaju uparene čarape, to me ne interesuje. Bitnije mi je da pojedu brokoli za ručak!”

Zanimljivo je i da njihove ćerkice ne znaju čime im se roditelji bave. Za njih, oni su samo mama i tata. I drago im je što je tako, bar još nekoliko godina.

Da joj je porodica na prvom mestu dokazala je i kada je 2017. svoje mesto na dodeli Oskara zamenila udobnom foteljom u svom domu.

To veče je provela sa ćerkama Esmeraldom i bebicom Amadom, gde se, kako kaže, oseća najprijatnije. Ništa nije bilo bitnije od toga te večeri.

I eto, tek tako, dođemo do suštine. Svi ti promenjeni planovi, improvizacije u hodu, te crtice, sekunde, minuti, poljupci i osmesi u prolazu, svi ti trenuci između svakodnevnih obaveza, sastanaka, rokova, telefonskih poziva… to je jedino vredno, ono što se čuva od zaborava. Esencija životne radosti.

Pa ko kaže da nemamo ništa zajedničko sa holivudskim zvezdama? Biti majka je najvažnija uloga za svaku od nas.

Autorka: Olja Lazarević

MamaKlik

Poznate ličnosti sa stvarno velikim porodicama

Fitnes inspiracija: Evo šta rade slavne mame kako bi ostale u formi

Poznate dame koje su postale mame u četrdesetim!