Poznate dame koje su postale mame u četrdesetim!

Razni socijalni faktori uslovili su to da se idealno vrijeme za žene da dobiju djecu pomjerilo sa dvadesetih na period između 30. i 34. godine. Organizam žene i dalje je mlad i zdrav, a ona je sazrela kao ličnost i ostvarila se u različitim životnim sferama. Sa druge strane, ljekari tvrde da kasna trudnoća nije dobra za njihovo zdravlje, ali ne treba zanemariti činjenicu da postoji mnogo žena koje su ostale u drugom stanju i sjajno iznijele trudnoću i nakon 35. godine života. Nekima je priroda bila naklonjena, a nekima medicina. A ovo su slavne dame koje su po prvi put postale mame u četvrtoj pa i petoj deceniji života:

Susan Sarandon

Susan Sarandon ima 71. godinu i troje djece. Ljekari su ovoj slavnoj glumici u mladosti saopštili da je neplodna, a kako iz tog razloga nije koristila kontracepcijske pilule ostala je u drugom stanju. Prvi put u kasnim tridesetim, a posljednji, treći put u 46. godini života.

Jennifer Lopez

Jennifer je željela da dobije djecu, ali joj priroda nije bila naklonjena. Prošla je metodu oplodnje in vitro. Pri prvom pokušaju nije uspjela da ostane u drugom stanju, ali je sa 38. konačno dočekala svoje blizance.

Kelly Preston

Supruga poznatog glumca Johna Travolte, Kelly Preston rodila je 2010. treće dijete u 47. godini života. Poznato je da je ovaj par godinu dana prije toga doživio veliku porodičnu tragediju. Njihov sin Jett je umro. Uz malenog Benjamina imaju i kćerku imena Ella Bleu.

Celine Dion

Celine je svog prvog sina dobila u 33. godini, a potom je prošla kroz in vitro oplodnju da bi, konačno, rodila blizance sa 42 godine.

Halle Berry

Halle je postala mama po prvi put u 41. godini, a drugi put u dobi od 47 godina. Kako kaže, već je bila na pragu menopauze, pa joj je nova trudnoća predstavljala pravo iznenađenje.

Kim Basinger

Razlika u godinama između ove lijepe glumice i njene kćerke Ireland Baldwin je pozamašna. Kim je svoju jedinu kćerku dobila u 41. godini.

Gwen Stefani

Pjevačica Gwen Stefani danas ima 48 godina, njeni sinovi 11, 9 i 3, a ona izgleda mlađe nego ikad.

Salma Hayek

Salma je dugo maštala o tome da postane majka, ali joj zdravlje nije dozvoljavalo. Konačno je u 41. godini dobila kćerku, presrećna zbog svoje kasne trudnoće.

Madonna

I ova slavna pjevačica pripada klubu zrelijih mama: kćerku je dobila u 36, a sina u 41. godini. Pored toga, usvojila četvoro djece iz Afrike.

Mariah Carey

Iako se suočila sa velikim zdravstvenim problemima i zaista teškom trudnoćom, Mariah je postala mama blizanaca u svojoj 41. godini.

Monica Bellucci

Ovoj filmskoj divi je svojevremeno dijagnostikovana neplodnost, ali je neočekivano zatrudnila u svojoj 39. godina. Drugu kćerku je rodila sa 45 godina. Oba djeteta su rođena potpuno zdrava, bez ikakvih problema.

Iako je mnogo je lakše ostati u drugom stanju i iznijeti trudnoću do 35. godine života, nauka danas čini čuda i jednako je moguće dobiti željenu bebu i u zrelijim godinama. Go for it! 🙂